Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Родители застанаха зад директора на 51 СУ

Четвъртък, 12 Януари 2017 / В клас
1016
  • bgnow.eu

Те разпространиха петиция в подкрепа на Асен Александров след скандала с голите снимки

 

Родители категорично подкрепиха директора на столичното 51-во училище Асен Александров след скандала с разпространените голи снимки. Според тях снимките са манипулация и разпространението им е целенасочена атака срещу директора.

Голите снимки бяха тиражирани в печатни издания и сайтове, а прокуратурата започна проверка с аргумента, че изображенията са с порнографско съдържание и увреждат обществения морал. Вчера Александров подаде оставка като съветник на министъра на образованието и излезе в отпуск като директор до изясняване на случая.

Според първоначалните данни снимките са били качени на сайта на училището на 5 януари и въпреки че са били в мрежата за кратко, много от учениците и учителите са ги свалили на компютрите и телефоните си.
В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай.
Веднага след скандала тръгна петиция от родителското настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна“ - София в защита на директора.

„Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.
51 СУ „Елисавета Багряна” е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.
Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна” достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.
Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти”“, пишат родителите.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Асен Александров, 51 СУ, скандал, голи снимки, родители, петиция

StreetBoard

Изграждат булевард между кварталите "Младост" и "Дружба"

Петък, 17 Март 2017 / Истории от града
Частни фирми изкупували терени, за да ги подарят на общината   Район „Младост“ в столицата стартира проект за изграждане на булевард между кварталите „Младост“ и „Дружба“, който да реши проблема с тапите по булевард „Ал. Малинов“. Новината [...]

Може да има еднодневни и тримесечни винетки

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Общество
  Депутатите гласуваха на първо четене въвеждането и на компенсаторна такса за пътуващите в нарушение   Еднодневна и тримесечна винетка ще се въведат, ако парламентът гласува и на второ четене промените в Закона за движение по пътищата по предложение на депутати от Реформаторския [...]