Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Целият космос е вътре в нас

Вторник, 08 Март 2022 / Към себе си
170
  • сн. Милена Римпева

Всички сме човешки същества с етикет "мъж" или "жена"

 

Не харесвам да празнувам живота по Коледа, рождения си ден, Великден или 8-март... Всеки ден се старая да изживея пълноценно, с радост и наслада от онова, което светът ми предложи. Днес, също се насладих на цветята, които ми подариха синът и мъжът ми. А, най-много обожавам да получавам цветя без повод! Това, разбира се, е мое лично възприятие за света и това не го прави правилно или грешно. И все пак, за женската енергия се изписаха толкова книги, изговориха се толкова думи, и те също са част от истината. Но ще ви разкажа за едно момиче и неговите мисли за това!

Когато бях ученичка и големият живот ме сграбчи в ръцете си, справяйки се с болните си родители, с тяхната смърт, с фалиралия им бизнес, с липсата на финансови възможности за живеене, със сърдечна операция, развод и още поредица от други събития, аз се справях благодарение на своите силни "мъжки" качества, които някак са вкоренени в моето ДНК. После започнах да чета напоително книги, за това как трябва да развия женската си енергия. За това как съм провалила брака си, защото съм твърде силна и непоколебима, а мъжете се отблъскват от това. Годините смекчиха характера ми, но и разбрах нещо много важно - "мъжка" и "женска " енергия са два етикета, измислени от ограничените матрици на егото ни. Ние просто сме божествени същества! Цветни, различни, с повече черно, с повече бяло, с повече розово или синьо... Но ние просто сме! Няма калъп за това как всички жени трябва да развият женската си енергия, а мъжката да подтиснат, защото това не е добре за тях. Всъщност е прекрасно да имаме всички енергии, под всякаква форма и размер, защото щом са в нас, значи те носят своето значение за света.

Днес, нося гумени ботуши в гората и нямам маникюр, пак мога да поместя планини със силните си качества, но мъжът до мен обожава именно това в мен. Като всяко друго човешко същество и аз плача, и аз се нуждая от силната му прегръдка и аз се отпускам, за да потъна в подкрепата му. Същото важи и за мъжката половина! Обожавам дълбоко емоционални мъже, за които някой би казал, че имат твърде много "женска" енергия и не е нормално. Всичко е нормално! Нека не слагаме етикети! Нека разглеждаме човека като картина с безброй цветове, такива, каквито Големият Художник е решил да вложи в своите творения! Нека бъдем себе си! Силни, слаби, емоционални или не, с рокли или с ботуши, с красив грим или мъдри бръчици, с дълги или къси коси, с "мъжки" или "женски" качества.... Всички сме човешки същества с етикет "мъж" или "жена"! Нека всеки живее освободен от предразсъдъците на едно ограничено общество какво "трябва" да бъде и как "трябва" да изглежда! Нека всички бъдем себе си и празнуваме всеки ден, че имаме шанса да бъдем живи и да вдишваме магията Живот!

Вътре в нас живее и мъжът, и жената, и детето, и тревите, и пчелите, и Небето,и Земята... Целият Космос е вътре в нас! Вълшебни дни!

 

Вижте още:

Най-сигурното нещо е промяната

Да сме специални за някого не е даденост

Драконът в мен

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

жени, мъже, към себе си

Street of Hope

Учителските заплати растат с 15% от септември

Неделя, 07 Май 2017 / В клас
Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев   Учителските заплати ще бъдат увеличени с 15 процента от 1 септември, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред БНР. След като при встъпването си в длъжност финансовият министър Владислав Горанов обяви, че [...]

Колко опасен може да бъде Синият кит?

Вторник, 12 Септември 2017 / Родители
Според нас много, защото децата са лесни за манипулиране    Дали играта „Син кит“ съществува или не, все още се приема за недоказано безспорно. Но едва ли има някой, който се съмнява, че уязвимо по различни причини дете може да попадне на недоброжелатели в мрежата [...]