Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина актрисата Надя Тодорова

Вторник, 21 Юни 2016 / Под прожектора
1404
  • bgnow.bg

Голямата актриса на малките роли

 

 

 

На 90 години почина голямата българска актриса Надя Тодорова. Тъжната вест съобщи дъщеря й Антоанета Теменугова.

Актрисата, която в последните години живееше при дъщеря си в Чехия, си отиде след продължително боледуване. Община Асеновград, където е родена Надя Тодорова, ще организира поклонение по повод кончината й.

Надя Тодорова е родена на 1 ноември 1925 г. Тя започва да играе през 1946 г. първоначално в театрите в Смолян, Габрово, Сливен и Пазарджик. 

 

 

Дебюта си пред камерата прави през 1974 г. с филма "Трудна любов". След това участва в над 30 филма, между които са "Записки по българските въстания", "Снаха", "Господин за един ден", "Куче в чекмедже" и др.
Ще я запомним като „голямата актриса на малките роли“ с култовите си реплики от "Дами канят", "Двойникът", "Опасен чар", "Адио, Рио"...И като Надежда Теменугова от „Вчера“.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    албена 03.07.2016 / 01:28

    Надя беше една от моите обичани артистки.В деня на нейната кончина, имах чувството че съм загубила много близък човек.Дълбок поклон!


Автор

повече за автора

Ключови думи:

Надя Тодорова, актриса, Дами канят, Опасен чар, Вчера

StreetBoard

Демонополизацията на НЗОК ще реши проблема със скритите дефицити

Неделя, 25 Февуари 2018 / Общество
Необходима е реформа във финансирането на цялата здравна система    В здравеопазването на България се очаква да изплуват през 2018 г. още скрити дефицити, за които не са предвидени пари. Здравната ни система продължава да бъде на субсидия от държавата, тъй като здравните вноски не [...]

131 години от Съединението

Вторник, 06 Септември 2016 / Общество
Съединението между Княжество България и Източна Румелия е едно от най-знаменателните събития в историята ни   Щом сме обединени около правдива и достойна кауза, можем със самочувствие да ковем собствената си съдба, а не просто да гледаме отстрани, докато силните на деня решават вместо н [...]