Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

От „Красно село“ до Попа с метро - през септември

Сряда, 19 Декември 2018 / Истории от града
300

До началото на 2020 година трябва да е завършен целият трети лъч на подземната железница

 

Първите 5 станции от третата линия на метрото в София са над 80% завършени и ще бъдат пуснати през септември, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкива, която заедно с транспортния министър Росен Желязков и шефа на „Метрополитен“ Стоян Братоев провериха две от новите станции – „България“ и „Красно село“.

В момента се изграждат общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите “Хаджи Димитър” с “Овча купел” и “Горна баня”. Новото трасе ще е изцяло готово през януари 2020 г. То ще се пуска на на етапи.

 

 

Още през септември ще са готови първите 5 станции с 5 км трасе – от пазара на “Красно село”, при булевардите “България” и “Гешов”, при ВМА, при НДК и при Попа. Пътуването от “Красно село” до центъра ще отнема 8 минути, каза Фандъкива.

През декември догодина, ще бъдат пуснати и още 3 станции- при Орлов мост, до Малък градски театър “Зад канала” и на бул. “Вл. Вазов”.

За януари 2020 г. е планирано пускането на последните 4 станции на линията – от “Красно село” до околовръстния път при кварталите “Овча купел” и “Горна баня”. Там ще има ималка жп по линията София – Перник.

 

Вижте още:

Предстои сеч в парка на Военна академия

Копаят третия лъч на метрото с машина-гигант

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

метро, трети лъч, метростанции, Красно село, Попа, Овча купел, Горна баня

Street of Hope

Непорасналите деца

Вторник, 03 Май 2016 / Гласът на детето
  Хората остават на възрастта, на която не са били достатъчно обичани     Всички сме виждали хора, които отказват да пораснат. Може да са 30 или на 40 години, а дори и на много повече, но се държат като деца всеки път, когато се окажат в ситуация, в която трябва да поемат о [...]

Повишават заплатите на учителите с обещаните 10%

Вторник, 04 Октомври 2016 / В клас
  Обещаното от министъра на образованието увеличение на учителските заплати с 10% от следващата година все пак ще се случи. Това стана ясно от съвместен брифинг на премиера Бойко Борисов, синдикати, председателят на образователната комисия в НС и финансовия министър. След срещата на [...]