Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Подаръците на интуицията

Неделя, 29 Май 2016 / На предела
5921
  • сн. pixabay.com

 

Защо интуитивните хора се възползват максимално от ситуацията и са по-успешни, докато други не могат

 

 

Трудно е се обясни какво е интуицията. Някои я приписват на късмет, някои я отхвърлят изобщо и я поставят в същата група като картите таро, докато други хора я използват като барометър за взимане на решения.

Без значение в коя група се намирате, безспорно е, че всеки от нас в някакъв момент е чувствал инстинктивно, знаейки дори в червата си, че е прав за нещо без никакви доказателства за това.

Въпреки че всички ние в даден момент сме чувствали или сме минали през това, не всички от нас действат въз основа на тези свои чувства. И докато по-голямата част от психолозите и учените класифицират интуицията като псевдонаука, много богати и успели хора живеят живота си, базиран на инстинктите и дори обясняват с това своя успех.

Ето какво е типично за интуитивните хора:

 

1. Търсещи усамотение

 

Звукът на тишината не е просто класическа песен на Саймън и Гарфинкъл. Това също е и нещо, за което интиутивните хора жадуват. Хора, които са в контакт със своите инстинкти и интуиция, е по-вероятно да са интровертни личности и да обичат да бъдат сами, тъй като това е най-добрият начин да се свържат отново със себе си.

Противно на общоприетото схващане, ако сте интровертен човек, това не означава непременно, че сте антисоциален, особено в случаите, когато такива хора използват самотата като средство да си възвърнат психическата енергия, без да се разсейват, да творят.

 

2. Наблюдателни са

 

Това, което често ще откриете в инстинктивните хора е, че като че ли те са над нещата и виждат всички малки неща, които другите могат да изпуснат. Виждат и оценяват и най-дребните детайли, дори без да ги познават. Интуитивният човек забелязва всичко – от гласа до езика на тялото и това е, защото той е толкова във връзка със себе си, че може да погледне на външния свят много по-задълбочено в сравнение с екстраверта.

 

3. Имат изявени таланти

 

Това, което ще забележите при среща с интуитивни хора, е че те са много творчески хора. Фактът, че много художници, поети и музиканти са силно интуитивни не е случаен – да живееш живот, основан на усещанията и да си творец, са неща, които вървят ръка за ръка.

Движението в силно конкурентния свят на изкуството води до несигурно бъдеще, така че не е изненадващо, че доверяването и възползването от шанса да „мислиш с червата“ си е почти необходимост.

 

4. Значението на сънищата

 

Сънищата и значението на сънищата са от решаващо значение за интуитивните хора, които откриват насоки и увереност в състояние на сън, дори повече, отколкото в съзнателно състояние – в пъти повече, защото, когато сънуваш, ти „подслушваш“ подсъзнанието.

Това е състоянието, в което често получаваме нашите идеи. Случвало ли ви се е понякога да не мислите за нищо и изведнъж да ви осени идея, която променя живота ви? Това е заради вашето подсъзнание, същата част от мозъка, която интуитивните хора си поставят за цел за настроят към своето ежедневие.

 

5. Пускат нещата

 

Силно интуитивните хора се опитват да избегнат тъгата и състоянието на дискомфорт, доколкото е възможно. Те са готови да се поддадат на гнева си повече от останалите, защото те чувстват със своята интуиция и стават напрегнати, когато са свързани с негативизъм.

Типично инстинктивните хора са често първите, които се примиряват с нещата, особено когато става въпрос за скръб или загуба. Те са склонни да изследват чувството на гняв, но вместо да се оставят на това чувство да стои в тях и да нараства, те го пускат и продължават напред. Инстинктивните хора минават през живота в свой собствен, уникален начин и виждат света много по-различно от останалите. Може да го наречете псевдонаука, но с толкова богати и успешни хора, които се кълнат в нея, може би е време „да се доверим на червата си“.

 

Автор: Tess Pajaron, Learning-mind.com

 

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    Валентина Добрева 29.05.2016 / 20:10

    Много точна статия. Познах себе си в това описание.


Автор

повече за автора

Ключови думи:

интуиция, интуитивни хора, чувства, гняв, творческа енергия

Street of Art

Как да останем млади

Вторник, 24 Май 2016 / Хранене и Здраве
Десет съвета от шаолинския монах Шифу Ян Лей     Запазването на здравето и хармонията е просто, но в същото време и изключително сложно нещо за хората в съвременния свят. Докато тичаме по задачи и се ядосваме за ежедневни неща, често забравяме, че не си доспиваме, не се храни [...]

Йога вкъщи

Неделя, 02 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
  Няколко лесни упражнения, които отнемат 10 минути на ден, но ще ви подмладят    Движението е едно от най-важните неща за доброто настроение и здраве, но не винаги имаме достатъчно време да тренираме по-усилено. Затова ето няколко упражнения за раздвижване вкъщи, които ще ви [...]