Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бебетата от зоопарка

Петък, 08 Април 2016 / Истории от града
442
  • Снимка: Росица Гюрова-Любенова, Столичен зоопарк
  • Снимка: Столичен зоопарк
1 / 2

 

Маймунчето Алф и кенгурчето вече се радват на топлото време

 

С настъпването на топлото време маймунчето Алф, което се роди през февруари, вече прекарва дните си навън, съобщиха от Столичния зоопарк. То вече тежи 800 грама и има 8 пораснали зъбчета. Служителите на зоопарка все още се грижат за него като за собствено бебе. Алф се храни с адаптирано мляко, а отскоро се захранва с пресни плодови и зеленчукови пюрета. Радва се на пролетното слънце, но все още под надзора на приемните си родители и е изключително игрив.

 

 

Радост има и в семейството на двойката ръждиви кенгура, които пристигнаха от Зоолгическата градина в Белград преди година.

 

 

Със затоплянето на времето малкото кенгурче все по-често излиза от торбата на майка си и може да бъде наблюдавано от посетителите. Въпреки, че все още е доста плахо, то с любопитство опознава света извън джоба на мама и когато се почувства застрашено бързо се прибира обратно.

 

 

Бебето кенгуру е на предполагаема възраст около 6-7 месеца. Кенгурчетата се раждат в почти ембрионален стадий с дължина едва няколко сантиметра. Те напускат за постоянно торбата на майка си в осмия месец, но след това продължават да сучат още няколко месеца до достигане на годинка.

 

Вижте как изглеждаше Алф, когато се роди и още снимки на бебетата от Зоопарка в галерията.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

маймунче, Алф, бебе, столичен зоопарк, кенгуру

StreetInside

Физика на съзнанието

Понеделник, 22 Август 2016 / На предела
Човешкото здраве обяснено чрез физиката на мозъчната дейност     Консуматорски ориентираният начин на мислене винаги ни тласка към външни решения на проблемите в живота, особено, когато става дума за здравето ни. Повечето хора все още търсят "панацея", "и [...]

На път

Петък, 11 Ноември 2016 / Към себе си
„Млади автори“: Може би накрая ще установя, че съм това, което винаги съм търсил     На път съм. Себе си търся! Няма по-вълнуващо пътуване от това. Не зная кога точно започна и откъде. В него няма отправна точка нито пътеводна звезда. Пред себе си не съзирам примери ж [...]