Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как квантовата физика доказва отделянето на съзнанието от тялото

Сряда, 22 Март 2017 / На предела
2721
  • pixabay.com

Водещи невролози смятат, че последната граница в съвременната квантова физика се основава на съзнанието

 

Съществуват две страни на дебата между редукционистите, които се опитват да обяснят съзнанието като продукт на сложни системи като мозъка, и фундаменталистите, които отстояват идеята, че съзнанието не е продукт на физически системи, а е фундаментално само по себе си. В този дебат се появява ново откритие в квантовата физика, което показва съзнанието като пространствено отделено от физическото тяло.

 

Няколко думи за историята

на квантовата физика

 

Трудно е да се определи точно действителното начало на историята, като самото откритие не би имало смисъл без приноса на най-блестящите умове в историята на физиката. В средата на 19 век, благодарение на Джеймс Кларк Максуел, науката започва да разбира основите на електроенергията. В началото на 20-ти век, Макс Планк разрешава проблема на „черната радиация“, предлагайки гениално математическо решение, изискващо квантуването на стените на абсолютно черно тяло – идея, която после Айнщайн развива напълно в квантуването не само на електромагнитното лъчение на абсолютно черно тяло, но и на околната радиация. Полученото от него решение и закона за фотоелектрическия ефект му носи Нобелова награда през 1921 г. Така Планк и Айнщайн са смятани за "бащи" на квантовата физика.

През 1926 година обаче идва Ървин Шрьодингер, чийто принос в науката в момента е основното познание, на което стъпват всички квантови физици. В следващите години до средата на 20 век Нилс Бор, Волфганг Паули и Уорнър Хайзенберг добавят своя принос, последвани от учели като Питър Хигс, Ричард Файнман и Хидеки Юкава. Техните открития водят до развитието на Стандартния модел във физиката – една от най-успешните научни теории, които някога са били създавани. Откритието им обяснява в голяма степен как работи Вселената. Но това откритие не се случва без някои изследователи, които се отклоняват от утъпкания път - хора, които нямат записана история в аналите на традиционната наука, а по-скоро изграждат мост срещу метафизичното разделение.

 

Науката и метафизиката –

мост между световете

 

Един от тези хора е Робърт Алан Монро. Бизнесмен и собственик на няколко радиостанции в началото на 50-те години на 20 век, Монро започва неочаквано да преживява епизоди, в които неговият „център на познание“ бил ситуиран в удобна позиция извън физическото му тяло. В началото Монро бил изплашен от тези случки – първо мислел, че умира, а след като лекарите не открили някакъв проблем със здравето му, той започнал да се съмнява в собствения си здрав разум. В крайна сметка, тревогите му утихват и той започва да изследва феномена, след което споделя опита си в трилогия от книги, първата от които е озаглавена „Пътуване извън тялото“. (Doubleday 1971).


Открих книгата на Монро в началото на 90-те, скоро след като започнах да имам собствен опит с „излизане от тялото“.

За разлика от него, аз доброволно се научих как да напускам тялото си с помощта на книгата „Познание извън тялото: 30 дни до най-невероятните преживявания на живота ви" от Рик Стак. И все пак, на Монро е заслугата и методът, който той описва по-късно, служи за предлагането на жизненоважни открития.

През пролетта на 1994 г. се натъкнах на откритие, което завинаги промени хода на живота ми и даде начало на десетилетия в търсене на отговори. Тези отговори, оказа се, могат да бъдат намерени само в областта на науката.

 

Състояние „извън тялото“ -

как се случва


Преживяването на излизане от тялото се достига при специфичен набор от обстоятелства, някои от които психологически, други – метафизични. Тялото трябва да е в точно психологическо състояние, което е познато в науката като състояние на хипноза, и в което мозъкът е буден докато тялото спи.

В допълнение към това изискване, успешното влизане в RTZ (зона на реалното време) изисква наличието на това, което е по-известно в литературата като "вибрационна вълна."

В науката съществува голямо объркване за заобикалящата ни вибрационна вълна. Повечето от тях произтичат от факта, че някои от събитията, които се случват извън тялото, не включват проекция в точно определена равнина, свързана с физическата вселена.

В правилното състояние съзнанието очевидно има способността да се променя и в този случай срещата пространство - време на физическата вселена не е задължителна. Това е свят на мечти и по-високи измерения - теми, които са извън сферата на науката и са извън обхвата на тази статия.

