Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Войните не са само на континентите ни

Неделя, 13 Март 2022 / Към себе си
280
  • сн. Милена Римпева

Те са постоянно вътре в нас

 

Струва ми се, че най-хубавото нещо, което може да се случи на човечеството, тези дни, е медиите, всички социални мрежи и канали за информация да изчезнат! Ей така просто! Пуф, и край! Да останат в историята! Да, те имат и своите неуспорими предимства, във връзка с нужна и полезна информация за света, но дали тази полезна информация ни върши работа, след като светът се е превърнал в психиатрична клиника. Дали болният пациент изобщо може да използва информация вече, и дали може да различи тази, която наистина е ценна. Всъщност научният и техническият процес са нещо прекрасно, но ако погледнем картината от високо... Дали? Да вземем един елементарен пример - транспортът! Чудесно изобретение на човека! Дали?

Дали улеснението да се предвижваме с него не е довело до безкрайна уседналост, липса на движение и в резултат на това на редица физически заболявания. Дали колата не се е е превърнала във визитната ни картичка, а не в средството ни за предвижване! Дали възможността да обикаляме света е довела до разширяване на човешкото съзнание, до неговата по-висока разумност и добронамереност!

Мисля, че резултатите са повече от деградиращи! Всички наши пътувания и използване на всякакви научни и технически открития всъщност използваме само и единствено за задоволяване на най-нисшите си потребности от удоволствия, капризи, лукс и удобства. Угаждаме с всякакви дрънкулки на нищожното си его! Външно всичко е еволюирало безкрайно, лъскаво, интелигентно и уж устойчиво, а отвътре всичко е гнило, бездушно и мъртво. Не пътуванията по света са тези, от които човекът се нуждае, за да развие божествената си същност, а пътуването навътре - към вътрешното Слънце, към вътрешните Небеса, океани, поляни, градове, Вселени... Към Първоизточника! Не казвам, че трябва да се върнем в първобитния строй, макар че, според мен, на ниво съзнание сме точно там, с много малки изключения! А че трябва да бъдем разумни същества, които използват благата умерено, с мисъл за бъдещето, насочени към това да бъдем най-доброто проявление на Живота, тук, на Земята!

Войните не са само на континентите ни! Те са постоянно вътре в нас! В умовете и сърцата ни! Мислим си, че една война е резултат само от няколко психопата! Само, че не е ! Войната е резултат от огромна енергия на големи маси от хора, в чиито съзнания войната е била начин на живот с години. Накрая се появяват няколко още по-болни мозъка и проявяват тази обща енергия. И като казвам война в мисълта, не означава , че хората мислят за война с оръжия и убийства. Не! Те виждат, че някъде по света умират хора. После се сещат за близките си, започват да се притесняват и молят да не им се случи и на тях. Оценяват живота за няколко минути, а след няколко часа, вече са забравили за това и отново са в ежедневния филм - не са доволни от шефа си, от заплатата си, от икономиката, осъждат нечие поведение, крещят на децата си, или просто поглеждат критично, човека минал покрай тях, лъжат, позират, действат манипулативно... Сценариите за подобни мисли са безброй и именно това е вътрешната двадесет и четири часова война, която милиарди хора водят в себе си. Всички хора формираме общото човешко съзнание! Само си представете, ако човечеството не се опомни, още колко войни, катаклизми и бедствия ни чакат! И не е нужно да си врачка, за да видиш какво следва, за да събереш две и две!

Пак искам да кажа, че не говоря за хората, които в момента умират в реална война и губят най-ценното, което имат - живота и близките си. За тях може само да се молим и да помагаме с помощи, и всякакви материални средства, които имаме. Говоря за всички, останали хора, които в момента са в другата война! Вечната война на своите умове! Нека поемем отговорност, че всеки един от нас, е малко парченце от големия пъзел! И , ако не изчистим мислите, сърцата и душите си, ако не се отдадем на вътрешна работа, не можем да бъдем полезни не само на умиращите в момента, но и на бъдещето, което формираме в този миг. Колкото повече хора се слеят със светлината и любовта вътре в себе си и я насочат към света, толкова по-малко хора ще умират и страдат! Толкова по-бързо мирът ще се възцари на земята! Това не зависи от един, двама или петима психопата! Силата, заложена в общото ни човешко съзнание може да помества планини! Само трябва да го осъзнаем! Нека игнорираме всеки болен ум, Животът сам ще се погрижи за него, нашата работа е да служим на Небесата! Да бъдем инструментите на мира, любовта и светлината! Ние можем!

P.S: Малко размисли, докато правех любимия си зеленчуков гювеч и не спирах да благодаря, за възможността, днес, да бъда жива, да се докосна до плодовете на земята и да изпратя любов и светлина по цялата ни планета... Осъзнатото присъствие и участие във всеки един момент от живота ни, влагането на цялото ни същество в рязането на един морков, в отпиването на глътка вода, в слагането на щипка сол... Това е тайната на един вътрешен свят, който може да спомогне за повече мир и любов по света!

 

Текстът е от страницата на Милена Римпева във Facebook 

 

Вижте още:

Целият космос е вътре в нас

Магията на Живота

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

война, информация, мир, към себе си

StreetBoard

Базовият доход и икономиката

Петък, 09 Септември 2016 / Общество
Въвеждането на подобен модел може са ускори икономиката Ако искаме да ускорим икономиката и да правим социална политика, а това е задължение на всяка държава във връзка с равните човешки права, то трябва да използваме суверенна валута и да плащаме базов доход (всеобщ данъчен кредит или о [...]

С дете на работа

Вторник, 12 Юли 2016 / Истории от града
Социалното министерство ще финансира проекти за изграждане на детски кътове в публични сгради   Сгради на държавната и общинската администрация ще могат да получат средства за изграждане на ясли и детски кътове в подкпера на родителите през ваканциите. Това съобщи министърът на тру [...]