Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Близначета се родиха на път към болницата в Стражица

Четвъртък, 25 Октомври 2018 / Истории от града
353
  • Национална Асоциация Смп

Това е четвърто израждане на фелдшера, който предпочита да остане анонимен

 

Фелдшер от Спешния център на Стражица е изродил близначета в линейка в нощта срещу четвъртък. Майката не е знаела, че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца, съобщиха на страницата си във Facebook от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Медиците уточняват, че това е четвърто раждане на техния колега за тази година. Екипът предпочита да запази анонимност, но от снимката става ясно, че фелдшерът, изродил двете бебета, вероятно е жена.

„Браво на колегите, само който не е израждал в такива условия не знае каква отговорност и какво треперене е дали всичко ще е нормално и дали ще изплаче детето след раждането, а родилката как ще е и колко ще кърви. Дано Господ ни пази и дава сили в такива моменти. Още веднъж Браво Колеги и дано това бъде оценено от близки и управници“, пише Мариета Рачева.

„Напрежението в такива моменти е голямо, отговорността също, но удовлетворението след това от добре свършената работа е огромно. Само, който е минал през това знае за какво става въпрос. Адмирации за целия екип! Бъдете живи, здрави и все така отлични професионалисти!“, пише и Иванка Генушева.

 

Вижте още:

Роден във въздуха

Бебе или биологичен отпадък

В „Пирогов“ спасиха бебета с редки аномалии

В утробата

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

бебета, близнаци, спешна помощ, линейка, фелдшер, Стражица

Street of Hope

Смяната на настроения – кога да се притесняваме?

Вторник, 27 Юни 2017 / Родители
Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, но те не трябва да се подценяват   Когато детето прекрачи в юношеството, много неща стават различни. Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, защото е настъпило трудното време на търсене на себе си, в което много често младе [...]

Когато детето не иска да ни слуша

Вторник, 10 Май 2016 / Родители
  Как да кажем „не“, което да звучи като „да“ - продължение    "Не" е силна дума, която лесно се казва. Детето ще ви чува често да използвате тази дума, както и вие ще я чувате от него. За всеки родител е необходимо да казва “не” на детето [...]