Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ди Едж във Ватикана

Вторник, 03 Май 2016 / Под прожектора
1024
  • alternet.org

 

Китаристът на ирландската рок група е първата рок звезда, която получи възможност да пее в Сикстинската капела

 

Китаристът на ирландската рок група U2 Дейв Евънс (The Edge) се превърна в първата рок звезда, която е имала възможността да пее в Сикстинската капела във Ватикана.

В събота вечерта Ди Едж изпя четири песни пред около 200 лекари, изследователи и филантропи, които присъстваха на конференция, посветена на регенеративната медицина.

Той беше подкрепен от хор от седем ирландски тийнейджъри и направи акустични версии на песента на Leonard Cohen "If it be your will”, както и на парчетата на U2 "Yahweh", "Ordinary love" и "Walk on".

Ди Едж, чийто баща почина миналия месец от рак, и чиято дъщеря преодоля левкемия, е в борда на фондация, работеща за превенцията на рака.

Музикантът благодари на папа Франциск и на служителите на Ватикана, че са му позволили да използва "най-красивата църковна зала в света", за да предаде своето послание.

 

Клиповете от изпълнението му са заснети от хора от публиката и публикувани в YouTube.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Ди Едж, U2, концерт, Ватикана, рок музика

StreetBoard

Пет сценария за Европа след Брекзит

Сряда, 01 Март 2017 / Общество
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер представя Бялата книга пред Европейския парламент   „Продължаване напред“, „Нищо освен единен пазар“, "Тези, които искат да направят повече", "Да се направи малко по-ефективно" и "Да се прави повече съвместно". Това са петте сце [...]

Болниците ще могат да изписват преди срока по клинична пътека

Четвъртък, 16 Ноември 2017 / Общество
  Престоят по клинична пътека с минимално изискване за лечение от 3 дни няма да е задължителен, ако пациентът се чувства добре   Болниците ще могат да изписват по-рано пациентите, приети по клинична пътека с минимален престой до 3 дни, ако в рамките на не по-малко от 12 часа от п [...]