Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина Бащата на сексуалната революция

Четвъртък, 28 Септември 2017 / Под прожектора
322
  • БТА

Създателят на "Плейбой" Хю Хефнър си отиде на 91 години, заобиколен от любимите си хора

 

Създателят на еротичното списание „Плейбой” Хю Хефнър почина от естествена смърт на 91 години в дома си, съобщиха от изданието. В последния си път той е бил заобиколен от семейството си. С решението си да издава еротично списание през 50-те години на миналия век, Хефнър може да бъде считан за Бащата на сексуалната революция. 

Израснал в консервативно семейство, той започва да пише по време на военната си служба, а по-късно работи като печатар.

За 50-те години решението да издава еротично списание е не просто смелост, а революция. Започва със заем от 600 долара, събира 8000 долара от 45 инвеститори, включително взима 1000 долара от майка си. През декември 1953 г. излиза първото издание на „Плейбой“, на чиято корица е Мерлин Монро. Пощите отказват да го разпространяват, но Хефнър завежда дело и го печели. Така още от първия брой на списанието са продадени над 50 000 броя – и това се превръща в индустрия.

 

 

Чрез списанието Хю Хефнър разбива сексуалните норми, засягайки теми като тази за правата на хората с различна ориентация. Списанието доминира на пазара и надхвърля 7 млн. броя на месец.

През годините на корицата на „Прейбой“ са събличали Памела Андерсън, Кapмeн Eлeĸтpa, Haoми Keмбъл, Cинди Kpayфopд, Keйт Moc, Чapлийз Tepoн, Линдзи Лoън, Джeни Maĸapти, Kим Kapдaшиян, Джecиĸa Aлбa и дp.

През целия си живот Хю Хефнър участва в кампании за защита на човешките права и свободи, помага на двойки с различна сексуалност да сключат брак.

Дарява милиони чрез своята фондация „Плейбой“ на редица организации, включително за президенската кампания на Клитън.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Хю Хефнър, Плейбой, сексуална революция

StreetInside

Защо ме привличат неподходящите хора

Вторник, 14 Юни 2016 / Към себе си
  Хората често оставят своето щастие в ръцете на други хора     Често са ми задавали въпроса "Защо съм привлечен от хора, които са неподходящи за мен". Има толкова много неща, които ни привличат към даден човек, затова е трудно да се даде еднозначен отговор. Вглеждайки се в [...]

Красотата е в окото на наблюдателя

Понеделник, 11 Септември 2017 / На предела
  Мъдрости от живота за субективната природа на човешкото възприятие, за спящото ни самосъзнание и истинската индивидуалност   Човешките възприятия по природа са силно ограничени и субективни. Дотолкова, че често си мислим, че начина, по който мислим и възприемаме нещата непременн [...]