Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Българи създадоха музей на парфюмите в Африка

Понеделник, 20 Август 2018 / Истории от града
257
  • в. Марица
  • в. Марица
1 / 2

Пловдивчаните Димо и Даниела Куманови имат успешен бизнес навън, но им липсва България

 

Димо и Даниела Куманови са семейство успели пловдивчани. Но не в родния град, а на 15 000 км от него. Домът им е български оазис в Кейптаун, ЮАР. Семейството има успешен бизнес - посреща гости от цял свят в първия музей за парфюми на Черния континент и един от най-големите парфюмерийни музеи по света.

В туристическия каталог TripAdvisor са единственият музей с най-висок рейтинг 5 звезди. Двамата са отличен тандем - Даниела е креативният мениджър, Димо е спец в маркетинга, разказва историята им в. “Марица”.

Демокрацията ги кара да се откажат от бъдещето си в България и да потърсят своето поприще на друго място. Избират Швейцария, но това не се оказва техният дом. Двамата заминават за Южна Африка, живеят известно време в Йоханесбург, но след това избират Кейптаун. Там Димо става партньор в една фирма за парфюми, а впоследствие решава да започне собствен бизнес.

 

 

Поканени от NBC universial създадат парфюм за всеки от каналите им, те се справили отлично с тази задача. Предизвикателството беше сериозно - да създадеш аромат, който да пасва на духа на различните канали - за латиносериали, стил, мода, култура, споделя Даниела.

Тя най-много се гордее с парфюма My girl“, който се нарежда по признание редом до марки като Dolce & Cabana и Prada. Парфюмите на семейство Куманови са на основата на благородните масла от българска роза и лавандула, но имат и лаборатория, в която всеки един може да се отвори своя собствен парфюм за да се чувства комфортно в кожата си.

В момента създаденият от тях музей на парфюмите предлага възможност да се видят 4000 шишета, събирани от семейството с години. Каква е тайната на този успех толкова далеч от родната страна? В това, че никога не използваме думите „не мога“, споделят Куманови.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Музей на парфюми, Куманови, Африка, Кейптаун

StreetView

Енергийни места: Белинташ

Събота, 28 Януари 2017 / Места
Древното скално светилище е част от една от най-силно зареждащите зони в Европа   За енергийните места казват, че имат огледална ефективност – с каквато енергия ги посетите, тя ще се мултиплицира във вас. Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ - Кръсто [...]

Увеличават цените в зимните курорти

Четвъртък, 08 Декември 2016 / Места
Голяма част от хотелите вече са запълнени за празниците през декември   Очакването за повече туристи през зимния сезон води до повишаване на цените в зимните курорти. Така зимната почивка се очертава с 10-15% по-скъпа в сравнение с миналогодишната. С 25% повече са и резервациите, показ [...]