Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Годината на Металния вол - трудът ни ще бъде възнаграден

Четвъртък, 11 Февуари 2021 / Стил
222
  • unsplash.com

Това е идеалното време да насочим поглед към отношенията си

 

2021 ще е годината на Металния вол според китайския календар. Тя настъпва на 12 февруари 2021 г. и продължава до 31 януари 2022 г.

Волът е вторият знак от китайския зодиак. Годината на металния Вол/Бик настъпва веднага след годината на Белия метален Плъх и преди годината на водния Тигър (2022) . Ако сте родени в някоя от годините 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 и 2009 г, то вашият китайски зодиакален знак е Вол/Бик.

 

Волът е усърден и упорит

 

Волът действа методично и последователно.  Затова и 2021 ще е година, в която усърдната работа ще бъде възнаградена. Щастливи и успели ще са онези, които полагат много усилия.

Волът не обича да е център на внимание и предпочита действията му да говорят вместо него. Вярва, че всеки трябва да върши онова, за което е поел отговорност и да не прекрачва предварително начертаните граници. 

Волът е много романтичен, но не обича показността. Макар да окъпва с внимание и жестове човека до себе си, почти никога не го прави пред публика.

 

Трудът ще бъде възнаграден

 

На късмет по отношение на парите ще се радват онези, които не спират да полагат усилия. Също така ще усетим изцяло тежестта на нашите отговорности и ще е необходимо да удвоим усилията си, за да постигнем желаното.

Според китайския зодиак годината на Вола ще носи късмет и е идеално време да насочим вниманието си върху взаимоотношенията си с другите хора.

През тази година според зодиака не се очакват катастрофални събития, така че може да се смята, че годината ще е подходяща за икономическо възстановяване, за дългосрочни инвестиции.

Металният вол ще е подходяща година и за въвеждане на ред в семейния живот. Ако у дома цари мир, всичко се подрежда. През 2021 г. всички проблеми ще се решат с дисциплина.

Кулминацията на тази година ще бъде през есента. Тогава Ин енергията се усилва. Есента носи със себе си загуба на енергия и намаляване на динамиката. През този период Волът става по-сух и твърд, както във физически, така и в духовен план.

При всички народи Волът или Бикът е верният помощник на човека. Той носи на гърба си тежък товар, като овладява девстената земя и винаги се движи напред.

Той е символ на пасивната мъдрост, несигурност и недостъпност.

 

Вижте още:

2020-та: Годината на плъха и новото начало

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Китайска нова година, Метален вол,

StreetInside

Разчистете целите си, за да ги постигнете

Събота, 11 Юни 2016 / Към себе си
Как да накараме големите и амбициозни планове наистина да заработят „За да откъснем себе си далеч от ежедневието, от навиците, от менталния мързел, който крие от нас странностите на реалността, ние трябва да получим нещо като истински здрав удар като от дебела сопа.” Йожен Йоне [...]

Защо си поставям цели в началото на всяка година?

Вторник, 08 Януари 2019 / Кариера
Няма нищо, което да носи по-голямо удовлетворение от постигнатата цел   Зад постигнатата цел това винаги стоят усилия, воля и много малки стъпки, всеки ден с ясна посока и път напред. Еуфорията от празниците вече си е отишла, а новата година е тук и е време да подредим приоритетите. С [...]