Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Спасените животни от Газа

Четвъртък, 15 Септември 2016 / Истории от града
564
  • Лазис, снимка Четири лапи

 

След години на изоставяне, затворени в клетки, гладуващи и без вода, и последните животни от зоопарка Хан Юнис в Газа вече са добре, съобщиха от международната организация за защита на животните Четири лапи.

Всички те са на безопасно място в новите си домове, където получават подходящи грижи. Всички животни са настанени в центъра Нова Надежда в Йордания, който е част от организацията Ал Маава. Мисията е окончателно завършена след пристигането на тигъра Лазис.

 

 

В продължение на месеци измършавелият тигър е бил хранен нередовно и само със замразено пилешко месо. Той е единственият оцелял тигър в зоопарка Хан Юнис в Южна Газа. Много животни, включително и събратята на Лазис, са загинали.

 

 

В края на август от организацията успяха да изведат оцелелите 15 животни и да затворят зоопарка, известен с лошите си условия. Осигуряването на грижи, подслон и транспортирането на животните в размирния район отне месеци.

 

 

От международната организация успяха да помогнат и на още 75 животни в друг изоставен зоопарк – Рафа. Освен няколко лъва, в зоопарка има също хиени, маймуни, лисици, папагали и други птици. Подобно на Хан Юнис много от животните в Рафа не са оцелели заради липсата на храна през последните няколко месеца. 

 

Вижте акцията във видеото.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Газа, зоопарк, животни, тигър, Четири лапи

StreetInside

Животът е в простичките неща

Понеделник, 13 Януари 2020 / Към себе си
Винаги има начин дори в ситуацията, която се намираме да осъзнаем момента   Вървях по тротоара бавно и гледах, през оградата, децата в училищния двор. Изведнъж от вратата излезe една майка с раница, която беше толкова голяма и явно тежка, че тя я дърпаше на колелца. Зад нея вървеше дъще [...]

Говорете така, че хората да ви слушат

Четвъртък, 26 Януари 2017 / Кариера
Добрите лидери са способни да разбират другите, разпознават нуждите им и говорят открито   Проучване, организирано от Чикагския университет, поставя под въпрос връзката на общуването с познанството между хората и близостта им.  За целта от университета провеждат инт [...]