Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

В залата на славата на рокендрола

Вторник, 12 Април 2016 / Под прожектора
606
  • БГНЕС

 

Легендарните рок банди Дийп Пърпъл, Чийп Трик и Чикаго бяха включени в американската Зала на славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо, с което бе признат техният принос за развитието и увековечаването на рокендрола, съобщи „Холивуд рипортър“, цитиран от БГНЕС.

 

Условие за включване в Залата на славата е да са минали поне 25 г. от излизането на първия запис на дадена група или изпълнител.

Британската групата Дийп Пърпъл бе създадена през 1968 г. За 40 г. съществуване нейният състав се промени няколко пъти, като в нея участваха общо 14 музиканти. Барабанистът Иън Пейс е единственият участвал във всички нейни състави.

Американската група Чийп Трик бе създадена през 1973 г., а през 1977 г. излезе първият й албум. Тя заема 25-то място в списъка на 100-те най-велики хард рок изпълнители, съставен от ТВ канала VH1.

Чикаго се появи през 1967 г. В САЩ са продадени 40 милиона нейни записа. Бандата има 23 златни и 18 платинени албума. Досега в Залата на славата на рокендрола са включени 749 изпълнители и 113 изпълнителски групи.

БГНЕС

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

рокендрол, Дийп Пърпъл, Чийп Трик, Чикаго, Залата на славата

StreetView

Холандец измина 95 000 км с електрически автомобил

Понеделник, 08 Април 2019 / Приключения
За три години Вибе Валкер преминава през територията на 33 държави   Холандецът Вибе Валкер приключи 3-годишното си приключение в Сидни, Австралия, след като измина 95 000 километра с електрически автомобил, съобщиха „Ройтерс“ и БГНЕС. Целта на ентусиаста беше да популяризи [...]

Къде се женят българите?

Неделя, 06 Август 2017 / Места
Някои хора търсят нетрадиционни места, други предпочитат утъпканите пътеки и лукса   Страната ни е малка, но много красива, природата ни е неповторима и оставя всеки гост на страната ни без думи, онемял от хубостта на родината ни.  Ето няколко от най-популярните дестинации за сват [...]