Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Плюшените мечета на Дядо Коледа

Сряда, 16 Ноември 2016 / Гласът на детето
1020
  • bnr.bg

 

Избрахте ли си вече дете от дом, което искате да зарадвате за Коледа?

 

Кампанията „Операция Плюшено мече“ вече е добре известна. Тя се провежда за 9-ти път и с всяка следваща година все повече хора даряват радост на деца, отглеждани в институции. През миналата година благодарение на 18 500 дарители и екип от 130 доброволци в цялата страна са посетени 7000 деца от 330 институции. От началото на ноември тече кампанията за тази година и армията от плюшени мечета на Дядо Коледа има амбициите да зарадва още повече деца.

"Операция Плюшено Мече" събира на едно място многобройни доброволци и дарители, които лично да закупят, опаковат и дарят подаръци на деца без родители, деца в риск и деца с увреждания. Неправителствената организация получава списъци от всички институции, работещи с деца в неравностойно положение в България, които съдържат техните желания и намира дарител за всяко дете.

Всеки дарител може да си избере дете от списъка, където са описани конкретните му нужди – например точен номер обувки, яке, спортен екип, козметика или друго, което детето иска, а всеки дарител може да си избере дете от списъка, като поема ангажимента да достави желания подарък. Организацията се случва на сайта plushenomeche.org, където ще откриете интерактивна карта по региони и списъка с децата и подаръците, които да купите за тях.

Организаторите на проекта стартират и инициативата „Скритите таланти на България“ - менторска програма, с която всяка година 10 изключително талантливи деца в неравностйно положение да получат шанса да развият талантите си.

Как работи менторската програма, можете да видите на generosity.com.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Операция Плюшено мече, деца в неравностойно положение, домове да деца, Коледа, подаръци, дарители

StreetInside

Страшно ли е да кажеш сбогом

Вторник, 26 Април 2016 / Към себе си
  За да останем будни и със сила да изживяваме мечтите, трябва да се обграждаме с хора, места и вещи, които ни помагат за това   "Знаеш ли, открил съм, че хората не знаят как да се разделят" - ми каза един приятел преди време. Разговорът беше на съвсем различна тема, но [...]

Прочети с ушите

Сряда, 25 Октомври 2017 / Към себе си
Най-добрият начин да разберем наистина какво им е на хората около нас е слушането   Хората четат емоциите на другите по-точно, ако не гледат лицата им, показва ново проучване, цитирано от PsyBlog. Серия от експерименти с над 1800 участници показва, че емпатията е по-силна, когато хорат [...]