Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Спасените животни от Газа

Четвъртък, 15 Септември 2016 / Истории от града
524
  • Лазис, снимка Четири лапи

 

След години на изоставяне, затворени в клетки, гладуващи и без вода, и последните животни от зоопарка Хан Юнис в Газа вече са добре, съобщиха от международната организация за защита на животните Четири лапи.

Всички те са на безопасно място в новите си домове, където получават подходящи грижи. Всички животни са настанени в центъра Нова Надежда в Йордания, който е част от организацията Ал Маава. Мисията е окончателно завършена след пристигането на тигъра Лазис.

 

 

В продължение на месеци измършавелият тигър е бил хранен нередовно и само със замразено пилешко месо. Той е единственият оцелял тигър в зоопарка Хан Юнис в Южна Газа. Много животни, включително и събратята на Лазис, са загинали.

 

 

В края на август от организацията успяха да изведат оцелелите 15 животни и да затворят зоопарка, известен с лошите си условия. Осигуряването на грижи, подслон и транспортирането на животните в размирния район отне месеци.

 

 

От международната организация успяха да помогнат и на още 75 животни в друг изоставен зоопарк – Рафа. Освен няколко лъва, в зоопарка има също хиени, маймуни, лисици, папагали и други птици. Подобно на Хан Юнис много от животните в Рафа не са оцелели заради липсата на храна през последните няколко месеца. 

 

Вижте акцията във видеото.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Газа, зоопарк, животни, тигър, Четири лапи

StreetView

26-ата българска експедиция потегля към Студения юг

Сряда, 13 Декември 2017 / Приключения
Антарктида е като друга планета, без надеждна екипировка може и да не оживееш, казва проф. Христо Пимпирев:   На 13 декември 2017 г. професор Христо Пимпирев потегля от София към остров Ливингстън за 26-ата българска антарктическа експедиция. Именитият български учен и полярен изследо [...]

Лисабон за един ден

Четвъртък, 23 Юни 2016 / Приключения
  Столицата на Португалия е предпочитана туристическа дестинация - най- често се чува френски език, има много холандци, белгийци, германци     Поне трима души познавам, които мечтаят за екскурзия в Лисабон и все не им се получава. Още толкова - които са успели и говорят стра [...]