Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

“Афера“ – една история за пробуждането

Събота, 10 Август 2019 / Към себе си
581
  • Афера

Точно, когато не очакваш нищо, съдбата решава да се намеси и да подреди нещата

 

Историята, която разказва романът „Афера“, може би е отразила в себе си историите на много хора и всеки, малко или много, ще се припознае в нея. Това е история за вълнението, когато откриеш в лицето на някого нов и скъп приятел, за вълнението, когато се влюбиш силно и с цялото си сърце, но и история за предателството, двуличието, лъжата, прикритостта.

След голямата еуфория на щастието идва болката, безсилието, отчаянието. Идва моментът, когато разбираш, че за миг си изгубил всичко, сринат си и единственото, което искаш, е някой да те измъкне от пропастта, в която си пропаднал. Трудно се преглъща, че хората, на които си държал, са се подиграли с теб.

Но точно, когато не очакваш нищо, съдбата решава да се намеси и да подреди нещата в правилната посока, както никога не си предполагал, че е възможно. В даден момент невидимата ръка на справедливостта решава да се намеси без да си я очаквал, без вече да си се надявал, че съществува. Разбираш, че за всичките ти сълзи, страдания и огорчение, идва възмездието.

Това е история, която има за цел да покаже, че никога не трябва да се подиграваме с чистите чувства на някого, защото животът е един кръговрат и ако поругаем тази чистота и невинност, ще заплатим за болката, която сме причинили.

Но това е и история, показваща, че след нашите падения, идва ред и на възходите ни. Всичко идва в правилния момент само трябва да го изчакаме търпеливо.

 

Книгата се разпространява безплатно от автора при заявка на nikolinabarbuteva@abv.bg

 

Вижте още:

Човек на име Уве

Двойници, огледала и лабиринти

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Афера, Барбутева, книга, роман, към себе си

StreetBoard

Кунева разпореди ПРоверка на европроекти

Вторник, 14 Юни 2016 / Общество
    Заради сигнал за три съмнителни проекта за 1,5 млн. лева ще бъдат преразгледани всичките 62 одобрени заявки за финансиране   Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на 62 одобрени проекта по процедурата „Подкрепа за предучилищното в [...]

Няма желаещи за 170 професии

Петък, 13 Май 2016 / Общество
    Бизнесът настоява за въвеждането на защитени специалности   Недостигът на кадри със средна квалификация за около 170 професии се задълбочава, поради което близо 65% от родния бизнес едва успява да си намери нужните служители. За това алармираха вчера работодатели след ср [...]