Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Две трети от учителите искат нова система

Петък, 08 Юли 2016 / В клас
417
  • Учителите се надяват на повече уважение от обществото

 

Гилдията се чувства подготвена за работа по новите учебни програми

 

Над 70% от учителите смятат, че образованието се нуждае от нова структура, а повече от половината казват, че не усещат подкрепа от родители и ученици, показва изследване на агенция „Галъп интернешънъл“. То е проведено седмица след учителския събор в края на юни.

Мнозинството от преподавателите искат провеждане на специални обучения и разяснения във връзка с реформите в образованието. Преподавателите настояват разяснения да се провеждат и сред родители и ученици. Според запитаните посланията на новия образователен закон явно не са достигнали в задоволителна степен до родители и ученици – ако се съди по отрицателните отговори (81%).

46% от учителите вярват, че реформата в образованието, ще помогне за повишаване на престижа на учителската професия, а 39% са на обратното мнение. По-обнадеждени от реформата изглеждат по-младите в професията. В същото време 57% от гилдията смята, че е добре в нея да влязат преподаватели с нова енергия.
60% от запитаните учители заявяват, че са готови за работа по новите учебни програми. Огромно мнозинство от 95% подкрепя възможността учителите сами да вземат решения по методите на преподаване.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учители, образователна реформа, учебни програми

StreetBoard

Обещано правосъдие

Четвъртък, 21 Юли 2016 / Истории от града
  След като медиите раздухаха случай със „самонараняване“ на 6-годишно дете при катастрофа в Трън, прокуратурата мести разследването в Перник     Осем месеца след катастрофа, при която 6-годишно дете е пострадало сериозно, а разследването твърди, че то се е удари [...]

Простотията убива

Вторник, 21 Април 2020 / Общество
Докато обществото смята, че успехът се постига без усилия, ще има още много смърт   Отглеждани в лукс и без любов. Такова поколение расте. Млади момичета и момчета, които и ден в живота си не са положили усилие, за да постигнат нещо сами. Деца, чиито родители компенсират липсата на вним [...]