Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как приемаме успеха на другите

Събота, 19 Август 2017 / Българи от ново време
563
  • gong.bg

Не се чудете защо младите хора избират да се развиват другаде. Може би отговорът се крие не в управляващите, а в нас?

 

Иван Иванов със състезателно име "MinD_ContRoL", стана първият български играч, който се превърна в милионер от участието си в турнири по електронни спортове. Иванов е част от отбора Team Liquid, който постигна впечатляваща победа над китайския отбор Newbee в големия финал нa The International 2017 в играта Dota 2. Надпреварата се проведе в Сиатъл, като тимът на българина победи с 3:0 игри. Иванов и неговите съотборници показаха блестяща игра пред 17 хилядна публика. В интернет и по телевизията пък над 5 милиона души гледаха онлайн финала. За българина това бе второ участие в турнира след 2016 година, когато отборът му завърши седми. Иванов играе Dota 2 професионално от 2014 година, а се присъединява към международния Team Liquid през 2015 година. Играе на позицията офлейнър (offlaner). Интересът към състезанието в световен мащаб е огромен, а това важи като цяло за електронните спортове, които по интерес и наградни фондове вече надминават много традиционни спортове. Сега на фокус идва следващия Dota 2 Major турнир - ESL One Hamburg 2017, който ще се проведе на 28-29 октомври в Хамбург, Германия с награден фонд от над 1 млн. долара, пише gong.bg.

 

  

Не всичко у нас е мрак и депресия, не всичко е толкова гадно.
Ето, например тази седмица едно българско момче спечели, заедно с отбора си световната титла в гейм шампионат по DOTA 2.
И заработи около 2 милиона и нещо.
У нас тази новина беше посрещната умерено - все пак не е минала одобрението на демократичните неолиберални кръгове, които формират възторга в социалните мрежи.
Нямаше радост като от песента "Мотел" на Азис, но въпреки всичко новината си е новина.
А тя е, че имаме световен шампион в електронните спортове.
И тази сутрин реших да попрочета какво е било общественото мнение по повод новината за младия гейм състезател Иван Иванов (MinD_ContRoL).
"К'ъв спорт е това ве, вижте го тоя на какво прилича от седене пред монитора" - пише читател на един от малкото сайтове, в които е отразена новината.
"Що ни занимавате с глупости ве, Путин е близо" - пише друг.
"Ебе.м ти темата! Всичко, което се търси, се заплаща добре, знаем принципа на свободния капитал.. " -пише трети.
"Браво на шампиона, ама да вземе да поспортува малко истински, а не само да държи мишката и да стреля." - пише в друг сайт.
"Това спорт ли е? Какъв спорт е висенето пред компютъра" - пише в трети сайт.
И те така...
Моят кратък мониторинг по темата води до няколко извода:
- темата за световният ни шампион по електронни спортове е била счетена за важна от няколко сайта и определено е отстъпила на темата за нощните похождения на чичо ви Валери Симеонов по морските дискотеки;
- ние смятаме за спорт само онова, което ни изнася;
- винаги, когато някой спечели нещо, ние имаме един и същи въпрос - "ЗАЩО ПА ТОЧНО ТОЯ".
От това следва и извода - не се чудете защо младите хора избират да се развиват другаде.
Може би отговорът се крие не в управляващите, а в нас?
И в начина по който приемаме околните и техните успехи...

PS. Азис няма ли да изкарва нова песен за румънския модел в поп - фолка???

 

Коментарът е от профила на автора във Facebook.  

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

DOTA2, Иван Иванов, електронни спортове

Street of Hope

Въвеждат почасово обучение в детските градини в София

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / В клас
Столичен общински съвет ще гласува промени в Наредбата за прием на деца в детски градини   Родителите ще имат право да избират дали децата им да са по цял ден на детска градина или само за няколко часа.  Идеята е да се въведе почасово обучение за децата на възраст 3 и 4 години, съо [...]

Курс за обучители по добродетели

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / В клас
Добродетелите са малка част от ценностите, които гарантират че това, което правим днес, е добро за нас дългосрочно   Ако ви интересува защо въпреки усилията ви да научите децата на честност и уважение към останалите например, не винаги нещата се получават добре, ако правите разлика межд [...]