Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Подаръците на интуицията

Неделя, 29 Май 2016 / На предела
5445
  • сн. pixabay.com

 

Защо интуитивните хора се възползват максимално от ситуацията и са по-успешни, докато други не могат

 

 

Трудно е се обясни какво е интуицията. Някои я приписват на късмет, някои я отхвърлят изобщо и я поставят в същата група като картите таро, докато други хора я използват като барометър за взимане на решения.

Без значение в коя група се намирате, безспорно е, че всеки от нас в някакъв момент е чувствал инстинктивно, знаейки дори в червата си, че е прав за нещо без никакви доказателства за това.

Въпреки че всички ние в даден момент сме чувствали или сме минали през това, не всички от нас действат въз основа на тези свои чувства. И докато по-голямата част от психолозите и учените класифицират интуицията като псевдонаука, много богати и успели хора живеят живота си, базиран на инстинктите и дори обясняват с това своя успех.

Ето какво е типично за интуитивните хора:

 

1. Търсещи усамотение

 

Звукът на тишината не е просто класическа песен на Саймън и Гарфинкъл. Това също е и нещо, за което интиутивните хора жадуват. Хора, които са в контакт със своите инстинкти и интуиция, е по-вероятно да са интровертни личности и да обичат да бъдат сами, тъй като това е най-добрият начин да се свържат отново със себе си.

Противно на общоприетото схващане, ако сте интровертен човек, това не означава непременно, че сте антисоциален, особено в случаите, когато такива хора използват самотата като средство да си възвърнат психическата енергия, без да се разсейват, да творят.

 

2. Наблюдателни са

 

Това, което често ще откриете в инстинктивните хора е, че като че ли те са над нещата и виждат всички малки неща, които другите могат да изпуснат. Виждат и оценяват и най-дребните детайли, дори без да ги познават. Интуитивният човек забелязва всичко – от гласа до езика на тялото и това е, защото той е толкова във връзка със себе си, че може да погледне на външния свят много по-задълбочено в сравнение с екстраверта.

 

3. Имат изявени таланти

 

Това, което ще забележите при среща с интуитивни хора, е че те са много творчески хора. Фактът, че много художници, поети и музиканти са силно интуитивни не е случаен – да живееш живот, основан на усещанията и да си творец, са неща, които вървят ръка за ръка.

Движението в силно конкурентния свят на изкуството води до несигурно бъдеще, така че не е изненадващо, че доверяването и възползването от шанса да „мислиш с червата“ си е почти необходимост.

 

4. Значението на сънищата

 

Сънищата и значението на сънищата са от решаващо значение за интуитивните хора, които откриват насоки и увереност в състояние на сън, дори повече, отколкото в съзнателно състояние – в пъти повече, защото, когато сънуваш, ти „подслушваш“ подсъзнанието.

Това е състоянието, в което често получаваме нашите идеи. Случвало ли ви се е понякога да не мислите за нищо и изведнъж да ви осени идея, която променя живота ви? Това е заради вашето подсъзнание, същата част от мозъка, която интуитивните хора си поставят за цел за настроят към своето ежедневие.

 

5. Пускат нещата

 

Силно интуитивните хора се опитват да избегнат тъгата и състоянието на дискомфорт, доколкото е възможно. Те са готови да се поддадат на гнева си повече от останалите, защото те чувстват със своята интуиция и стават напрегнати, когато са свързани с негативизъм.

Типично инстинктивните хора са често първите, които се примиряват с нещата, особено когато става въпрос за скръб или загуба. Те са склонни да изследват чувството на гняв, но вместо да се оставят на това чувство да стои в тях и да нараства, те го пускат и продължават напред. Инстинктивните хора минават през живота в свой собствен, уникален начин и виждат света много по-различно от останалите. Може да го наречете псевдонаука, но с толкова богати и успешни хора, които се кълнат в нея, може би е време „да се доверим на червата си“.

 

Автор: Tess Pajaron, Learning-mind.com

 

 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    Валентина Добрева 29.05.2016 / 20:10

    Много точна статия. Познах себе си в това описание.


Автор

повече за автора

Ключови думи:

интуиция, интуитивни хора, чувства, гняв, творческа енергия

StreetBoard

За различните, които градят света

Понеделник, 21 Май 2018 / Истории от града
И за таланта на едно момче с аутизъм, което е отличник и писател   Спомням си, преди доста време вече замествах болна колежка в един от седмите класове, т.е. при деца на дванадесет- тринадесет години. При влизането си в класната стая забелязах на най-предния чин да седи дете от тези, ка [...]

Ще ходя пеша

Сряда, 13 Април 2016 / Общество
Общината няма да събере повече пари от скъпите билети за градски транспорт. Хората просто ще спрат да си плащат     Въпреки че имам предимството да ползвам сравнително уютните линии на тролеите и бързината на трамваите, с които да стигна от южната част на София до центъра, ако общ [...]