Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Целият космос е вътре в нас

Вторник, 08 Март 2022 / Към себе си
363
  • сн. Милена Римпева

Всички сме човешки същества с етикет "мъж" или "жена"

 

Не харесвам да празнувам живота по Коледа, рождения си ден, Великден или 8-март... Всеки ден се старая да изживея пълноценно, с радост и наслада от онова, което светът ми предложи. Днес, също се насладих на цветята, които ми подариха синът и мъжът ми. А, най-много обожавам да получавам цветя без повод! Това, разбира се, е мое лично възприятие за света и това не го прави правилно или грешно. И все пак, за женската енергия се изписаха толкова книги, изговориха се толкова думи, и те също са част от истината. Но ще ви разкажа за едно момиче и неговите мисли за това!

Когато бях ученичка и големият живот ме сграбчи в ръцете си, справяйки се с болните си родители, с тяхната смърт, с фалиралия им бизнес, с липсата на финансови възможности за живеене, със сърдечна операция, развод и още поредица от други събития, аз се справях благодарение на своите силни "мъжки" качества, които някак са вкоренени в моето ДНК. После започнах да чета напоително книги, за това как трябва да развия женската си енергия. За това как съм провалила брака си, защото съм твърде силна и непоколебима, а мъжете се отблъскват от това. Годините смекчиха характера ми, но и разбрах нещо много важно - "мъжка" и "женска " енергия са два етикета, измислени от ограничените матрици на егото ни. Ние просто сме божествени същества! Цветни, различни, с повече черно, с повече бяло, с повече розово или синьо... Но ние просто сме! Няма калъп за това как всички жени трябва да развият женската си енергия, а мъжката да подтиснат, защото това не е добре за тях. Всъщност е прекрасно да имаме всички енергии, под всякаква форма и размер, защото щом са в нас, значи те носят своето значение за света.

Днес, нося гумени ботуши в гората и нямам маникюр, пак мога да поместя планини със силните си качества, но мъжът до мен обожава именно това в мен. Като всяко друго човешко същество и аз плача, и аз се нуждая от силната му прегръдка и аз се отпускам, за да потъна в подкрепата му. Същото важи и за мъжката половина! Обожавам дълбоко емоционални мъже, за които някой би казал, че имат твърде много "женска" енергия и не е нормално. Всичко е нормално! Нека не слагаме етикети! Нека разглеждаме човека като картина с безброй цветове, такива, каквито Големият Художник е решил да вложи в своите творения! Нека бъдем себе си! Силни, слаби, емоционални или не, с рокли или с ботуши, с красив грим или мъдри бръчици, с дълги или къси коси, с "мъжки" или "женски" качества.... Всички сме човешки същества с етикет "мъж" или "жена"! Нека всеки живее освободен от предразсъдъците на едно ограничено общество какво "трябва" да бъде и как "трябва" да изглежда! Нека всички бъдем себе си и празнуваме всеки ден, че имаме шанса да бъдем живи и да вдишваме магията Живот!

Вътре в нас живее и мъжът, и жената, и детето, и тревите, и пчелите, и Небето,и Земята... Целият Космос е вътре в нас! Вълшебни дни!

 

Вижте още:

Най-сигурното нещо е промяната

Да сме специални за някого не е даденост

Драконът в мен

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

жени, мъже, към себе си

Street of Art

Липсата на въглехидрати може да бъде опасна

Петък, 15 Февуари 2019 / Хранене и Здраве
Знаете ли какво е екстремна умора?   Когато имаме проблеми с килограмите посягаме първо към нисковъглехидратните диети, в повечето случаи без консултация при диетолог.  Но това може да бъде опасно за нашето здраве, твърди Лана Бандойм,  специалист в областта на здравето и техн [...]

Желязо: Храни, без които тялото ще страда

Петък, 08 Октомври 2021 / Хранене и Здраве
При недостиг на желязо мускулите и тъканите на тялото престават да функционират нормално, което може да доведе до анемия   Дневният прием на желязо зависи от възрастта и пола на човека. Децата трябва да консумират 8 до 10 милиграма на ден. Мъжете на възраст между 19 и 50 години се нужда [...]