Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Плюшените мечета на Дядо Коледа

Сряда, 16 Ноември 2016 / Гласът на детето
974
  • bnr.bg

 

Избрахте ли си вече дете от дом, което искате да зарадвате за Коледа?

 

Кампанията „Операция Плюшено мече“ вече е добре известна. Тя се провежда за 9-ти път и с всяка следваща година все повече хора даряват радост на деца, отглеждани в институции. През миналата година благодарение на 18 500 дарители и екип от 130 доброволци в цялата страна са посетени 7000 деца от 330 институции. От началото на ноември тече кампанията за тази година и армията от плюшени мечета на Дядо Коледа има амбициите да зарадва още повече деца.

"Операция Плюшено Мече" събира на едно място многобройни доброволци и дарители, които лично да закупят, опаковат и дарят подаръци на деца без родители, деца в риск и деца с увреждания. Неправителствената организация получава списъци от всички институции, работещи с деца в неравностойно положение в България, които съдържат техните желания и намира дарител за всяко дете.

Всеки дарител може да си избере дете от списъка, където са описани конкретните му нужди – например точен номер обувки, яке, спортен екип, козметика или друго, което детето иска, а всеки дарител може да си избере дете от списъка, като поема ангажимента да достави желания подарък. Организацията се случва на сайта plushenomeche.org, където ще откриете интерактивна карта по региони и списъка с децата и подаръците, които да купите за тях.

Организаторите на проекта стартират и инициативата „Скритите таланти на България“ - менторска програма, с която всяка година 10 изключително талантливи деца в неравностйно положение да получат шанса да развият талантите си.

Как работи менторската програма, можете да видите на generosity.com.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Операция Плюшено мече, деца в неравностойно положение, домове да деца, Коледа, подаръци, дарители

Street of Art

Започна фестивалът на изкуствата "Аполония"

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Под прожектора
Театър, музика и кино завладяват Созопол по случай традиционния фестивал на изкуствата „Аполония”. Той започва днес с концерт на класическа музика и ще продължи до 10-ти септември, съобщи bTV.  По време на празничните дни в града ще се съберат любителите на културата и ще вид [...]

Полезните бактерии

Петък, 31 Август 2018 / Хранене и Здраве
  Как пробиотиците се грижат за здравето ни?   За ползата от пробиотиците е писано много и това не е случайно – микроорганизмите в тялото ни са от изключително значение за доброто здраве. Една от многото ползи, които носят, е синтезирането на различни витамини от група В и [...]