Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Тръмп влиза и в Музея на Мадам Тюсо

Четвъртък, 19 Януари 2017 / Под прожектора
380
  • БГНЕС

Восъчната фигура на 45-тия американски президент ще влезе в лондонския Овален кабинет утре

 

Восъчна фигура на Доналд Тръмп ще замени восъчния Обама в Музея на Мадам Тюсо в Лондон. С флагче на САЩ, закачено за тъмносиния му костюм, ръце на кръста и намусено изражение, восъчният дубликат на президента Доналд Тръмп ще посреща гостите в знаменития музей, съобщава БГНЕС.

Фигурата ще стане част от експозицията утре, когато 45-тият президент на САЩ встъпва в длъжност. С настаняването на восъчния републиканец в макета на Овалния кабинет, от него ще бъде премахната фигурата на досегашния президент Барак Обама.

Други политици, включени в изложбата на легендарния музей са руският президент Владимир Путин и британският министър на външните работи Борис Джонсън. 

Известната колекция от восъчни фигури на мадам Тюсо е представена за пръв път в Париж през 1770 г. През 1882 е преместена в Лондон. Колекцията от фигури на знаменитости и на никому неизвестни хора е напълно запазена и към нея непрекъснато се добавят нови попълнения.

В Музея на мадам Тюсо в Лондон ви посрещат Хенри VIII и неговите шест съпруги, кралица Елизабет II и кралското семейство,  водещите фигури на Френската революция като Робеспиер и Марат (за модел на фигурите, които е изработила мадам Тюсо, са послужили обезглавените Робеспиер и Марат веднага след екзекуцията им), политическите лидери на 20 век - Чърчил, Ганди, Маргарет Тачър, известни музиканти и артисти като Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Мерлин Монро, Брад Пит, Анджелина Джоли и много други.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Барак Обама, Музей на мадам Тюсо

StreetBoard

Четири процента: Добър четири

Вторник, 09 Януари 2018 / Общество
През изминалата година българската икономика се увеличи с 4%, но ръстът на цените изяде увеличението на пенсии и заплати   Ако трябва да оценим развитието на българската икономика през 2017 година, по шестобалната система оценката е добър 4. БВП нарасна до почти 4% на годишна база, кое [...]

Безименният старец от Главната

Неделя, 03 Април 2016 / Истории от града
Минахме оттам в един от последните хубави дни на есента, на връщане от разходка с приятелка, след която детето поиска пица на парче. Седнахме на една от новите пейки на „Витошка“ близо до НДК и познатото като „Аптека“ за старите софиянци място. Нямаше да видя кошчето, [...]