Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

От „Красно село“ до Попа с метро - през септември

Сряда, 19 Декември 2018 / Истории от града
90

До началото на 2020 година трябва да е завършен целият трети лъч на подземната железница

 

Първите 5 станции от третата линия на метрото в София са над 80% завършени и ще бъдат пуснати през септември, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкива, която заедно с транспортния министър Росен Желязков и шефа на „Метрополитен“ Стоян Братоев провериха две от новите станции – „България“ и „Красно село“.

В момента се изграждат общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите “Хаджи Димитър” с “Овча купел” и “Горна баня”. Новото трасе ще е изцяло готово през януари 2020 г. То ще се пуска на на етапи.

 

 

Още през септември ще са готови първите 5 станции с 5 км трасе – от пазара на “Красно село”, при булевардите “България” и “Гешов”, при ВМА, при НДК и при Попа. Пътуването от “Красно село” до центъра ще отнема 8 минути, каза Фандъкива.

През декември догодина, ще бъдат пуснати и още 3 станции- при Орлов мост, до Малък градски театър “Зад канала” и на бул. “Вл. Вазов”.

За януари 2020 г. е планирано пускането на последните 4 станции на линията – от “Красно село” до околовръстния път при кварталите “Овча купел” и “Горна баня”. Там ще има ималка жп по линията София – Перник.

 

Вижте още:

Предстои сеч в парка на Военна академия

Копаят третия лъч на метрото с машина-гигант

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

метро, трети лъч, метростанции, Красно село, Попа, Овча купел, Горна баня

Street of Hope

Озарената педагогика: Програма

Събота, 09 Юли 2016 / В клас
Децата много по-добре ще запомнят знанието през опита, разбирането и личния избор   Съществено при Озарената педагогика и ключов елемент при нея е нивото на което тя се развива. Тя се развива на ниво Опит, Мъдрост и Добродетели. (Нива на учене: Данни – стойност на променливата н [...]

Тайнственият огън

Понеделник, 19 Ноември 2018 / В клас
Само обичта може да придаде смисъл и баланс в училищния ред и йерархия   Каквото, и колкото красиво да се говори, в образованието абсолютно всичко се свежда до тайнствената му сърцевина, а именно, до обичта между учител и ученик. Всеки подход към него, който не отчита тази сърцевина, би [...]