Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Лечение с игли

Понеделник, 10 Юли 2017 / Хранене и Здраве
142
  • tianchaoherbs.com

Някои вярват, че акупунктурата помага, други са скептични, ето малко факти и мнения на медицински специалисти 

 

Акупунктурата е форма на традиционна китайска медицина, практикувана от векове. Тя се основава на теорията, че енергията, наречена чи (ки), преминава през тялото ви и около тялото по пътеки, наречени меридиани. Специалистите смятат, че заболяването възниква, когато нещо блокира или не балансира вашата енергия. Акупунктурата е начин да му помогнете на тялото си да върне баланса и енергията да протича правилно през него.

Лечението се извършва чрез поставянето на много тънки игли в кожата ви в определени точки на тялото ви. Това се прави, за да се повлияе на енергийния поток. Понякога се използва топлина, налягане или лек електрически ток заедно с иглите.

Упражняващите акупунктура трябва да имат пълна информация за вашето здраве, за да преценят дали да ви подложат на метода.

Приема се, че методът лекува успешно заболявания като:

- Инсулт

- След рехабилитация

- Главоболие

- Болки в ставите и мускулите

- Болки в кръста

- Депресия

- ДЦП и др.

Някои проучвания показват, че акупунктурата намалява болката и уврежданията, свързани с проблеми с гърба, повече от обичайното лечение.

В държави, като Китай, Япония, Корея лечението е лицензирано, в САЩ е внесен законопроект за лицензиране. Има много организации и в България за тази дейност, но у нас тази дейност се счита за нетрадиционна медицина и не подлежи на контрол.

Наскоро изследователи от университета "Рутгер" съобщиха, че комбинирането на иглата на акупунктура с електрически ток може да доведе до ново лечение на тежко възпаление.

 

Депресията и акупунктурата

 

Едуард Ърнст, професор от Университета в Ексетър: Повечето проучвания, изследващи ефективността на акупунктурата, не са строги. Тези, които са по-строги, не показват, че акупунктурата е нещо повече от плацебо в депресията. Една теория твърди, че акупунктурата увеличава нивата на ендорфина в мозъка. Ако това е вярно, тогава може да си обясним как акупунктурата намалява депресията.

Хариет Хол, пенсиониран семеен лекар и хирург от САЩ: Публикуваните доказателства за акупунктурата показват, че тя може да бъде полезна за болка. Всички доказателства са съвместими с хипотезата, че акупунктурата не е нищо повече от плацебо.

Пациентите, които не вярват в акупунктурата, няма вероятност да се включат доброволно в проучване за акупунктура. Тези, които приемат, че акупунктурата работи, могат да бъдат предубедени. Също така от самото процедурата гарантира, че ще има силен плацебо компонент и че е невъзможно да се правят не качествени проучвания.

В изследванията на депресията всяка интервенция може да бъде от полза, дори да се говори с приятел, така че е трудно да се изкаже специфичния принос на акупунктурата. Изглежда, че няма и специфичен ефект на иглите.

Хю Макферсън, старши научен сътрудник в университета в Йорк, Англия: Проучванията на акупунктурата включват много вариабилност, особено по отношение на депресията, която е малко вероятно да бъде единична болестна единица. Депресията обикновено се открива чрез много симптоми.

Акупунктурата е намеса на ум и тяло. Тя не е насочена само към физически симптоми. Една от причините тези процедури да имат полезна роля за депресията е, че депресията се преживява физически и емоционално. Една интервенция, която включва интегриран подход към психичните и физическите симптоми, изглежда подходяща.

Дейвид Колхоун, фармаколог от университетския колеж в Лондон: Има много финансова облага за тези, които продават акупунктура и определено разочарование за пациентите, защото в повечето случаи няма резултат.

Никой няма и най-малката представа какво причинява депресия. Експериментите показват, че акупунктурата не работи по-добре от контролната медицина, поне не до степен, която пациентът ще забележи.

Шу-Минг Уанг от Катедрата по анестезиология и периферна грижа в Калифорнийския университет: Подобно на физическите дейности, акупунктурата може да подобри състоянието на човек, който страда от депресия.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

акупунктура, лечение с игли, енергия, депресия

Street of Hope

Оценяват 3-годишните деца за проблеми с ученето

Петък, 11 Август 2017 / В клас
Предвижда се и по-бърза комуникация между учители и родители за наложени наказания и разтоварване на учителите от бумащина   Тригодишните деца, които посещават детска градина, ще минават през задължителна оценка на обучителните способности и рисковете& [...]

Финансови работилници

Четвъртък, 19 Май 2016 / В клас
  Представят книжки с правила за управление на парите за тинейджъри   Какво общо има между бонбоните и сложната лихва, пътуването във времето и осигуровките, детективската работа и бюджетирането? Звучи необичайно, но интригуващо! Такава е и целта на финансовите работилници &ndas [...]