Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хитро отслабване

Събота, 06 Август 2016 / Хранене и Здраве
610
  • сн. picjumbo.com / Не пропускайте закуската

Десет лесни начина за намаляване на килограмите без глад

 


Независимо дали ви се вярва или не, някои много малки, но на място промени в храненето и начина на живот могат да ви помогнат да намалите излишните килограми. Ето десет лесни начина, които ще ви помогнат да отслабнете без да има нужда от ограничаващи диети или особени лишения, предложени от dieti.info.1. Не пропускайте нито едно хранене

Вярно е, че ако пропуснете закуската, която съдържа около 500 калории, за 7 дни ще приемете с 3500 калории по-малко, а това се равнява на изгарянето на около 500 г телесно тегло. Но... бедата е в това, че пропуснатото тялото наваксва по време на обяда. Според редица диетолози, хората, които закусват, употребяват продукти с по-ниско съдържание на мазнини и по-голямо съдържание на въглехидрати, отколкото тези, които не закусват. 
Ако не пропускате закуската, това ще намали желанието за употреба на високо калорични продукти.
Освен това пропускането на някое хранене забавя обмяната на веществата, която иначе се ускорява - за да помогне на организма да преработи храната.

2. Два пъти седмично бъдете вегетарианци

Вегетарианската диета с ниско съдържание на мазнини помага за намаляване на обема на талията. Сладката кифличка и порцията броколи съдържат еднакво количество калории, но с кифличката едва ли ще се наситите. За да отслабнете, не е необходимо да спазвате постоянна вегетарианска диета. Два пъти седмично вместо месо яжте патладжани, гъби или чушки. Безмесното меню 2 пъти в седмицата може да ви помогне за 16 месеца да отслабнете с около 5 кг.

3. Следвайте правилото “едно за едно”

 

Не поглъщайте в големи количества дори обезмаслени или нискокалорични продукти, а заменете шоколадовата паста със същото количество нискокалорична храна, но не и по-голямо. По този начин, ако всеки ден вместо 4 обезмаслени кексчета изяждате 2, за 10-12 месеца ще отслабнете с 5 кг.

4. Не се лишавайте от твърде много калории

За да не забавяте обмяната на веществата, трябва да осигурявате на тялото толкова калории, колкото са необходими за удовлетворяването на потребностите му в състояние на покой. В интернет ще откриете много формули, които изчисляват необходимото ви количество калории според ръста, възрастта и начина ви на живот.

5. Избягвайте похапването между отделните хранения

Ако не можете без да похапвате, заменете вафлата, чипса или кроасаните с морков, целина или пуканки, които ще ви помогнат за 16 месеца да отслабнете с 5 кг.

6. Танцувайте 

Много хора възприемат танците като “светско мероприятие” или като приоритет на младите. А танците са дейност, която помага за отличното изгаряне на калориите. Затова вместо да засядате на масата за дълги вечери или да мислите кой филм да гледате, потанцувайте. Ако го правите редовно по 2 часа през почивните си дни, за 21 месеца ще отслабнете със заветните 5 кг.

7. Помислете за подправките

Вместо майонеза използвайте горчица, вместо с масло подправяйте картофеното пюре или печеното месо с лимонов сок. Замени от този род способстват за значителното намаляване на теглото – с 5 кг за 14 месеца.

8. Яжте бавно

Стомахът се нуждае от 20 минути, за да изпрати сигнал в мозъка за насищането на организма. Затова ако обядвате за 10 минути, няма да дадете възможност на организма си да разбере, че той вече не е гладен.
Ако се храните по-бавно, почти сигурно ще приемате по-малко храна, без никакво усилие всеки ден ще приемате от 300 до 500 калории по-малко и за една седмица ще отслабвате с 200-450 г.

9. Яжте на малки порции храна

Големите сандвичи съдържат средно от 140 до 200 г месо, а на организма са му напълно достатъчни 60-90 г. За да се научите да оценявате размера на порциите, четете етикетите и използвайте съдове, разграфени на мерни единици, както и кухненските везни. 
Ако регулирате размера на порциите се и се придържате към всекидневната употреба на 1650 калории (за жените) и 2000 калории (за мъжете), за 6 месеца ще отслабнете с 5 кг.

10. Избягвайте нощното хранене

Важна пречка за отслабването е яденето през нощта. Планирайте така вечерта си, че да сте далеч от съблазните - разхождайте се, срещайте се с приятели (но не на маса). Ако не можете да се разделите с мисълта за храна, хапнете пресни плодове. 
Ако премахнете от менюто си употребата на бисквити, кроасани и чипс, за 6 седмици ще успеете да отслабнете с половин килограм, а за 15 месеца - с 5.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

диета, тегло, килограми, отслабване, правилно хранене

Street of Hope

Дневният режим на първокласника

Четвъртък, 14 Декември 2017 / Родители
Създаването на ритъм и управлението на времето ще помогнат на детето да се справи с новите си задължения   Първи клас е голямо предизвикателство за децата. Налага им се да свикнат със съвсем нов режим, среда и задължения. Трябва да полагат усилия за усвояване на учебния материал, който [...]

28 деца бежанци тръгнаха на училище в „Овча купел“

Четвъртък, 15 Септември 2016 / В клас
  Първият звънец днес удари за 66 хиляди първокласници    Рано тази сутрин около столичното 66 СУ „Филип Станиславов“ в кв. „Овча купел“ освен обичайното 15-тосептемврийско оживление имаше и допълнителни мерки за сигурност. Там в класната стая влязоха [...]