Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Добрият пример: Компания раздаде бонуси на служителите си заради коронавируса

Вторник, 27 Октомври 2020 / Стил
134

В dm България нямат нито един съкратен или напуснал служител

 

След като в началото на пандемията веригата за дрогерийни стоки dm България стана една от първите със стриктни мерки за безопасност на клиентите и служителите си, компанията може да се повали и с това, че няма напуснали служители заради ситуацията в момента. В периода на извънредното положение dm България не само не съкрати нито един човек, но и назначи нови служители и откри още три нови магазина в София, Шумен и Казанлък.

Още с обявяването на първите случаи на Covid-19 в България, в спешен порядък бяха осигурени средства за лична защита за хората в магазините, логистичния център и централния офис, бяха поставени предпазни прегради на касите и знаци за спазване на дистанция във филиалите. Компанията осигури и средства за дезинфекция и така направи всичко възможно за запазване на здравето, както на служителите, така и на клиентите си в над 80 магазина. Служителите в централния офис и логистичния център бяха разделени на екипи и този режим на работа се запазва и към момента.

А в деня, в който статистиката у нас отчете над 2000 заразени само за ден, повече от 600 служители на dm България, които са на „първа линия“ в магазините и логистичния център на компанията получиха бонуси в размер на средно 20% от месечното си възнаграждение. „През 2020 година се доказа колко е важно компаниите да поставят човека в центъра на своята дейност. Ние от dm следваме тази философия от създаването на компанията и като добър работодател решихме да се отблагодарим на колегите ни, които понесоха тежестта на кризата“, каза Евелина Великова, управител на dm България.

Такова решение е взето в рамките на концерна dm и в много други страни, в които компанията развива дейност.

През 2020 г. компанията инвестира повече от 100 000 лева в различни обучения и курсове. Основен акцент в програмата за повишаване на квалификацията беше разширяването на обхвата на обучението на dm дрогеристи по австрийска програма и провеждането на продуктови тренинги и на курсове за личностно развитие и за работа с клиенти. Всеки човек при започване на работа в компанията преминава през редица начални обучения, получава ментор, който да го въведе постепенно в задачите и среща подкрепа на всеки етап от развитието си.

 

Вижте още:

Alverde – любимата натурална козметика на българите

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

dm България, верига, служители, коронавирус, криза, бонуси

Street of Hope

Как да помогнем на детето да се справя само?

Петък, 29 Юли 2016 / Родители
Къде е границата между желанието да защитим и способността да научим децата да се пазят и да взимат решения     Една от често срещаните родителски грешки е, че в желанието си да предпазим децата си от всякакви опасности, много често им отнемаме правото на собствен опит и възможнос [...]

Разкривеното писане: Какво трябва да знаем

Четвъртък, 02 Май 2019 / Гласът на детето
Каквито и да са причините за затрудненията с почерка, има начини да помогнете на детето си   Малките деца пишат разкривено и разхвърляно и това е нормално. Научаването на формата на буквите и поставянето им на правилното място на страницата, за да се получат думи и изречения е труден и [...]