Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Издишайте страха

Вторник, 28 Юни 2016 / Към себе си
5361
  • Matthew Wiebe, unsplash.com

 

Напрежението пречи на потока на фините животворни енергии и блокира творческата и лечебна енергия

 

Ако искате да изпитате чувство на огромно облекчение / освобождаване, започнете да използвате дъха си, за да се освободите от страха си от критики. Всъщност, започнете процеса на издишане на страха и притесненията едновременно! 
Притесненията са отрова за ума. Той създава физически и психически болести. Създайте си навик да предприемате действия веднага щом усетите надигането на страх или притеснения в себе си. Движението и действието са перфектните противоотрови срещу стреса и тревожността. Когато прославяме и овластяваме страха и притесненията си, отвличаме вниманието си, разсейваме си и това ни парализира. Освобождаването от страха от критика е особено облекчаващо. То отваря вратата ни към величието.

 

Приемете критикатаДа свикнете с критиката и да я приемате нормално е от първостепенно значение. 
Изключителните постижения, най-големите производители, най-добрите изпълнители и истинските лидери често, ако не и винаги, са обект на най-много критика. Страхът и притесненията са родени от недостиг на съзнание, вярата в липсата и в ограниченията. Това обикновено е следствие на привързаността към миналото или съпротива към съществуващо бъдеще. Дишайте пълно и свободно, пускайте момент следн момент с пълно осъзнаване разтварящите се страхове дори на енергийно ниво.
Наред със страха от критики, издишайте и страха от срам и от правенето на грешки. Тези страхове ограничатат много нашата личност и растеж, пречат ни постоянно и в ежедневието. Жизненоважно е да развием отношение на благодарност и вътрешно чувство за неограничено изобилие.

 

Издишайте напрежението


Страхът живее в тялото под формата на напрежение и болка.
Затова е важно да се локализира и идентифицира всяко физическо напрежение или контракция в тялото по време на дихателната сесия. Напрежението пречи на потока на фините животворни енергии и блокира творческата и лечебна енергия. Хроничното напрежение пречи на връзката ни с духа и блокира възможността да осъзнаем естественото ни състояние на блаженство и сила. По тази причина се концентрираме толкова много върху успокояването на тялото и навлизането в дълбока релаксация по време на дихателните сесии.  Физическо докосване може да предизвика напрежение или релаксация. Понякога докосването на човек по време на сесия може да бъде отвличане на вниманието или смущение на дихателния му процес. В други случаи може да действа като перфектен катализатор, катоспусък или подкрепа за настъпване на невероятна промяна, отваряне, започване на мощно освобождаване или вътрешна реализация. С развитието на нашата интуиция все повече започваме да следваме енергията на момента, правейки (или не) точното нещо по правилния начин, в точния момент! 

 

Открийте пътя Работата върху нас самите и развитието на нашата интуиция е "Името на играта".
Това са естествените ползи от дишхателните упражнения. Пътят и процесът на всеки дишащ човек са уникални. Всеки реагира и преживява докосванията по уникален начин. Всеки човек създава свой собствен вътрешен свят, получава уникален личен опит и реакция на докосванията. Някои хора се чувстват дискомфортно с докосване - от какъвто и да е вид. Те може едновременно да искат много, но и да отхвърлят всякакъв физически контакт. Особено хора, претърпяли сексуално насилие, или такива, жадуващи за физическо внимание, може да обърка прост любящ жест или терапевтично докосване на водещия с израз на сексуални чувства или физическо привличане. Просто и неутрално докосване може да повдигне всякакви мисли, спомени, страхове, желания, вярвания, несъзнателните реакции и т.н. Някои хора свързват сексуалното желание с всяка форма на физически контакт. Други го асоциират със сексуална травма. Това е една от причините, по които много психотерапевти не рискуват и не докосват клиентите си изобщо. Човешкото развитие може да бъде забавено от липсата на допир, но може и да бъде насърчавано чрез него. Някои терапевти избягват да докосват или прегръщат хора, включително и техните клиенти, защото не искат да им вземат"негативна енергия." Те остават дистанцирани заради това свое вярване или от страх, че техните действия или намерения ще бъдат криво разбрани, неправилно тълкувани или критикувани. Това е много тъжно, защото често хората, които се страхуват най-много от физическа интимнст често са тези, които се нуждаят най-много от нея! Преди се опитвах да бъда кавалер, и това ми навлече неприятности с някой хора. Това се случваше тъй като аз се чувствам конфортно с физическите прояви на привързаност, и с готовност предлагах физически комфорт и подкрепа за мъже и жени, млади и стари, привлекателни или непривлекателни, независимо дали те са свикнали на това или не. Някои хора приемаха желанието ми за лечение сякаш бях близък член на семейството им или приятел. 

Най-добре е всеки да разработи собствен стил и личен подход в дишането. Ние всички имаме собствен начин на работа с други хора, и склонност да привличаме хора, които се нуждаят от нашия личен стил на работа. 

Важно е да почитаме нашите собствени граници и да бъдем чувствителни към тези на другите.

Желая ви много сили и успех по пътя ви в този процес!


Автор: Дан Брюле, woodrosebreath.weebly.com

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дишане, стрес, релаксация, терапия

Street of Art

Как се опазват старите книги

Сряда, 14 Септември 2016 / Под прожектора
Националната библиотека стартира кампания за набиране на средства за закупуване на специална камера за дезинфекция на ценни документи Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” стартира кампания за набиране на 50 хиляди лева за закупуване на камера за дезинфекция по ме [...]

Консервите – начин на употреба

Вторник, 04 Септември 2018 / Хранене и Здраве
Какви са ползите и рисковете от това да си приготвим зимната сами?   По стара българска традиция лятото приготвяме зимнина. По този начин през студения сезон разполагаме с плодове и зеленчуци, които ги няма на пазара. Практиката да се запазват плодовете и зеленчуците се е зародила през [...]