Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бебетата от зоопарка

Петък, 08 Април 2016 / Истории от града
381
  • Снимка: Росица Гюрова-Любенова, Столичен зоопарк
  • Снимка: Столичен зоопарк
1 / 2

 

Маймунчето Алф и кенгурчето вече се радват на топлото време

 

С настъпването на топлото време маймунчето Алф, което се роди през февруари, вече прекарва дните си навън, съобщиха от Столичния зоопарк. То вече тежи 800 грама и има 8 пораснали зъбчета. Служителите на зоопарка все още се грижат за него като за собствено бебе. Алф се храни с адаптирано мляко, а отскоро се захранва с пресни плодови и зеленчукови пюрета. Радва се на пролетното слънце, но все още под надзора на приемните си родители и е изключително игрив.

 

 

Радост има и в семейството на двойката ръждиви кенгура, които пристигнаха от Зоолгическата градина в Белград преди година.

 

 

Със затоплянето на времето малкото кенгурче все по-често излиза от торбата на майка си и може да бъде наблюдавано от посетителите. Въпреки, че все още е доста плахо, то с любопитство опознава света извън джоба на мама и когато се почувства застрашено бързо се прибира обратно.

 

 

Бебето кенгуру е на предполагаема възраст около 6-7 месеца. Кенгурчетата се раждат в почти ембрионален стадий с дължина едва няколко сантиметра. Те напускат за постоянно торбата на майка си в осмия месец, но след това продължават да сучат още няколко месеца до достигане на годинка.

 

Вижте как изглеждаше Алф, когато се роди и още снимки на бебетата от Зоопарка в галерията.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

маймунче, Алф, бебе, столичен зоопарк, кенгуру

Street of Hope

Моля, не помагайте на децата ми

Четвъртък, 16 Март 2017 / Родители
“Аз не си седя тук, на цели 5 метра от децата ми, защото прекалено много ме мързи да стана и да им помогна да изкачат стълбата …”   Към другите родители в парка: “Скъпи родители, Моля, не изкачвайте дъщерите ми до върха на стълбата, особено след като сте [...]

Тайнственият огън

Понеделник, 19 Ноември 2018 / В клас
Само обичта може да придаде смисъл и баланс в училищния ред и йерархия   Каквото, и колкото красиво да се говори, в образованието абсолютно всичко се свежда до тайнствената му сърцевина, а именно, до обичта между учител и ученик. Всеки подход към него, който не отчита тази сърцевина, би [...]