Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ди Едж във Ватикана

Вторник, 03 Май 2016 / Под прожектора
974
  • alternet.org

 

Китаристът на ирландската рок група е първата рок звезда, която получи възможност да пее в Сикстинската капела

 

Китаристът на ирландската рок група U2 Дейв Евънс (The Edge) се превърна в първата рок звезда, която е имала възможността да пее в Сикстинската капела във Ватикана.

В събота вечерта Ди Едж изпя четири песни пред около 200 лекари, изследователи и филантропи, които присъстваха на конференция, посветена на регенеративната медицина.

Той беше подкрепен от хор от седем ирландски тийнейджъри и направи акустични версии на песента на Leonard Cohen "If it be your will”, както и на парчетата на U2 "Yahweh", "Ordinary love" и "Walk on".

Ди Едж, чийто баща почина миналия месец от рак, и чиято дъщеря преодоля левкемия, е в борда на фондация, работеща за превенцията на рака.

Музикантът благодари на папа Франциск и на служителите на Ватикана, че са му позволили да използва "най-красивата църковна зала в света", за да предаде своето послание.

 

Клиповете от изпълнението му са заснети от хора от публиката и публикувани в YouTube.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Ди Едж, U2, концерт, Ватикана, рок музика

StreetView

Даманхур – Градът на светлината

Неделя, 23 Септември 2018 / Места
Какво има в храмовете на човечеството и как се живее в хармония с природата?   В Италия съществува екообщност, обединена от желанието за живот в хармония с природата, пробуждане на божественото в себе си и работа в името на това човечеството да се отклони от пътя на саморазрушението. Н [...]

40 години от полета на Георги Иванов

Сряда, 10 Април 2019 / Приключения
За годишнината у нас дойдоха петима космонавти от "Интеркосмос"    Днес се навършват 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов. По този повод в БАН организират изложба, озаглавена "Устремени към небето". Специално за събитието у нас долетяха първите космо [...]