Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Две трети от учителите искат нова система

Петък, 08 Юли 2016 / В клас
328
  • Учителите се надяват на повече уважение от обществото

 

Гилдията се чувства подготвена за работа по новите учебни програми

 

Над 70% от учителите смятат, че образованието се нуждае от нова структура, а повече от половината казват, че не усещат подкрепа от родители и ученици, показва изследване на агенция „Галъп интернешънъл“. То е проведено седмица след учителския събор в края на юни.

Мнозинството от преподавателите искат провеждане на специални обучения и разяснения във връзка с реформите в образованието. Преподавателите настояват разяснения да се провеждат и сред родители и ученици. Според запитаните посланията на новия образователен закон явно не са достигнали в задоволителна степен до родители и ученици – ако се съди по отрицателните отговори (81%).

46% от учителите вярват, че реформата в образованието, ще помогне за повишаване на престижа на учителската професия, а 39% са на обратното мнение. По-обнадеждени от реформата изглеждат по-младите в професията. В същото време 57% от гилдията смята, че е добре в нея да влязат преподаватели с нова енергия.
60% от запитаните учители заявяват, че са готови за работа по новите учебни програми. Огромно мнозинство от 95% подкрепя възможността учителите сами да вземат решения по методите на преподаване.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учители, образователна реформа, учебни програми

StreetBoard

Бизнесменът Иво Прокопиев също получи обвинение

Вторник, 10 Януари 2017 / Общество
Той ще отговаря за това, че умишлено е улеснил бившият финансов министър Симеон Дянков да извърши престъпление в приватизацията на дялове на ЕВН   Прокуратурата повдигна обвинение на Иво Прокопиев по делото за продажба на акциите на държавата в „ЕВН Електроразпределение България" [...]

Скандални заплахи към журналист в ефир

Петък, 06 Октомври 2017 / Общество
Медийни организации призоваха за бойкот на управляващите след като депутът Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов заплашиха водещия Виктор Николаев   Асоциацията на европейските журналисти – България призова медиите да бойкотират силните на деня в знак на солидарност с [...]