Като добавим факта, че никой не знае откъде всъщност идват вибрациите, е ясно защо объркването продължава. Въпреки това, една голяма част от практикуващите са преживели това вибрационно усещане, и в литературата е описано добре, че неговото присъствие е предпоставка за това преживяване.

Според Монро, вибрациите могат да бъдат постигнати чрез психическата готовност за свързване с "точка", намираща се на около шест фута над главата и през нея надолу към тялото. Той нарича това "Фокус 10" - еквивалентът на полусънно състояние, като този процес ще доведе до появата на вибрациите, след което практикуващият може лесно да излезе от тялото си.

 

Светлина в мрака

 

В една пролетна утрин през 1994 г., се озовах в полусънно състояние, опитвайки се да напусна тялото си. Подобно на повечето други опити, вибрационната вълна я нямаше и това правеше нещата невъзможни. След няколко опита, нежелаейки да се откажа, най-накрая успях да се отделя от тялото си, или поне частично.

В този конкретен случай, аз успях да отделя само лявата си ръка. Заинтригуван от ситуацията, и съвсем наясно с факта, че физическото ми тяло беше парализирано и заспало, докато отделената ми ефирно ръка беше свободна да се движи наоколо, реших да се опитам да докосна стената, която беше на няколко крачки и извън обсега от физическото ми аз. Както се разтягах обаче, започнах да чувствам леко бръмчене в пръстите на безплътната ми ръка.

Опипвах наоколо и можех лесно да се различа, че усещането се увеличава на конкретно място. Всеки път, когато натиснех по-близо, усещането ставаше по-силно и вибрациите започваха да пълзят нагоре по ръката ми. Всеки път, когато се отдръпнех, усещането се разсейваше. Беше очевидно, че вибрациите са най-интензивни близо до точно определена точка. Реших да притисна близо до нея, без да съм сигурен какво ще се случи.

Това, което последва, беше шокиращо – буквално и в преносен смисъл.

Като сложих ефирната си ръка във видимия център, там където вибрационното усещане беше най-силно, потокът вибрационна енергия влезе през лявата ми ръка в цялата горната част на торса. Вълната на вибрациите беше толкова силна, че само за част от секундата бях като ударен от ток, след което бързо отдръпнах ръката си. Енергията, която влезе тялото ми по време на този кратък миг, беше достатъчна, за да подхрани пълно разделяне от тялото.

Две неща бяха абсолютно ясни:

1. Енергията, която влезе в тялото ми, беше същата енегия, която бях чувствал много пъти преди вибрационната вълна.

2. Този източник, разположен вляво, трябва да бъде свързан с точката над главата, за която обяснява Монро.

Допълнителното проучване разкрива не само две, а общо шест такива точки извън физическото тяло. Тази система се нарича Vehram Ethereal Array (Предполага се, че етерното тяло е изградено от частиците неутрино, които не притежават маса на покой и могат да преминават през всички прегради. Етерното тяло е подвижна обвивка на физическото тяло, простираща се на 1 до 5 см от физическото тяло, която се намира в постоянно движение. Приема се, че то е проводника на по-висшите енергии към нашето физическо тяло, част от аурата - бел ред. ). И въпреки че отне много години да наредя пъзела и да открия значението на това, което се случи, в крайна сметка стана ясно, че тази система е ключовото доказателство за отделянето на съзнанието от физическото тяло и основата на познанието за това, че съзнанието оцелява след смъртта на тялото и че квантовата физика е ключът към решаването на тази мистерия.

Следва продължение


Автор: Vessen E. Hopkins, Learning-mind.com

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

съзнание, тяло, състояние \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Street of Hope

Разработват нови правила за осиновяване

Сряда, 09 Май 2018 / Гласът на детето
Разработват се нови насоки за работата на социалните работници и приемните семейства   До 30 май очакваме да бъдат разработени нови указания при подготовката на дете за национално и международно осиновяване, обяви председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеон [...]

Колко опасен може да бъде Синият кит?

Вторник, 12 Септември 2017 / Родители
Според нас много, защото децата са лесни за манипулиране    Дали играта „Син кит“ съществува или не, все още се приема за недоказано безспорно. Но едва ли има някой, който се съмнява, че уязвимо по различни причини дете може да попадне на недоброжелатели в мрежата [...]