Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Нови паяци шетат по улиците в София

Понеделник, 25 Юни 2018 / Истории от града
287
  • offnews.bg

Зелената зона за паркиране се разширява с 2200 места от ноември

 

 

По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра за градска мобилност,, с които се репатрират паркираните в нарушение автомобили до наказателните паркинги на дружеството, съобщи БГНЕС. Дружеството закупи 10 нови "паяка", с които общият брой на репатриращите автомобили, които работят на територията на София, става 18. От старите 14 на служба остават 8, останалите ще бъдат бракувани, тъй като те непрекъснато се развалят и изискват да се правят необосновани разходи за ремонт.

Новите репатриращи автомобили са „Евро 06“ и вече няма да замърсяват толкова околната среда. От ЦГМ обещават съвсем скоро да решат и проблема с паркирането на забранени места каквито са паркове, градинки, велоалеи и пр. Според тях нарушителите си позволяват да спират на такива места, защото знаят, че дружеството разполага с малко репатриращи автомобили и в задръстванията трудно може да се придвижат до мястото, което от днес обаче се променя.

От 1 ноември пък се очаква „Зелена зона“ в район „Лозенец“ да се разшири с 2200 места. Тя ще обхване т.нар. „Горен Лозенец“ до ул. "Сребърна", който не беше засегнат при миналогодишното разширяване на зоната. Подготвят се и нови санкции за шофьорите, които сами свалят скобите от автомобилите си, поставени им при извършено нарушение в зоните за платено паркиране. Всеки водач, на чиято кола е монтирана скоба, но той я е счупил и свалил, после ще трябва да плати 30 лева първоначална глоба, която и сега се начислява при поставяне на скоба. Също така обаче ще трябва да си заплати и престоя в зоната, дори автомобилът на нарушителя през този период да не е бил там, а да е бил прибран, както и щетата по скобата, която струва 200 лева. Цената за зоната ще се плаща и за всеки следващ ден нарушение. Всичко това се предвижда в промени в наредбата за движение в София, които предстои да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

паркиране, синя зона, зелена зона, паяци, ЦГМ

StreetInside

Автентичност в 10 принципа

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Кариера
Ако искате да бъдете лидер, отделете време да познавате себе си, търсете промените, не пестете енергия да направите света по-добър   Има повече от необходимото дефиниции и теории за лидерството като цяло. Това е тема, която е на фокус в бизнес публикациите от години. Какво прави лидери [...]

“Афера“ – една история за пробуждането

Събота, 10 Август 2019 / Към себе си
Точно, когато не очакваш нищо, съдбата решава да се намеси и да подреди нещата   Историята, която разказва романът „Афера“, може би е отразила в себе си историите на много хора и всеки, малко или много, ще се припознае в нея. Това е история за вълнението, когато откриеш в ли [...]