Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как приемаме успеха на другите

Събота, 19 Август 2017 / Българи от ново време
328
  • gong.bg

Не се чудете защо младите хора избират да се развиват другаде. Може би отговорът се крие не в управляващите, а в нас?

 

Иван Иванов със състезателно име "MinD_ContRoL", стана първият български играч, който се превърна в милионер от участието си в турнири по електронни спортове. Иванов е част от отбора Team Liquid, който постигна впечатляваща победа над китайския отбор Newbee в големия финал нa The International 2017 в играта Dota 2. Надпреварата се проведе в Сиатъл, като тимът на българина победи с 3:0 игри. Иванов и неговите съотборници показаха блестяща игра пред 17 хилядна публика. В интернет и по телевизията пък над 5 милиона души гледаха онлайн финала. За българина това бе второ участие в турнира след 2016 година, когато отборът му завърши седми. Иванов играе Dota 2 професионално от 2014 година, а се присъединява към международния Team Liquid през 2015 година. Играе на позицията офлейнър (offlaner). Интересът към състезанието в световен мащаб е огромен, а това важи като цяло за електронните спортове, които по интерес и наградни фондове вече надминават много традиционни спортове. Сега на фокус идва следващия Dota 2 Major турнир - ESL One Hamburg 2017, който ще се проведе на 28-29 октомври в Хамбург, Германия с награден фонд от над 1 млн. долара, пише gong.bg.

 

  

Не всичко у нас е мрак и депресия, не всичко е толкова гадно.
Ето, например тази седмица едно българско момче спечели, заедно с отбора си световната титла в гейм шампионат по DOTA 2.
И заработи около 2 милиона и нещо.
У нас тази новина беше посрещната умерено - все пак не е минала одобрението на демократичните неолиберални кръгове, които формират възторга в социалните мрежи.
Нямаше радост като от песента "Мотел" на Азис, но въпреки всичко новината си е новина.
А тя е, че имаме световен шампион в електронните спортове.
И тази сутрин реших да попрочета какво е било общественото мнение по повод новината за младия гейм състезател Иван Иванов (MinD_ContRoL).
"К'ъв спорт е това ве, вижте го тоя на какво прилича от седене пред монитора" - пише читател на един от малкото сайтове, в които е отразена новината.
"Що ни занимавате с глупости ве, Путин е близо" - пише друг.
"Ебе.м ти темата! Всичко, което се търси, се заплаща добре, знаем принципа на свободния капитал.. " -пише трети.
"Браво на шампиона, ама да вземе да поспортува малко истински, а не само да държи мишката и да стреля." - пише в друг сайт.
"Това спорт ли е? Какъв спорт е висенето пред компютъра" - пише в трети сайт.
И те така...
Моят кратък мониторинг по темата води до няколко извода:
- темата за световният ни шампион по електронни спортове е била счетена за важна от няколко сайта и определено е отстъпила на темата за нощните похождения на чичо ви Валери Симеонов по морските дискотеки;
- ние смятаме за спорт само онова, което ни изнася;
- винаги, когато някой спечели нещо, ние имаме един и същи въпрос - "ЗАЩО ПА ТОЧНО ТОЯ".
От това следва и извода - не се чудете защо младите хора избират да се развиват другаде.
Може би отговорът се крие не в управляващите, а в нас?
И в начина по който приемаме околните и техните успехи...

PS. Азис няма ли да изкарва нова песен за румънския модел в поп - фолка???

 

Коментарът е от профила на автора във Facebook.  

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

DOTA2, Иван Иванов, електронни спортове

StreetInside

Медитацията спира смаляването на мозъка

Понеделник, 07 Ноември 2016 / На предела
Интензивното смаляване на мозъка може да доведе до старческо слабоумие, депресии и риск от инфаркт   Медитацията не е просто занимание, свързано с духовност или философия. Тя оказва физическо въздействие върху мозъка, затова потенциално може да предотврати мозъчни заболявания. Ето крат [...]

НеЩастието като навик

Вторник, 07 Юни 2016 / Към себе си
  Дори да решим големия проблем, умът ни мигновено прескача на следващ, на трети, на тревога...Как да се справим?   Абсурдно ли ви звучи? Или, може би, твърде просто? Ще направя една голяма стъпка, прескачайки изтърканите обяснения защо и как точно навиците ни в действителност ни [...]