Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какво прави една връзка успешна?

Събота, 11 Март 2017 / Към себе си
1040
  • pixabay.com

Отношенията ни зависят от това, което ние искаме, но никога не зависят само от нас

 

 

Връзките са сложно нещо, защото в тях нещата не винаги зависят само от нас. Много често се оказваме в ситуация, в която правим всичко възможно, за да се получат нещата, но накрая всичко завършва с купища разхвърляни из стаята носни кърпички или пиянски вечери с приятелки. За грешките, които правим в отношенията си, няма възраст. Има осъзнаване и научени уроци. Защото успехът на една връзка е в това, което ние самите искаме – за себе си.

 

1. Бъдете себе си

 

Първото и най-важното е да сте наясно със себе си – какво искате, защо го искате, какво харесвате или не харесвате и имат ли вашите интереси допирни точки с човека до вас. Със сигурност това изисква търпение, търсене и интерес към това какво вълнува партньора ви. Но готови ли сте да му дадете свободата да прави това, което харесва и да участвате в нещата, които го вълнуват?

Големият проблем е, че живеем в среда и общество, което ни облъчва с противоречиви послания и в един момент човек наистина се обърква за това какво иска от самия себе си и какво означава успешна връзка наистина. Това е и основната причина повечето хора да се чувстват неудовлетворени в отношенията с хората около себе си.

 

2. Гледайте зад фасадата

 

Важно е човек да може да познае другия като свой партньор. Повечето хора, в началото на всяка връзка, представят себе си по най-добрия начин. Те са обаятелни, на тях може да се разчита, имат страхотно чувство за хумор и са...моногамни. След няколко месеца или години обаче показват друго свое „аз“, защото просто идва моментът да се върнат към това, което са в действителност.

И започват проблемите - вие сте искали и получили отношения с един човек, а всъщност се озовавате във връзка, която не отговаря на първоначалните ви представи и очаквания.

Да имате очаквания за бъдещето на връзката си поначало е погрешно, но така или иначе всички влизаме в отношенията си с нашата представа за тях и сме готови да посветим времето и усилията си на нещо, в което вярваме, че си струва инвестицията.

С времето обаче се научаваме да виждаме какво има зад фасадата и още на старта да сме наясно струва ли си усилията и времето човека срещу нас от първите няколко срещи, или просто искаме да изживеем емоцията, пък да му мислим после – и това не е грешен подход, защото любовта е непредвидима, но рано или късно идва изтрезняването. Затова се опитайте да се доверявате на вътрешното си усещане за човека срещу себе си. 

 

3. Мислете дългосрочно

 

Ако искате връзка, тя трябва да има перспектива. Това не винаги означава общи интереси, но задължително означава общи ценности. Човекът до вас може да има нужда да прекара петък вечер на бира с приятели, с които да гледат Шампионската лига и в това няма проблем, но ако, докато вие храните бездомните котки пред блока, той стреля по тях с прашка, няма как да бъдете заедно още дълго време. Отношенията изискват общ път, дори и по различни пътеки, и успешната връзка стъпва точно на това – на общите ви разбирания за света и начина, по който се движите в него. Ако те не съвпадат, някой ще трябва да направи компромис и нещата неизбежно ще стигнат до разочарование и болка.

Общите ценности са това, което прави успеха на връзката дългосрочен – защото е лесно да спечелиш едно състезание, но не е толкова лесно да останеш на върха и да печелиш следващите.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

връзка, отношения, любов

Street of Art

Здравата коса изисква грижи

Вторник, 26 Март 2019 / Стил
  Натуралните продукти и сухите шампоани стават все по-популярни    Здравата коса изисква специални грижи, а българките са все по-склонни да отделят средства и време за това. Това показва статистиката на подажбите на една от най-големите вериги за козметика - dm.   Нат [...]

Крисия ще пее по време на прожекцията на „Замръзналото кралство“

Петък, 09 Декември 2016 / Под прожектора
Една от най-обичаните продукции на Дисни се завръща в България под съпровод на симфоничен оркестър    Финалистката от детската Евровизия Крисия ще пее по време на прожекцията на приказната анимация "Замръзналото кралство" с музика на живо по покана на Disney Concerts. Концертът е н [...]