Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Въвеждат почасово обучение в детските градини в София

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / В клас
2544
  • Децата ще могат да посещават само задължителните занимания

Столичен общински съвет ще гласува промени в Наредбата за прием на деца в детски градини

 

Родителите ще имат право да избират дали децата им да са по цял ден на детска градина или само за няколко часа.  Идеята е да се въведе почасово обучение за децата на възраст 3 и 4 години, съобщи БНТ.  Те ще могат да ходят в детските заведения само за три астрономически часа преди обед, когато се провеждат педагогическите занимания.

Децата, които ходят почасово на детска градина, ще посещават групите само от 15 септември до 31 май. Услугата ще струва по 1,30 лева на час. 

Свободните места за почасова организация ще се обявяват в информационната система на общината. През нея ще се прави и класирането, както е за целодневния прием.

Приета е и промяна в условията за прием в детските градини. Според тях педагогическият съвет на всяка общинска детска градина ще определя самостоятелно какви да бъдат допълнителните критерии, в случай че броя на заявките за записване са повече от местата. Децата ще получават една допълнителна точка, ако постоянният адрес на един от родителите е в района на детската градина.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

СОС, детски градини, почасово обучение

StreetInside

Плащаме, но за какво?

Вторник, 31 Май 2016 / Към себе си
  Повечето покупки са материален израз на емоционални нужди     Може да ни се струва, че причините, поради които хората пазаруват, са наистина много и най-различни. Ако вземем например книгата на Джоф Ейлин „Рекламиране за постигане на бърза реакция”, ще видим 5 [...]

Как квантовата физика доказва отделянето на съзнанието от тялото

Сряда, 22 Март 2017 / На предела
Водещи невролози смятат, че последната граница в съвременната квантова физика се основава на съзнанието   Съществуват две страни на дебата между редукционистите, които се опитват да обяснят съзнанието като продукт на сложни системи като мозъка, и фундаменталистите, които отстояват идеят [...]