Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

След урагана Дориан: Куче оцеля месец под руините

Събота, 12 Октомври 2019 / Истории от града
299
  • ABC news
1 / 4

Животното е наречено „Чудо“ и се възстановява успешно

 

Спасители намерили живо куче в развалините на срутена сграда, месец след като ураганът Дориан опустоши части от Бахамските острови.

Членовете на Big Dog Ranch Rescue открили кучето в Марш Харбър, използвайки инфрачервена светлина от дрон, разказа пред CNN Чейс Скот от организацията. Едногодишното кученце е наечено Чудо. То било смазано почти до смърт, след като сграда се е срутила, а то е било затиснато под счупено стъкло, климатична инсталация и строителни отломки.

 

 

Животното е оцеляло само с дъждовна вода, било силно изнемощяло и не можело да се движи. Но посрещнало спасителите си с размахана опашка.

Скот разказва, че на Чудо е осигурена медицинска и емоционална подкрепа и се надяват, че ще се възстанови напълно. Ако собствениците му не го потърсят, ще бъдат потърсени осиновители.

"Събрахме отново някои семейства, които са загубили домашните си любимци, които са смятали, че животните са умрели или са били разделени от тях по време на евакуацията и това им дава нова надежда“, разказва спасителят.

 

 

Ураганът Дориан удари Бахамските острови в началото на септември, убивайки десетки хора и остави стотици други безследно изчезнали. Масовите евакуации доведоха до изоставяне на безброй животни. Досега Big Dog Ranch Rescue са спасили 139 кучета.

 

Вижте още:

Куче чака стопаните си месец пред изгорелия им дом

Спасиха заклещена в капака на шахта катеричка

Спасените животни от Газа

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

куче, животни, спасено животно, ураган, Бахамски острови, спасители

StreetView

Дойранското езеро – между две граници

Петък, 27 Юли 2018 / Места
В последните години македонската част на езерото е много популярна сред българите   Дойранското езеро, наричано още Гьола, разделя водите си между Гърция и Македония. Популярно място за почивка, езерото може и да се приеме за обединител между двете държави, които от години се опитват да [...]

Пътуване до Бали: До Ява и обратно

Петък, 19 Август 2016 / Приключения
Знаех, че всеки остров в Индонезия е коренно различен, но на фона на Ява Бали изглеждаше като културната столица на Европа  Така или иначе, по време на целия престой в мен се бореха две основни неща - не мога съвсем да повярвам че сме тук, чувствам се доста чужда, като все едно нещо мно [...]