Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Въвеждат почасово обучение в детските градини в София

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / В клас
2068
  • Децата ще могат да посещават само задължителните занимания

Столичен общински съвет ще гласува промени в Наредбата за прием на деца в детски градини

 

Родителите ще имат право да избират дали децата им да са по цял ден на детска градина или само за няколко часа.  Идеята е да се въведе почасово обучение за децата на възраст 3 и 4 години, съобщи БНТ.  Те ще могат да ходят в детските заведения само за три астрономически часа преди обед, когато се провеждат педагогическите занимания.

Децата, които ходят почасово на детска градина, ще посещават групите само от 15 септември до 31 май. Услугата ще струва по 1,30 лева на час. 

Свободните места за почасова организация ще се обявяват в информационната система на общината. През нея ще се прави и класирането, както е за целодневния прием.

Приета е и промяна в условията за прием в детските градини. Според тях педагогическият съвет на всяка общинска детска градина ще определя самостоятелно какви да бъдат допълнителните критерии, в случай че броя на заявките за записване са повече от местата. Децата ще получават една допълнителна точка, ако постоянният адрес на един от родителите е в района на детската градина.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

СОС, детски градини, почасово обучение

StreetBoard

Армия от безработни на фона на изчезващи професии

Сряда, 28 Февуари 2018 / Общество
Едно от пет деца, които сега се ограмотяват, ще работи професия, позната на родителите му   Едва 20 процента от децата, които в момента са в първи клас, ще работят професия, която съществува към момента. След 20-30 години за 20-30 процента от работната сила в световен мащаб няма да има [...]

Стар или нов бюджет, вървим към пореден дефицит

Вторник, 15 Ноември 2016 / Общество
В такава политическа ситуация е напълно възможно проектът да бъде „украсен“ с популистки обещания и харчове     Има ли рискове за влошаване на бюджетната дисциплина в настоящата политическа криза? Поне няколко „вратички“ се отварят в създалата се ситуа [...]