Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина актрисата Надя Тодорова

Вторник, 21 Юни 2016 / Под прожектора
796
  • bgnow.bg

Голямата актриса на малките роли

 

 

 

На 90 години почина голямата българска актриса Надя Тодорова. Тъжната вест съобщи дъщеря й Антоанета Теменугова.

Актрисата, която в последните години живееше при дъщеря си в Чехия, си отиде след продължително боледуване. Община Асеновград, където е родена Надя Тодорова, ще организира поклонение по повод кончината й.

Надя Тодорова е родена на 1 ноември 1925 г. Тя започва да играе през 1946 г. първоначално в театрите в Смолян, Габрово, Сливен и Пазарджик. 

 

 

Дебюта си пред камерата прави през 1974 г. с филма "Трудна любов". След това участва в над 30 филма, между които са "Записки по българските въстания", "Снаха", "Господин за един ден", "Куче в чекмедже" и др.
Ще я запомним като „голямата актриса на малките роли“ с култовите си реплики от "Дами канят", "Двойникът", "Опасен чар", "Адио, Рио"...И като Надежда Теменугова от „Вчера“.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    албена 03.07.2016 / 01:28

    Надя беше една от моите обичани артистки.В деня на нейната кончина, имах чувството че съм загубила много близък човек.Дълбок поклон!


Автор

повече за автора

Ключови думи:

Надя Тодорова, актриса, Дами канят, Опасен чар, Вчера

StreetView

Най-странното място на света

Събота, 05 Ноември 2016 / Места
Парчета от морското дъно, останали на суха земя, може би крият тайната на произхода на живота на Земята   Изучаването на морското дъно не винаги означава да влезеш в самото море, дори и ако това проникване се извършва с помощта звукови вълни, а не с подводници. Има няколко места, к [...]

Европейските столици на културата

Петък, 30 Декември 2016 / Места
Престижното признание увеличава потока от туристи в тези градове средно с 12%   През идващата 2017 г. година градовете Орхус в Дания и Пафос в Кипър ще бъдат Европейски столици на културата. Специалният статут помага за обединяване на общностите чрез културни прояви и за укрепване на ме [...]