Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина Бащата на сексуалната революция

Четвъртък, 28 Септември 2017 / Под прожектора
354
  • БТА

Създателят на "Плейбой" Хю Хефнър си отиде на 91 години, заобиколен от любимите си хора

 

Създателят на еротичното списание „Плейбой” Хю Хефнър почина от естествена смърт на 91 години в дома си, съобщиха от изданието. В последния си път той е бил заобиколен от семейството си. С решението си да издава еротично списание през 50-те години на миналия век, Хефнър може да бъде считан за Бащата на сексуалната революция. 

Израснал в консервативно семейство, той започва да пише по време на военната си служба, а по-късно работи като печатар.

За 50-те години решението да издава еротично списание е не просто смелост, а революция. Започва със заем от 600 долара, събира 8000 долара от 45 инвеститори, включително взима 1000 долара от майка си. През декември 1953 г. излиза първото издание на „Плейбой“, на чиято корица е Мерлин Монро. Пощите отказват да го разпространяват, но Хефнър завежда дело и го печели. Така още от първия брой на списанието са продадени над 50 000 броя – и това се превръща в индустрия.

 

 

Чрез списанието Хю Хефнър разбива сексуалните норми, засягайки теми като тази за правата на хората с различна ориентация. Списанието доминира на пазара и надхвърля 7 млн. броя на месец.

През годините на корицата на „Прейбой“ са събличали Памела Андерсън, Кapмeн Eлeĸтpa, Haoми Keмбъл, Cинди Kpayфopд, Keйт Moc, Чapлийз Tepoн, Линдзи Лoън, Джeни Maĸapти, Kим Kapдaшиян, Джecиĸa Aлбa и дp.

През целия си живот Хю Хефнър участва в кампании за защита на човешките права и свободи, помага на двойки с различна сексуалност да сключат брак.

Дарява милиони чрез своята фондация „Плейбой“ на редица организации, включително за президенската кампания на Клитън.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Хю Хефнър, Плейбой, сексуална революция

StreetBoard

Доброто се връща

Неделя, 27 Ноември 2016 / Истории от града
Спасената с помощта на децата учителка от Асеновград днес помага на свой ученик да се пребори с рака   На 15-ти септември с помощта на своите ученици учителката Людмила Ангелова от Асеновград се върна отново в клас. Нейните ученици й помогнаха да събере непосилна сума, за да се изл [...]

Мигранти се оплакали от побой на границата ни

Четвъртък, 07 Септември 2017 / Общество
Натискът на границата ни с Турция отново се засилва    Четирима чужденци, върнати обратно в Турция, заявили, че са пребити и ограбени от български полицаи, съобщиха от дирекцията по сигурността в Къркларели, цитирани от БГНЕС. Екипи на местната жандармерия са се отзовали на сигнал [...]