Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да сме специални за някого не е даденост

Събота, 08 Януари 2022 / Към себе си
314
  • сн. Милена Римпева

Това е следствие от изборите, които правим за себе си и хората, които обичаме

 

Двамата със седемгодишния ми син взехме по една раница на гръб и се отправихме към планината. Тръгнахме по пътеката и се наслаждавахме на тишината. Изведнъж той ме попита:

- Мамо, аз защо те обичам най-много в целия свят?

- Нямам представа! - отвърнах аз - Каква е причината, можеш да кажеш само ти!

- Мисля, че е, защото ти си най-добрата майка в цялата планета! (за първи път ми казва нещо подобно) Ти ми даваш да правя толкова много неща, позволяваш ми сам да решавам, и винаги споделяш с мен какво мислиш, без да ме задължаваш да го направя...

- Дори и когато ти се карам ли мислиш, че съм най-добрата майка? - попитах, смеейки се аз.

- Да, дори и тогава! Защото винаги си говорим след това и се разбираме! А и аз също правя много бели, но ти не спираш да ме обичаш и харесваш! Е, освен когато ми казваш, че не ме харесваш, но и аз понякога не те харесвам и винаги си го казваме... Но това не променя, че ти си най-добрата майка... - супер сериозно ми отвърна той.

Предвид факта, че синът ми никак не си пада по гушкането и интимностите, това негово споделяне стопли душата ми. Благодарих му с цялото ясно съзнание, че той мисли така сега, днес и че това не е даденост... Ще бъде така само, ако наистина го усеща така... Разбира се, никога не ми е било цел, и никога няма да бъде, да съм “най-добрата майка в неговите очи“, защото фокусът ми винаги съм аз и моята връзка с Живота, благодарение на която изпълвам своето сърце с радост и светлина, а след това имам пълнота, която мога да споделям с най-близките си същества и всички останали хора. Всичко останало е само следствие на този мой избор.

Поровихме се в калта по планинските склонове, послушахме кристално чистия извор, гушках дърветата и накрая се върнахме в града готови за всички ангажименти, които следваха.

Да бъдем специални за някого нито е даденост, нито е вечно положение... То се случва, само когато външните ни действия и думи отговарят на вътрешна чистота, светлина и любов. А децата са най-добрият датчик за отчитане красотата на вътрешния ни храм! Целта е този храм, всичко останало са само следствия! Нека почистим храма и запалим свещите на свободата, мъдростта, любовта и светлината! Храмът ще отвори порти и ще сътвори чудеса - нетърсени и нечакани!

 

Вижте още:

Аз съм онази майка, която е далеч от съвършенството

Даваме заради самото даване

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

към себе си, отношения, семейство, деца, родители

StreetView

В Старо Железаре известните делят дувар с обикновените хора

Вторник, 31 Юли 2018 / Места
  Живописният проект е дело на Венцислав Пирянков и съпругата му Катажина   Художниците Катажина и Венцислав Пирянков заедно със студенти от Познан превърнаха пловдивското село Старо Железарев дом на световни знаменитости. Вече година по стените на старите къщи и огради световни [...]

Как се раждат планетите

Сряда, 03 Май 2017 / Места
НАСА изследва планетарна система, забележително подобна на нашата   НАСА е открила близка планетарна система, забележително подобна на Слънчевата система. Тя е разположена на 10,5 светлинни години в южното полукълбо на съзвездието Еридан и е разположена около звездата Епсилон Еридан. То [...]