Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Близначета се родиха на път към болницата в Стражица

Четвъртък, 25 Октомври 2018 / Истории от града
416
  • Национална Асоциация Смп

Това е четвърто израждане на фелдшера, който предпочита да остане анонимен

 

Фелдшер от Спешния център на Стражица е изродил близначета в линейка в нощта срещу четвъртък. Майката не е знаела, че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца, съобщиха на страницата си във Facebook от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Медиците уточняват, че това е четвърто раждане на техния колега за тази година. Екипът предпочита да запази анонимност, но от снимката става ясно, че фелдшерът, изродил двете бебета, вероятно е жена.

„Браво на колегите, само който не е израждал в такива условия не знае каква отговорност и какво треперене е дали всичко ще е нормално и дали ще изплаче детето след раждането, а родилката как ще е и колко ще кърви. Дано Господ ни пази и дава сили в такива моменти. Още веднъж Браво Колеги и дано това бъде оценено от близки и управници“, пише Мариета Рачева.

„Напрежението в такива моменти е голямо, отговорността също, но удовлетворението след това от добре свършената работа е огромно. Само, който е минал през това знае за какво става въпрос. Адмирации за целия екип! Бъдете живи, здрави и все така отлични професионалисти!“, пише и Иванка Генушева.

 

Вижте още:

Роден във въздуха

Бебе или биологичен отпадък

В „Пирогов“ спасиха бебета с редки аномалии

В утробата

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

бебета, близнаци, спешна помощ, линейка, фелдшер, Стражица

StreetView

Зад кулисите на цирка

Събота, 17 Ноември 2018 / Приключения
„Циркът не е нормален живот, а последната истинска романтика“   По този начин мислят хората, свързани с манежа и изкуството, което създават под шарената шатра.     Циркът е нещо повече от представление, той е начин на живот за хората, които са го избрали. Пове [...]

Остров Тасос – любимото гръцко място на българите

Понеделник, 20 Ноември 2017 / Места
Все повече наши сънародници купуват имоти в Гърция, за да си осигурят целогодишно място за почивка     Маслинови горички, кипариси, запазена природа и всички удобства за морски туризъм. Най-дългата плажна ивица на европейска територия и кристална морска вода. Всъщност това са мал [...]