Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Започна Годината на Водния тигър

Вторник, 01 Февуари 2022 / Стил
276
  • unsplash.com

Тя ще ни донесе успех и ще сложи край на пандемията

 

Започна Новата година по китайския лунен календар. Тази година ще премине под знака на водния тигър. Тя започва на 1 февруари и продължава до 21 януари 2023 г.,

„Тигърът представлява мощната сила на справедливостта! За китайците тигърът е и защита срещу зли духове - може да победи демони и призраци от всякакъв вид! Ние вярваме, че чумата е един вид зъл дух. Затова и се надяваме, че чумата от коронавируса може да бъде унищожена в Годината на тигъра!“, обясни пред Асошиейтед прес китайският фолкорист Чън Ляншан.

Тигърът е третият от 12-годишния цикъл на животните, които се появяват в китайския зодиак, свързан с китайския календар. Под знака на тигъра са родени всички в годините 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950 и 1938.

Зодиакалните животни са подредени: плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе.


Тигърът е известен като краля на всички зверове в Китай. Този знак е символ на сила, прогонване на злините и смелост. Освен това хората, родени в годината на Тигъра, са склонни да притежават личностните черти на тигрите. Активни и изпълнени с доблест и енергичност, те също са надарени с голяма амбиция и изключителен приключенски дух, пише Vesti.bg.

Тигрите често действат решително и независимо, но винаги предпазливо. През 2022 г. естественият елемент на Тигъра, или небесният знак, е Водата. В зависимост от това коя година сте родени, тя може да бъде и злато, земя, огън и дърво.

 

  • Представителите на Дървения тигър са със състрадателен, експанзивен и открит характер.

  • Огненият тигър е оптимистичен и независим, но притежава слаб самоконтрол.

  • Земният тигър е приключенски настроен и реалист, със силна вяра.

  • Златният тигър, известен още като Металният тигър, споделя определени характеристики: жените са много ентусиазирани; мъжете са нерешителни и упорити. И двамата обаче са миролюбиви и много се грижат за семействата си.

  • Водният тигър – животното за 2022 г. – има много високо самочувствие и отлична способност за учене.

Щастливите числа, свързани с хората, родени в годината на Тигъра, са едно, две и три, както и числата, които ги съдържат, например 14 и 34.

Трите числа, за които се казва, че носят лош късмет на родените в годината на Тигъра, са шест, седем и осем. Освен това и числата, които ги съдържат като 76 и 86, също са лоши.

Синьото, сивото и оранжевото се считат за щастливи цветове за родените в годината на Тигъра. Тигрите имат само един нещастен цвят: кафяв. Трябва да се избягва на всяка цена. Любопитното е, че златото и среброто понякога се смятат за лоши нюанси.

Счита се, че цветява, които носят късмет на Тигрите са две. Едното е жълтата лилия - израз на слънчева светлина, жълтият цвят се счита за символ на щастие и веселие. Жълтите лилии предават посланието за спомен и задоволство.
Другото цвете е цинерария. То традиционно символизира защита.

16 и 27 от всеки китайски лунен месец се считат за щастливи дни. А 3-ти, 7-ми и 10-ти китайски лунни месеци (април, август и ноември) са щастливите месеци на Тигъра. Нещастните китайски лунни месеци за родените под този знак са 1, 4, 5 и 11 (февруари, май, юни и декември).

Какво ще донесе 2022 г. на Тигрите

Предвид непредсказуемостта на времето, в което живеем, Тигрите ще изпитат доста стрес през 2022 г. Може да се очакват промени в настроението и липса на сън, но укрепването на семейните връзки ще помогне за облекчаване на повечето от тези здравословни проблеми.

Добрата новина за 2022 г. е, че кариерата на Тигрите ще се движи стремглаво нагоре. Всъщност те могат да очакват да бъдат повишени, ако възприемат по-дисциплинирано и проактивно отношение на работа.

И упоритата работа ще бъде възнаградена. През 2022 г. богатството на Тигъра ще бъде генерирано най-вече от кариерата им. Но имайте предвид: всяка рискова инвестиция трябва да се избягва.

 

Хората, родени в годината на Тигъра, се радват на любов. Но намирането на точния партньор през 2022 г. може да бъде предизвикателство. Като цяло тигрите са непохватни във флирта, но практични в действието. Най-голямата пречка за намирането на правилния ще бъде изпълнението на работните ангажименти.
Според четирите елемента на Фън Шуй, цветовете на тази година са: синьо, огнено червено, ментово зелено, и императорско жълто - символ на дървото (основен елемент на тигъра), водата (елемента на 2022), огъня, земята и полярността Ян.

Щастливите числа са 1, 3 и 7.

 

Вижте още:

Годината на Металния вол - трудът ни ще бъде възнаграден

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Китайска нова година1, Воден тигър, хороскоп, зодиак, фън шуй

StreetBoard

Мечтите не умират, особено когато нямаш криле

Вторник, 10 Октомври 2017 / Истории от града
  Българи изобретиха мотор за хора с двигателни увреждания   За „нормалните“ хора много неща са лесни без изобщо да си дават сметка за това колко лесно можеш да се научиш да караш мотор или да полетиш. Когато обаче всяко движение е усилие, дори тичането е истинско пред [...]

108 години от Независимостта на България

Четвъртък, 22 Септември 2016 / Общество
На 22 септември 1908 г. във Велико Търново, с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България   С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта ( [...]