Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изложба за 50-та годишнина на "Пинк Флойд"

Събота, 18 Февуари 2017 / Под прожектора
862

Роджър Уотърс и Ник Мейсън направиха рядка публична поява, за да промотират предстояща изложба, отбелязваща половинвековната музикална кариера на „Пинк Флойд”. Експозицията ще бъде открита на 13 май в лондонския музей „Виктория и Албърт” и ще съдържа над 350 експоната, съобщи телевизия "Европа".

Вдъхновение за експозицията носи ретроспективната изложба за Дейвид Боуи на същата културна институция, която пожъна изключителен успех по света. Феновете ще могат да се насладят на уникалната музика, концертни изпълнения и арт идеи от ранните албуми на музикантите до шедьоври като „Тъмната страна на луната” и „Стената”.
Роджър Уотърс – бивш член на „Пинк Флойд”, басист, композитор и вокалист:
"Мисля, че това, което могат да получат феновете, е истинско усещане за мащаба на някои от изпълненията ни на живо, някои от театралните постановъчни решения, които сме вземали за концертите си през годините – от ранните 70 до „Стената”. Има лични вещи и експонати, които представляват интерес от историческа гледна точка."
Над 350 артефакта ще бъдат показани в изложбата – албуми, обложки, скици, рисунки, писма, ръкописи на текстове на песни.

"Беше приблизително по времето на откриването на изложбата за Дейвид Боуи. Тя представи по нов начин неговите постижения в музиката и изкуството въобще. От там ни дойде идеята, че творчеството на Флойд също може да бъде представено по този начин – пречупено през призмата на нещата, които сме направили през годините, и да изглежда по нов, модерен начин. Представянето на експонатите беше изцяло нова материя за нас", казва Ник Мейсън. 
Мейсън допълва, че изложбата е възможност да бъде отдадено заслуженото на всички музиканти, техници, звукоинженери, дизайнери, фотографи и видеомонтажисти, помогнали за изграждането на мащабната артистична визия на „Пинк Флойд” и за световната популярност на групата.
Стоящи зад музикални явления като психеделичен спейс-рок и блус базиран прогресив рок, членовете на групата са новатори в търсенето на по-философски изразни форми и в изпълненията на живо – звуково-светлинни шоуспектакли със зрелищни специални ефекти и сложни сценични конструкции.
Експериментът, политическите послания и антиавторитаризмът характеризират музиката на „Пинк Флойд”, като връх в това отношение е албумът „Стената” от 1979 г. Групата продава над 250 милиона албума по света.

Радио "Тангра" съобщи, че Уотърс и Мейсън може отново да се съберат с Дейвид Гилмор, за да се представят за пръв път на най-големия британски фестивал "Гластънбъри".

 

 
White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Пинк Флойд, изложба, Роджър Уотърс, Ник Мейсън

Street of Hope

Диспраксия – синдромът на несръчното дете

Петък, 12 Октомври 2018 / Гласът на детето
Това е нарушение на изпълнението на задачи, които мозъкът разбира, но не успява да предаде по правилен начин   "Той ще се оправи, но докато се оправи ние сериозно ще се измъчим". Така ми отговори една майка на дете с диспраксия на опита да я окуража по приятелски. В онзи момент на 4-год [...]

Моля, не помагайте на децата ми

Четвъртък, 16 Март 2017 / Родители
“Аз не си седя тук, на цели 5 метра от децата ми, защото прекалено много ме мързи да стана и да им помогна да изкачат стълбата …”   Към другите родители в парка: “Скъпи родители, Моля, не изкачвайте дъщерите ми до върха на стълбата, особено след като сте [...]