Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Плюшените мечета на Дядо Коледа

Сряда, 16 Ноември 2016 / Гласът на детето
1453
  • bnr.bg

 

Избрахте ли си вече дете от дом, което искате да зарадвате за Коледа?

 

Кампанията „Операция Плюшено мече“ вече е добре известна. Тя се провежда за 9-ти път и с всяка следваща година все повече хора даряват радост на деца, отглеждани в институции. През миналата година благодарение на 18 500 дарители и екип от 130 доброволци в цялата страна са посетени 7000 деца от 330 институции. От началото на ноември тече кампанията за тази година и армията от плюшени мечета на Дядо Коледа има амбициите да зарадва още повече деца.

"Операция Плюшено Мече" събира на едно място многобройни доброволци и дарители, които лично да закупят, опаковат и дарят подаръци на деца без родители, деца в риск и деца с увреждания. Неправителствената организация получава списъци от всички институции, работещи с деца в неравностойно положение в България, които съдържат техните желания и намира дарител за всяко дете.

Всеки дарител може да си избере дете от списъка, където са описани конкретните му нужди – например точен номер обувки, яке, спортен екип, козметика или друго, което детето иска, а всеки дарител може да си избере дете от списъка, като поема ангажимента да достави желания подарък. Организацията се случва на сайта plushenomeche.org, където ще откриете интерактивна карта по региони и списъка с децата и подаръците, които да купите за тях.

Организаторите на проекта стартират и инициативата „Скритите таланти на България“ - менторска програма, с която всяка година 10 изключително талантливи деца в неравностйно положение да получат шанса да развият талантите си.

Как работи менторската програма, можете да видите на generosity.com.

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Операция Плюшено мече, деца в неравностойно положение, домове да деца, Коледа, подаръци, дарители

StreetView

Ботаническа градина в дядовия двор

Събота, 18 Юни 2016 / Места
Млад географ събра над 300 растения в Ихтиманското село Борика   Изкуство ли е градинарството, или просто занаят? Въпрос на лично отношение. Може просто да практикуваш древното свещенодействие – семе-земя-слънце-вода-храна, оставено ти в наследство от фамилията; а може да го пресъ [...]

Призрачни места: Мегаломания

Неделя, 05 Юни 2016 / Места
  Или кои са най-големите жилищни проекти, които са останали пусти     В няколко последователни материала ще разкажем за призрачните места – градове и сгради, в които никой не е живял заради недомислена правителствена или частна инвестиция, или които са изоставени по [...]