Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ди Едж във Ватикана

Вторник, 03 Май 2016 / Под прожектора
1136
  • alternet.org

 

Китаристът на ирландската рок група е първата рок звезда, която получи възможност да пее в Сикстинската капела

 

Китаристът на ирландската рок група U2 Дейв Евънс (The Edge) се превърна в първата рок звезда, която е имала възможността да пее в Сикстинската капела във Ватикана.

В събота вечерта Ди Едж изпя четири песни пред около 200 лекари, изследователи и филантропи, които присъстваха на конференция, посветена на регенеративната медицина.

Той беше подкрепен от хор от седем ирландски тийнейджъри и направи акустични версии на песента на Leonard Cohen "If it be your will”, както и на парчетата на U2 "Yahweh", "Ordinary love" и "Walk on".

Ди Едж, чийто баща почина миналия месец от рак, и чиято дъщеря преодоля левкемия, е в борда на фондация, работеща за превенцията на рака.

Музикантът благодари на папа Франциск и на служителите на Ватикана, че са му позволили да използва "най-красивата църковна зала в света", за да предаде своето послание.

 

Клиповете от изпълнението му са заснети от хора от публиката и публикувани в YouTube.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Ди Едж, U2, концерт, Ватикана, рок музика

StreetBoard

„Дупка, милиционер, дупка, милиционер…“

Понеделник, 19 Март 2018 / Общество
  Как така все няма пари за болници, за лекарства, за образование, за пенсии…, а все се намират пари за МВР?    Помните ли репликата „Роднина, милиционер, роднина, милиционер…“? Култова реплика от култов български филм. Ех, какви филми имаше едно вре [...]

Ердоган влиза в историята, но като какъв

Неделя, 17 Юли 2016 / Общество
За пръв в историята на съвременна и светска Турция имаме провален военен преврат     Опитът за преврат в Турция може да се оценява от различни ъгли, но най-важният си остава ъгълът, от който може да се очертаят контурите на бъдещето. В този смисъл след 16 юли може да се очаква не [...]