Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да излезете от самоизолацията

Петък, 03 Юни 2016 / Към себе си
2415
  • unsplash.com

 

5 полезни съвета, които могат да направят живота на интровертите по-лесен

 

 

Нека да бъдем честни, ние интровертите се справяме със света по-трудно, отколкото екстравертите. Понякога изпитваме осакатяваща социална тревожност, срамежливост, или просто желание да бъдем сами в свят, пълен с други хора.

Наистина има безброй предимства да си обърнат към себе си и да обичаш самотата, но понякога може да се чувстваме така, сякаш светът е против нас, а ние не можем да излезем от изолацията.

Ето някои съвети, които може да ви помогнат да подобрите живота си и да се възползвате максимално от вашата по-тиха страна.

 

1. Пътувайте сами

 

Този съвет се отнася за всички – всички трябва да пътуват сами поне веднъж. Но интровертите са може би единствените, на които им е удобно да са сами. Ползата от самотното пътуване е, че можете да отидете където поискате, когато поискате и това ви дава много време да размишлявате за великите чудеса на света.

 

2. Вярвайте на интуицията си

 

Интровертите са свързани със себе си и имат добра връзка със самосъзнанието си. Заедно с това идва и тяхната голяма интуиция – доверете се на тялото си - ако имате силно чувство за нещо, вероятно сте прав.

 

3. Не бъдете зависим от вашия статус на интроверт

 

Някои хора са строго определени интроверти или екстраверти, но повечето от нас обикновено са някъде по средата. Няма нищо лошо в това да ви харесва да сте сами понякога, но няма нищо лошо и да си прекарате весело с други хора. Добре е да не попадате в нито една категория, тоест границите да са малко размити.

 

4. Интровертността не е извинение

 

Може да изглежда лесно да хвърлите вината върху домошарските навици, но те не би трябвало да са извинение да пропускате социалния живот. Бутнете собствените си граници, излезте от зоната на комфорта отвреме на време и общувайте с други хора. Веднъж като направите усилие да сте сред хора, след това ще е по-лесно. Да сте интроверт не означава да прекарвате времето си изцяло сами и около вас никога да няма хора – това означава, че можете да общувате пълноценно, но също и че имате нужда и от време в самота, за да се презаредите.

 

5. Възнаграждавайте се

 

Самонаграждаването/поощряването може да е един от най-ценните съвети за обърнатите към себе си хора. Особено в случаите, когато насилват себе си да изучават своя вътрешен свят, прекарвайки времето си с другите. Окуражете се да се срещате с приятели, да отидете в друг клас или просто да откриете начин да срещате нови хора – и се възнаградете след това. Например с онази нова книга, за която сте чакали перфектната нощ, за да започнете да четете. Обещайте на себе си, че ще я започнете точно след среща с приятели на кафе – повярвайте, наистина ще се радвате на времето в самота, след като сте си наложили преди това да излезете от вашата комфортна зона.

 

Източник: learning-mind.com

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

интроверти, екстраверти, социален живот, самоизолация

StreetView

Шоу на колела и парна тяга

Сряда, 17 Май 2017 / Приключения
Различните атракционни пътувания вече се превръщат в доходоносна традиция на държавната железница   След няколко успешни атракционни пътувания на композиции с парния локомотив Баба Меца, БДЖ отново подготвя празнични изненади. На 24 май Баба Меца ще поведе „Влака на буквите“ [...]

Пътуване до Бали: Завръщането

Петък, 26 Август 2016 / Приключения
  Когато започнахме да се настройваме на вълна „обратно в цивилизацията“, осъзнахме колко много ни е променило това изживяване   Десетте дни на Ява също минаха неусетно. След което се прибрахме отново в Бали. Бяхме заложили на луксозен хотел, който разполагаше с огромн [...]