Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Близначета се родиха на път към болницата в Стражица

Четвъртък, 25 Октомври 2018 / Истории от града
530
  • Национална Асоциация Смп

Това е четвърто израждане на фелдшера, който предпочита да остане анонимен

 

Фелдшер от Спешния център на Стражица е изродил близначета в линейка в нощта срещу четвъртък. Майката не е знаела, че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца, съобщиха на страницата си във Facebook от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Медиците уточняват, че това е четвърто раждане на техния колега за тази година. Екипът предпочита да запази анонимност, но от снимката става ясно, че фелдшерът, изродил двете бебета, вероятно е жена.

„Браво на колегите, само който не е израждал в такива условия не знае каква отговорност и какво треперене е дали всичко ще е нормално и дали ще изплаче детето след раждането, а родилката как ще е и колко ще кърви. Дано Господ ни пази и дава сили в такива моменти. Още веднъж Браво Колеги и дано това бъде оценено от близки и управници“, пише Мариета Рачева.

„Напрежението в такива моменти е голямо, отговорността също, но удовлетворението след това от добре свършената работа е огромно. Само, който е минал през това знае за какво става въпрос. Адмирации за целия екип! Бъдете живи, здрави и все така отлични професионалисти!“, пише и Иванка Генушева.

 

Вижте още:

Роден във въздуха

Бебе или биологичен отпадък

В „Пирогов“ спасиха бебета с редки аномалии

В утробата

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

бебета, близнаци, спешна помощ, линейка, фелдшер, Стражица

Street of Hope

„Изяж“ домашното

Неделя, 24 Юли 2016 / Родители
Как готвенето може да държи детските мозъци будни през лятото     Без значение в каква ситуацията сте, когато децата приключат с училището през юни - дали сте щастливи да си починете от домашните работи и пакетирането на обяда, или сте стресирани, защото се чудите как да запълните [...]

Всеки трети деветокласник е неграмотен

Вторник, 06 Декември 2016 / В клас
37,9% от българските деветокласници са функционално неграмотни по природни науки   Това сочат данните от международното изследване ПИЗА 2015 г. Проучването обхваща близо 6400 български ученици по три предмета - математика, природни науки и четене. Резултатите на 16-годишните ни учени [...]