Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Леонора Илиева: Музиката сама ме намери

Четвъртък, 26 Януари 2017 / Под прожектора
1786
  • Leonora Ilieva
  • Leonora Ilieva
1 / 2

Правим това, което обичаме, влагаме сърцето си и сме такива, каквито сме, казва вокалистката на Body&Soul

 

Защо и кога реши, че искаш да се занимаваш професионално с музика?

 

- Честно да си призная, май не съм го решила аз съвсем. Още на 3 годишна възраст едната ми баба реши да ме запише в детска вокална група „Смехорани”, тъй като аз постоянно си припявах разни песнички, запомнях бързо мелодии и текстове. По-късно дядо ми чул за годишното прослушване на Детския хор на БНР (вече съм на 7) и ме записва. Аз бях много уплашена от този факт, тъй като разбрах, че ще се запозная с много нови деца и също ще трябва да мина през прослушване и след 2 кофи сълзи, сополи и откази се озовах на прослушването, а след това започна и най-вълнуващата част в живота ми!

 

Коя е по-голямата ти страст – класическата музика, която учиш, или съвременната музика, която създавате с групата?


- За мен всичко, което се нарича изкуство,  е страст, тъй като, освен че пея, се занимавам и с изработка на авторски ръчни бижута. Общо взето , всяко едно от трите ми занимания ми носи коренно различни чувства и емоции. В класическата музика имам шанса да се докосна до миналото, до грандиозни таланти, големи сцени, виртуозни произведения и много култура. Освен всичко сценичната ми треска преди един класически концерт е зашеметяваща, което за щастие не повлиява изпълнението ми,  за разлика от спокойствието и хармонията, които изпитвам, когато съм на една сцена с групата си. А изработването на бижута е моята медитация. Обичам да съм потопена в изкуство, във всяка една негова форма!

 

 

Кога беше първата ти среща с публиката? Кое е това, което няма да забравиш и кой е урокът, който научи?


Първата ми среща с публиката беше още на 3 години с въпросната вокална група „Смехорани”, ако не се лъжа в Руския център. Няма да забравя и секунда, прекарана в Детския хор на БНР, всеки един хорист от нас би могъл да издаде книга по преживяното, дори се е случвало. Там научих най-сериозните си уроци. Това е моят наръчник на живота. Този хор ме изгради. Урокът се казва дисциплина. И все пак смятам, че най – големият ми урок все още предстои.

 

Разкажи как решихте да създадете групата Body&Soul, как се събрахте и кога излязохте на сцена?

 

- Body&Soul е проект, който започна година-две след като се срещнахме с приятеля ми – китарист.  Дълго време обсъждахме идеята и когато придобихме цялостна  представа за това как искаме да изглежда и звучи всичко, събрахме няколко близки наши приятели, за да започнем работа върху проекта.  Естествено, с времето членовете на групата се промениха, а в момента работим с едни много талантливи млади момчета, с които усилено творим и записваме авторска музика. Това е и причината, поради която от известно време не сме имали участия, просто искаме да зарадваме публиката си с нова наша авторска музика, все пак това е концепцията на проекта.

 

 

Имате вече професионално записани парчета – през какво преминахте докато стигнете дотук и какво предстои?

 

Освен Sound Of The Future имаме още една песен, която носи и името на проекта, или по – скоро проектът носи името на песента, тъй като тя вече беше записана,  когато се събирахме. Перипетиите, през които преминахме до този момент бяха много и всякакви, от разногласия с членове на групата, до липсва на финансова подкрепа и помощ от колегите ни. За щастие, благодарение на помощта на една от най – големите компании  за произвеждане на висококачествена звукозаписна аудио апаратура (Antelope Audio) успяхме да запишем и да снимаме клип на първия си сингъл – Sound Of The Future, за което сме им безкрайно благодарни, малцина имат възможноста да се докоснат до такава техника и професионлизъм.

 

Как се стига до сърцето на публиката?

 

Според мен всеки си има различна формула. Някои изпълнители разчитат на плът и визия, други на модерно звучене, трети на провокативни текстове. Ние с групата ми просто правим това, което обичаме, влагаме цялото си сърце и талант, искрени сме и най-вече сме себе си, това е нашата формула и имаме още много път да извървим.

 

 

Кое е най-голямото предизвикателство в това да правиш музика в България?

 

Най – голямото предизвикателство е първоначалният пробив. Публиката обича да слуша предимно вече утвърдили се имена на сцената, радиата, клубовете и музикалнтие  телевизии също. Трябва да разчиташ само и единствено на собствени финанси - поне първоначално, докато намериш, хора които да вярват и инвестират в теб и твоя проект. А ако очакваш помощ от колеги и приятели в тази сфера, си на грешен път и рискуваш загубено време и емоции.

 

Още от Леонора:

Гласът на бъдещето: За какво мечтаят младите хора 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Леонора Илиева, Body&Soul, музика

StreetInside

Думите, които ни правят нещастни

Неделя, 03 Декември 2017 / На предела
Понякога не осъзнаваме колко много негативни послания отправяме с речта си   С всяка своя мисъл и с всяка своя дума изпращаме енергия, която се връща към нас и създава това, което получаваме в живота си. Думите въздействат на подсъзнанието, програмират действията и отношенията ни, [...]

Поемете контрол над живота си

Сряда, 13 Юли 2016 / Към себе си
Не позволявайте страхът ви да ви управлява Всеки човек изживява поне един път седмично моменти на страх, напрежение и тревожност. Тези чувства може да се окажат пагубни за някои хора, защото толкова много се засилват, че в даден момент се превръщат в непреодолими, често повтарящи се състоян [...]