Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Живот в миниван

Събота, 07 Януари 2017 / Приключения
2868
  • Marina Piro, Daily Mail
  • Marina Piro, Daily Mail
  • Marina Piro, Daily Mail
1 / 3

Млада жена напусна скучната си работа, за да обикаля по света с кучето си

 

25-годишната Марина Пиро, италианка по произход от Великобритания, решава да напусне скучната си работа в офис, за да пътува по света с кучето си – голдън ретривърът Оди. Сега двамата живеят в миниван, преобразуван и оборудван с всичко необходимо. Марина е инвестирала 500 паунда в 15-годишно Рено Канго, в което е поставила легло, завеси, кухненски бокс и осветление. Историята разказва DailyMail.

В последните 11 месеца Марина и Оди са били по езера във Франция, катерили са се и са карали велосипед в Италия, наслаждавали са се на крайбрежието в Брайтън. Марина планира да продължи пътуването за неопределено време.

 

 

Докато работела в офис, тя не била щастлива и чувствала, че започва да попада в капана на материалното съществуване.

Марина казва, че харесва малките общности, семействата и хората, работещи за по-добър свят и за бъдещите поколения, затова решила, че иска да направи промяна и да научи как да живее в съзвучие със земята и нейните обитатели.

Тя обаче изобщо не е тръгнала просто ей така, а след дълга и внимателна подготовка на жилището на колела, което е оборудвано с най-необходимите вещи и инструменти, необходими за живот и справяне с различни предизвикателства по време на пътуване.

 

 

„Исках нещо малко, което да мога да спра на паркинг и ми хареса идеята да не се налага да търся място за спане всяка нощ“, разказва Марина. Тя прекарва два месеца в проучвания преди да премине към реконструкция на минивана.

Сега тя харесва новия си живот на пътя и смята, поне за известно време, да продължи да пътува, живеейки от спестявания, захващайки се с временна работа, или работейки от разстояние.

 

 

Има и трудности, разбира се. „В Реймс, Франция бях толкова развълнувана да изляза навън и да разгледам града, че паркирах вана в малка уличка и излязох без да си запиша името на улицата. С Оди се чудихме и обикаляхме из града с часове и когато решихме да се върнем, нямах идея къде е паркиран. И за да стане още по-лошо, батерията на телефона ми беше на свършване, нямах паспорт и бях похарчила последните си пари за лошо кафе. Открихме колата някъде към 3 часа през нощта, Оди изобщо не беше доволен. Но си научих урока и сега винаги си записвам името на улицата, на която паркирам“, разказва Марина.

 

 

Утешително е обаче, че до момента не имала по-сериозни премеждия, свързани със заплахи на сигурността й. Все пак да пътува сама жена, дори и с куче, е приключение, неразбираемо за мнозина.

Марина вярва, че тайната на нейното номадско съществуване е организацията и пакетирането, както и това, че сега живее много по-пестеливо. Тя се надява да вдъхнови други жени да последват мечтите си.

 

 

Когато тръгва да трансформира автомобила, Марина буквално се дави в море от информация и препоръки, писани изцяло от мъже за мъже. Сблъсква се и с коментари, че това, с което се е захванала, изобщо не е по силите на жена, да не говорим за това колко глупав трябва да си, за да решиш да пътуваш сам. Тя обаче казва, че щом един мъж може да направи нещо, значи може да го направи и жена. И го прави.

 

Ето какво оборудване (и не само) е побрала Марина в колата:


1. Хубав нож – да си реже ябълките или просто за защита през нощта

2. Голям фенер (факла)

3. Музикални инструменти – 2 укулеле, банджо и малка дарбука

4. Многофункционална бормашина – за да си поправя неща, които са се повредили

5. Зарядно за акумулатор – в случай, че няма никого наоколо

6. Хвърлячката за топки на Оди (които той много обича)

7. Сет за тенис на маса (всички обичат тенис на маса)

8. Книга с дивите растения, за да разпознава кои стават за ядене

9. Куфар с инструменти

10. Пожарогасител

11. Постелка за йога

12. Комплект за първа помощ

13. Чайник за кафе

14. Шевна машина (това е едно от хобитата й, всъщност я е ползвала няколко пъти)

15. Топки за жонглиране

16. Дълго въже за разходките на Оди, също и за ограждение, когато се къпе

17. Сгъваем стол и тента

18. Адаптори за ток за различните стандарти в държавите

19. Специално зарядно за телефона, в случай, че свърши батерията и няма достъп до електричество

20. Гумени ботуши

 

Източник: DailyMail 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    Juan 27.03.2017 / 17:41

    Браво на момичето! Ето и още една подобна история:nhttp://www.tequierohastaalaska.com.ar/n


Автор

повече за автора

Ключови думи:

Марина Пиро, пътешествия, миниван, приключения

StreetInside

И нека силата да е с нас

Понеделник, 14 Март 2016 / Към себе си
  12 правила на съвременните ученици на джедаите, които ще ви помогнат да откриете вътрешната си сила   По време на скорошно посещение в моята родна страна Украйна, присъствах на курс по СПАС. Това е стара украинска казашка традиция която надхвърля просто лечебната енергия и покр [...]

Никога не е късно за ново начало

Сряда, 21 Декември 2016 / Към себе си
 Ако не сме доволни от вчера, можем да опитаме нещо по-различно днес. И да го направим по-добре   На пръв поглед 2016 година беше наистина тежка, като имаме предвид терористичните атаки, бежанската и мигрантската вълна и всички останали изпитания, които донесе на света и на вс [...]