Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да излезете от самоизолацията

Петък, 03 Юни 2016 / Към себе си
2562
  • unsplash.com

 

5 полезни съвета, които могат да направят живота на интровертите по-лесен

 

 

Нека да бъдем честни, ние интровертите се справяме със света по-трудно, отколкото екстравертите. Понякога изпитваме осакатяваща социална тревожност, срамежливост, или просто желание да бъдем сами в свят, пълен с други хора.

Наистина има безброй предимства да си обърнат към себе си и да обичаш самотата, но понякога може да се чувстваме така, сякаш светът е против нас, а ние не можем да излезем от изолацията.

Ето някои съвети, които може да ви помогнат да подобрите живота си и да се възползвате максимално от вашата по-тиха страна.

 

1. Пътувайте сами

 

Този съвет се отнася за всички – всички трябва да пътуват сами поне веднъж. Но интровертите са може би единствените, на които им е удобно да са сами. Ползата от самотното пътуване е, че можете да отидете където поискате, когато поискате и това ви дава много време да размишлявате за великите чудеса на света.

 

2. Вярвайте на интуицията си

 

Интровертите са свързани със себе си и имат добра връзка със самосъзнанието си. Заедно с това идва и тяхната голяма интуиция – доверете се на тялото си - ако имате силно чувство за нещо, вероятно сте прав.

 

3. Не бъдете зависим от вашия статус на интроверт

 

Някои хора са строго определени интроверти или екстраверти, но повечето от нас обикновено са някъде по средата. Няма нищо лошо в това да ви харесва да сте сами понякога, но няма нищо лошо и да си прекарате весело с други хора. Добре е да не попадате в нито една категория, тоест границите да са малко размити.

 

4. Интровертността не е извинение

 

Може да изглежда лесно да хвърлите вината върху домошарските навици, но те не би трябвало да са извинение да пропускате социалния живот. Бутнете собствените си граници, излезте от зоната на комфорта отвреме на време и общувайте с други хора. Веднъж като направите усилие да сте сред хора, след това ще е по-лесно. Да сте интроверт не означава да прекарвате времето си изцяло сами и около вас никога да няма хора – това означава, че можете да общувате пълноценно, но също и че имате нужда и от време в самота, за да се презаредите.

 

5. Възнаграждавайте се

 

Самонаграждаването/поощряването може да е един от най-ценните съвети за обърнатите към себе си хора. Особено в случаите, когато насилват себе си да изучават своя вътрешен свят, прекарвайки времето си с другите. Окуражете се да се срещате с приятели, да отидете в друг клас или просто да откриете начин да срещате нови хора – и се възнаградете след това. Например с онази нова книга, за която сте чакали перфектната нощ, за да започнете да четете. Обещайте на себе си, че ще я започнете точно след среща с приятели на кафе – повярвайте, наистина ще се радвате на времето в самота, след като сте си наложили преди това да излезете от вашата комфортна зона.

 

Източник: learning-mind.com

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

интроверти, екстраверти, социален живот, самоизолация

Street of Hope

Дистанционното обучение: Въпроси от един учител

Неделя, 05 Април 2020 / В клас
Как минава денят на един учител меджу работата с децата и изискванията на директорите, МОН и децата   Добър вечер, господин Министър! Спите ли? Или Ви стяга Короната и не успявате? Ако спите, все някога ще се събудите, надявам се, във всички смисли на думата. Аз не спя, нищо, че час [...]

Онлайн платформа показва тайните на космоса

Събота, 22 Юли 2017 / В клас
Над 350 видеоматериала и лекции от световни учени са достъпни безплатно на Spaceport Academy   Spaceport Academy е най-голямата европейска платформа за обучение в областта на космическите науки и е създадена от българи. Информацията в нея е безплатна, достъпна на български и на анг [...]