Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как се променят мъжете, когато станат бащи

Петък, 15 Април 2016 / Родители
695
  • снимка: pixabay.com

 

Оказва се, че по време на бременността техните хормони бушуват не по-малко от тези на бъдещата майка

 

Помня момента, когато казах на мъжа ми, че съм бременна. Постоянно ми се гадеше и реших да направя тест. Той показа две чертички, аз изтичах в стаята и му казах „Ще ставаш баща!“. Отначало той се ококори, вероятно той се опитваше да осъзнае какво се е случило. А след това видях най-трогателното и запомнящо се изражение на лицето – съчетание от радост и гордост. Прегърна ме и ме целуна.

Понякога ние жените, не разбираме колко нашата бременност може да промени мъжа. Ето 8 неща, които ще ви помогнат по-добре да разберете бъдещия баща на вашите деца.

 

1. Мозъкът му буквално се променя. Учените са направили много изследвания, които показват, че мозъкът на мъжете претърпява изменения, когато те стават бащи. Там се отбелязва същата активност и емоционална възбуда, както и в майката.

2. При него също така има бушуващи хормони. При много бащи също така се повишава нивото на женския хормон естроген, окситоцин, пролактин и глюкокортикоиди.

3. Той става по-чувствителен. Той много ще се страхува за вашето дете и ще се отнася с него със същата трогателност и грижа, както и вие. Може дори да забележите сълзите му, възможна е и следродилна депресия заради новите емоции и повишаващата се отговорност.

4. Той става по-уверен. Той ще се гордее, че е станал баща. Не се учудвайте, ако стане всезнайко.

5. Той си изгражда приоритети. Сега той е отговорен не само за вас, но и за детето ви и ще отделя повече време за семейството.
6. Ще поиска да ви помага. Това ще е тежко, защото обикновено всичко, което е нужно на новороденото му го дава майка му от пълната с мляко гърда. Но добрия баща ще се старае да помага с каквото може и това ще го прави щастлив.
7. Той ще поиска да се запознава с други бащи. Ще поиска съвети от по-опитните бащи.

8. Ще започне да ви обича повече, защото вие сте го дарили с дете.

Разбира се, това е идеалният пример за сегашните бащи, стига да ги има повече.

Източник: soulpost.ru

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

баща, бременност, родители, отговорност, промяна

StreetInside

Приятелите или семейството?

Сряда, 05 Юли 2017 / Към себе си
Не едно изследване показва, че хората, с които имаме най-пълноценни отношения, са извън роднинския кръг   Казваме, че семейството и домът са нашата опра, но живеем в динамични времена и много често сме далеч от дома и разчитаме на приятелите си. Всъщност много изследвания показват [...]

Теории за реалността

Понеделник, 28 Ноември 2016 / На предела
10 умопомрачителни философии за Вселената, които ще ви накарат да се замислите     Реалността не е толкова очевидна и проста колкото ни се иска да мислим. Някои от нещата, които приемаме за истина и смятаме за важни, всъщност са изначално погрешни. Учените и философите са [...]