Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

150 деца в един глас: "Аз съм българче"

Вторник, 03 Март 2020 / Общество
201

В Сопот смятат да превърнат рецитала в традиция за Националния празник

 

По случай националния празник над 150 деца от детски градини и училища в Сопот рецитираха групово стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов. Децата се събраха около надписа с първите думи от стихотворението на Вазов.

Групово рецитиране на стихотворението „Аз съм българче” се състоя в родния град на Иван Вазов – Сопот. В него участваха 15 деца от детските градини и училищата в града. Идеята за събитието е на Николай Василев, който е бивш преподавател от Сопот.

Децата изпълниха стихотворението, събрани около 40-метровия надпис „Аз съм българче” над Сопот. Именно тук е мястото, където някога се е намирало училището, в което е учил Иван Вазов.

Тази година България предстои да отбележи 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. По този повод Сопот ще настоява пред държавните институции да пренесат честванията и в столицата. 

Рецитирането на стихотворението „Аз съм българче” ще стане традиция за 3 март в Сопот.

 

Вижте още: 

Свободата и независимостта са вътре в нас

НВИМ показва печата на граф Игнатиев

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

национален празник, Сопот, Аз съм българче, Иван Вазов

StreetView

Ще изчезне ли снежната шапка на Алпите

Събота, 18 Февуари 2017 / Места
Покривката ще намалее с 30% дори покачването на глобалните температури да бъде овладяно   Във всяка от държавите, през които преминава, планината има различно име, или по-скоро произношение - Alpi на италиански, Alpen на немски, Alpes на френски… Алпите са най-голямата пла [...]

Енергийни места: Рилският манастир

Вторник, 08 Август 2017 / Места
  Това е най-големият манастир в България и един от най-почитаните в християнския свят    Едно от местата със силна енергия в България е гробът на Иван Рилски, или пещерата, в която е живял в последните си години. Мястото се намира се 4 км източно от Рилския манастир, а до та [...]