Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изграждат булевард между кварталите "Младост" и "Дружба"

Петък, 17 Март 2017 / Истории от града
436
  • gradat.bg
1 / 2

Частни фирми изкупували терени, за да ги подарят на общината

 

Район „Младост“ в столицата стартира проект за изграждане на булевард между кварталите „Младост“ и „Дружба“, който да реши проблема с тапите по булевард „Ал. Малинов“. Новината съобщава на профила си във Facebook кметът на „Младост“ Десислава Иванчева. В момента четири чуждестранни компании изкупували частните терени в района, които щели да дарят на районното кметство, за да реши проблема с трафика.

 

 

„Вървим към решаване на един от големите транспортни проблеми в „Младост”. Става въпрос за изграждане на продължението на бул. „Копенхаген”, между бул. „Цариградско шосе” и бул. „Ал. Малинов”. Част от трафика по „Ал. Малинов” ще се пренасочи, тъй като „Копенхаген” се явява като дублиращо трасе от и към „Цариградско шосе”. Проблемът бе, че трасето е проектирано да минава през частни терени, но в момента четири чуждестранни компании усилено изкупуват парцелите, които ще дарят за изграждане на булеварда. Вече са закупени почти всички имоти и когато процедурата приключи, трябва да се пристъпи към реализация на проекта“, съобщава Иванчева. От поста й не става ясно откъде районната администрация ще намери средства за изграждането на новия булевард, тъй като поне за тази година отсечката не присъства в инвестиционната програма на Столична община. 

Продължението ще бъде от зоната на бул. "Цариградско шосе", която се оформя като бизнес сити с небостъргачи ("Капитал форт", "Скай форт", "Елипс център") до района на метростанция "Младост 3" (където сега свършва бул. "Андрей Сахаров"). Пробивът е ключов за облекчаване на ситуацията с трафика и задръстванията в "Младост" и напрактика ще отвори нова връзка от бул. "Цариградско шосе" към вътрешността на жилищния комплекс. 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Младост, Дружба, бул. Копенхаген, Десислава Иванчева

StreetView

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона   През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за д [...]

Пътуване до Бали: До Ява и обратно

Петък, 19 Август 2016 / Приключения
Знаех, че всеки остров в Индонезия е коренно различен, но на фона на Ява Бали изглеждаше като културната столица на Европа  Така или иначе, по време на целия престой в мен се бореха две основни неща - не мога съвсем да повярвам че сме тук, чувствам се доста чужда, като все едно нещо мно [...]