Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Физиката зад Акашовите записи и стреса върху менталното тяло

Понеделник, 18 Април 2016 / На предела
12089

 

Каква е нашата памет и може ли науката да помогне да обясним как работи? Какво трябва да правим с езотеричния термин „акашови записи“ и има ли начин да се отървем от негативното подсъзнателно контролиране на стреса? Според Оксфордския онлайн речник нашата памет е сбор от всички складове в съзнанието и запомнени информации или просто нещо, което сме запомнили от миналото, включително мисловни модели и опит.

 

Съществува езотерично понятие акашови записи което изглежда е тясно свързано с това, което познаваме като спомени. Акашовите записи описват сбор от мисли, събития и емоции, които съществуват на високите нива на съзнанието. Очевидно, няма научни доказателства за съществуването им. Но как базираната на материята стара научна парадигма може да докаже или да опровергае съществуването на нещо, което се намира на по-високите нива на съзнанието? Ако използваме сегашната научна парадигма, то тогава няма научни доказателства за съществуването на нашата памет изобщо.

 

Акашовите записи описват сбор от мисли, събития и емоции, които съществуват по-високи нива на съзнание.

 

Базираният на материята мироглед се съсредоточава главно върху физическата или материалната форма, която го прави много ограничен по отношение на енергийно-информационния свят, в който живеем. Вселената е много по-голяма отколкото ние знаем и можем да си представим. Докато нещо не бъде обяснено от науката, много хора смятат, че е магия, екстрасензорни способности или някакъв вид свръхестествени явления.

"Има повече неща на небето и земята, Хорацио
Отколкото са мечтали в твоята философия."
- Хамлет, Шекспир.

 

Съществува ново научно поле инфосоматика, наука базирана на изследвания на Международния институт по социална екология, която предлага визуален модел, който може да помогне в обяснението за това какво са акашовите записи или паметта на човешкото тяло (aka mental body).

Ако приемем съществуването на човешките тела на висшите нива на съзнанието – човешката аура, астралното тяло, менталното тяло, както и останалите тела от висшето съзнание, тогава съвременният модел може да помогне да обясним как работят те. Визуалният модел може дори да бъде използван да подобри качеството на нашия живот след като бъде тестван в практиката и доведе до положителни резултати.

Както много от вас знаят, човешката аура е яйцеобразна енергийна черупка на човека. Тя има своите енергийни центрове или седемте чакри, които са отговорни за получаването и разпространяването на енергия, а също и информация, която е основна за точното функциониране на човешките органи и системата на тялото.

Сегашното състояние на човешката аура може да се анализира и диагностицира от хора, които имат способността да го видят (което е умение, което може да се научи), както и от някои устройства.

С цел да анализираме състоянието на енергията в чакрите в миналото, може да се наложи да се обърнем към принципите на теорията на относителността на Алберт Айнщайн. Всичко е свързано и за външния наблюдател човешкото физическо тяло и материалните обекти, са набор от енергийно-информационни части, които се движат в космоса и времето с терминална скорост „С“. Обект, който се движи в пространството със скорост „С“ ще изгуби обема си в посоката на движението му оста (сфера с формата на яйце ще се превърне в диск)

Чрез добавяне на понятието за време и движение в пространството към модела на човешката аура ние получаваме така нареченото тяло на паметта, ментално тяло или личен Акашов запис.

 


 

Моделът отгоре дава възможност за визуализиране на човешкия живот като непрекъснато движеща се тръба, която е създадена в пространството и времето (на висшите нива на съзнанието) с информация от нашата енергийна черупка или човешката аура. Той съдържа спомените за абсолютно всички наши емоции, опити и събития, започнали от момента, в който сме получили енергията на живота заедно с нашия потенциал на датата на раждане.

Неравностите и дупките по повърхността на тялото на паметта символизират стреса в енергийния поток, които сме преживели в миналото. Използвайки някои техники за визуализация, е възможно да се върнем назад във времето и да определим точно подсъзнателният контролен стрес на нашия личен акаша запис. Ако някой е натрупал много подсъзнателни контролни напрежения през живота си, той би могъл да чувства недостиг на своя енергиен поток, което обичайно води до заболявания и проблеми на физическото тяло.


 

Акашов запис, тяло на паметта или ментално тяло. Червената част на менталното тяло означава липса на енергия и се дължи на отрицателен ефект от неизхвърлено напрежение.

 

След като стресът бъде разкрит, той може да бъде разграден чрез техниките на визуализация (очаквайте продължение на темата с конкретни техники) и той няма да има още дълго време негативен ефект върху състоянието на личната ни енергия.

Когато напрежението бъде разтоварено и блокажът се премахне, човек връща обратно цялата енергия, която е изгубил в миналото. Подобна концепция стои зад НЛП сесиите и други модалности, когато пациентът е помолен да си припомни събития от миналото, когато е бил дете и сега стресиращата ситуация се е случила. След това пациентът е помолен да утеши своето детско аз и да си каже в миналото, че всичко ще се оправи.

Когато имаме недостиг от енергия, това не е задължително да показва, че имаме нужда да открием външен източник на енергия (освен ако не искаме да се превърнем в енергийни вампири). Това означава, че ние имаме нужда да се отървем от негативното влияние на стреса, който се съдържа в спомените от миналото ни.

Нашето съзнание, включително нашето подсъзнание не иска наистина да се промени и природата често ни принуждава да вървим напред и да се развиваме с помощта на това, което възприемаме като стресови ситуации. С течение на времето обаче тези напрежения могат да се натрупват и да имат разрушителен ефект върху състоянието на енергийния поток в човешкото аура. Инфосоматичният модел на менталното тяло или персоналните акашови записи позволяват на оператора да го измери, използвайки техника на записване.

Информацията, която се получава в резултат на акашовите записи за даден човек може да му помогне да се отърве от енергийните блокажи, които ви задържат да реализирате пълния си потенциал. Природата е имала намерението ние да сме щастливи, ние просто имаме нужда да видим какъв е пътят към нашите мечти и на научим как да се отървем от стреса.


Източник: lifescriptdoctor.com

Може да видите още Как да сбъднем желанията си.

Преводът и отговорността за него е на StreetWatch. Копирането за съдържанието без посочване на хиперлинк към нашата страница не е разрешено. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

StreetBoard

Безработни ще гледат децата, които не ходят на ясли

Сряда, 14 Юни 2017 / Общество
20 млн. лева от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са предвидени за детегледачи   Безработни ще бъдат наемани за детегледачи на деца, които не са приети в детска ясла и детска градина, а родителите им искат да се върнат на работа. Това ще стане чрез проект [...]

Невидимият герой от Хитрино

Понеделник, 02 Януари 2017 / Истории от града
Ерол Шакир е човекът, който успява да предотврати още по-голяма трагедия   Ерол Шакир е от онези невидими герои, които спасяват човешки животи просто защото са си свършили работата. Това е дежурният ръководител движение на гара Хитрино в нощта на 10 декември, когато става зловещата кат [...]