Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

2020-та: Годината на плъха и новото начало

Сряда, 01 Януари 2020 / Стил
752
  • pixabay.com

Годината на Металния плъх започва под знака на Юпитер в Козирог

 

Честита да е новата 2020 година, с която прекрачваме прага на ново десетилетие. Започваме година, която обещава успех на решителните и умножаване на добрите дела. Тя ще премине под знака на едно от най-важните небесни събития през последните 12 години: навлизането на Юпитер в Козирог. Юпитер символизира връзката ни с Божественото. Според астрологичните принципи на небесните движения, откъдето той мине, връща вярата, оптимизма, яснотата, настроението, късмета, изобилието, честта, морала и достойнството. И създава нови мечти и планове за бъдното.

Козирог пък има най-пряка връзка с професионалната кариера и с управлението, така че всичко изброено през предстоящата година ще засегне кариерното развитие и израстване, както и управлението на всички нива. За сметка на задкулисните игри и постигането на целите с непочтени средства, пише Астрологичен навигатор. В Козирог Юпитер силно укрепва и духовната сила за устояване на всякакви изпитания и заплахи, както и за създаване на нови възможности. Според астролозите, през България и на Балканите през тази година ще премине силна духовна вълна, която ще ни донесе нови надежди и планове за бъдещето.

В следващият 12-годишен период много планове и надежди за бъдещето по света и у нас имат голям шанс да се осъществят благодарение на вярата и на волята за градивност на хората. Предстои и връщане към позабравен морал и традиционни ценности, засилване на духовните устои въз основа на тези ценности. Например, по отношение любовта и брака, прогнозира tayni.net

Според прогнозата духът, който твори и носи много нови надежди и нова вяра ще бъде освободен и много хора ще се почувстват крилати. Ще има и засилване на планинскиятуризъм. Ще бъдат направени открития в природни и други науки, те ще дадат нов тласък на икономиките. Особено в IT сектора и там, където хората са по-тясно свързани с природата и природното, особено на Балканите. Нова вълна за изява на праведност, на чувство за чест и достойнство. Предстои по-широко използване на IT технологиите при провеждане на избори и за обществен контрол дейността на тези, които управляват, голямо обновление в закони и съдебни системи, обединяване на стари и нови духовни учения, засилване на духовни интереси. 

 

Според китайския календар 2020 година е годината на плъха, обявена за годината на новото начало. Тя ще предостави нови възможности за намиране на истинска любов и ще донесе повече пари. 2020 г. ще бъде успешна!

Китайската Нова година през 2020 г. започва в събота, 25 януари и завършва на 11 февруари 2021 г. 

Годината на Металния плъх ще бъде силна, просперираща и щастлива за почти всички китайски зодиакални знаци.

Всеки ще покаже решителност по отношение на своите цели, стремежи и хобита. Това е страхотна година за основаване на личен бизнес и за развитие.

Началото на годината и първите дни на февруари ще са изключително ярки и изпълнени с мотивация. Получаваме като подарък нова, чиста, свежа година, която започва без грешки и без съжаления.

Годината на плъха ще ни донесе творческа енергия. Ще имате сигурността, че всичко е възможно, че сте създателят на собствения си живот и че имате силата да бъдете този, който искате да бъдете.

Суеверните хора вярват, че през високосна година не бива да се правят редица неща, като например да сключват брак. Смята се, че сключените през високосна година бракове не могат да бъдат щастливи. Разводът в такива години също не е препоръчителен, защото хората, които се развеждат във високосни години, трудно се задомяват повторно.

Също така не бива да споделяме плановете си за бъдещето, тъй като няма да имаме късмет.

В миналото се е вярвало, че високосната година носи лош късмет и че начинът да се предпазим от него, е да носим сребро. Поверието за среброто е старо. Още в Древен Китай смятат, че благородният метал пази от лош късмет. У нас традицията гласи да се зашива сребърна паричка на дрехите на новородено, а зрелите хора да носят сребърен накит за късмет.

Според някои вярвания трите години, които предхождат високосната са подвластни на Слънцето и през тях се носи злато. Високосната година е под влиянието на Луната. Старият алхимичен символ за сребро е непълна луна, и заради това през високосните години трябва да носим сребърни накити.

 

Вижте още:

Годината на Земния глиган

Годината на жълтото земно куче

Какво ни очаква в Годината на петела

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

2020 година, Метален плъх, Китайски календар, астрология

Street of Hope

Среда за израстване: Уважение и хармония

Събота, 07 Май 2016 / В клас
  Продължение на темата „Как да създадем класна стая според пирамидата на потребностите“ Познавателна потребност, творчество, учене, съзидание, познания, открития, умения, разбиране. Това е петият етаж на пирамидата на Маслоу. За да може да учи, на човек му трябва да може д [...]

5 неща, които искам учителите да знаят за моето специално дете

Петък, 13 Октомври 2017 / Гласът на детето
  Дъщеря ми Елизабет има проблеми със сетивната обработка и получава специални образователни услуги   Елизабет винаги е прекарвала много време в общообразователни класни стаи заедно с ученици със и без проблеми в ученето и вниманието. Може дори да я приемате за прио [...]