Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Българите пътуват с пари назаем

Сряда, 01 Ноември 2017 / Общество
274
  • mikamarstyle.com

Добрата новина е, че кредит се търси за повишаване на жизнения стандарт, а не за плащане на сметки

 

 

Българите теглят все повече кредити, за да си позволят екскурзия – за последните шест месеца молбите за потребителски кредит за почивка са се увеличили 3 пъти. Това показват данните на БНП Париба Лични Финанси, България.

Увеличават се и сумите на заемите, като 80% от получените кредити са за ремонт на дома, обединяване на задължения и покупка на автомобил.

Тенденцията хората да кандидатстват повече за кредити за ваканция, отколкото за плащане на сметки и че са готови да инвестират по-големи суми в обновяване на дома си или за автомобил е индикатор, че жизненият стандарт на българите се повишава и постепенно се доближава до европейските държави, отбелязват от компанията. Увеличават се и хората, които избират да кандидатстват онлайн за кредит.

Трите най-търсени потребителски кредити отчитат ръст на средната стойност с 9 на сто.

Например средната сума на молбите за ремонт на дома нараства с 8% до 5 567 лв. през последните 6 месеца.

При кредитите за обединяване на задължения се наблюдава ръст от 10%. В периода май-октомври 2017 г. те достигат средно 7 121 лв. Средно 6071 лева пък са теглили желаещите да си купят автомобил. Средният заем за покупка на обзавеждане пък е 3737 лева.

Високият интерес към кредитите за обединяване на задължения показва, че все повече българи управляват разумно семейния си бюджет и желаят да оптимизират месечните си плащания. Те се възползват от предимства като покриване на по-стари задължения при по-добри пазарни условия, фиксирана лихва за целия период на кредита, плащане на само една такса за превод и много други.

 

Друга положителна тенденция е устойчиво ниският дял на необслужваните кредити, което показва, че клиентите се отнасят отговорно към кредитите си и покриват задълженията си навреме. Това е знак, че доходите на хората се увеличават и, че вътрешното потребление расте.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кредит, пари, пътуване, ремонт, покупка, потребителски кредит, БНП Париба

Street of Hope

Условната любов създава нарцисисти

Сряда, 30 Май 2018 / Родители
Вината е на родителите, които надценяват или неглижират децата си    Какво кара някой да развие нарцистична личност? Дали това е въпрос на среда, гени, или може би това е начинът, по който тези хора са били отгледани?   Има много проучвания, които се опитват да открият произ [...]

Извинителните бележки ще са с номер от документа за преглед

Понеделник, 31 Октомври 2016 / В клас
Извиняването на отсъствията на учениците по болест ще става с медицинска бележка, в която лекарите ще посочват номер от амбулаторния лист, от документ за преглед в спешен кабинет или от болница при лечение. Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на образованието Диян Стаматов, цитира [...]