Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Въвеждат почасово обучение в детските градини в София

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / В клас
2032
  • Децата ще могат да посещават само задължителните занимания

Столичен общински съвет ще гласува промени в Наредбата за прием на деца в детски градини

 

Родителите ще имат право да избират дали децата им да са по цял ден на детска градина или само за няколко часа.  Идеята е да се въведе почасово обучение за децата на възраст 3 и 4 години, съобщи БНТ.  Те ще могат да ходят в детските заведения само за три астрономически часа преди обед, когато се провеждат педагогическите занимания.

Децата, които ходят почасово на детска градина, ще посещават групите само от 15 септември до 31 май. Услугата ще струва по 1,30 лева на час. 

Свободните места за почасова организация ще се обявяват в информационната система на общината. През нея ще се прави и класирането, както е за целодневния прием.

Приета е и промяна в условията за прием в детските градини. Според тях педагогическият съвет на всяка общинска детска градина ще определя самостоятелно какви да бъдат допълнителните критерии, в случай че броя на заявките за записване са повече от местата. Децата ще получават една допълнителна точка, ако постоянният адрес на един от родителите е в района на детската градина.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

СОС, детски градини, почасово обучение

Street of Art

Изложба на спасени старинни книги

Вторник, 04 Октомври 2016 / Под прожектора
Уникален фалшификат на "Тефтерчето на Раковски" и още над 40 старопечатни издания и ръкописи представят в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”   Изложбата, която беше открита днес, показва редки старобългарски издания и ръкописи, иззети от частно [...]

Може ли витамин С наистина да лекува настинка?

Неделя, 30 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
Още при началните симптоми на настиването много от нас посягат първо към чашата с портокалов сок или таблетката витамин С. Но ефективни ли са наистина те?Портокалите, грейпфрутите и другите богати на витамин С плодове притежават много здравословни качества. Но доста проучвания показват, че кон [...]