Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какво откри ревизията на кабинета

Петък, 17 Февуари 2017 / Общество
408
  • БГНЕС

45 обществени поръчки в отбраната са проблемни, има риск от спиране на пари по земеделската програма

 

Заради забавяне на процедури може да бъдат спрени пари по Програмата за развитие на селските райони, обяви служебният премиер Огнян Герджиков, който представи резултатите от назначената от него проверка по министерствата.
Служебните министри са открили нарушения, извършени от предшествениците им от втория кабинет на Бойко Борисов. Най-много са нередностите в Министерството на отбраната, където са открити нарушения в 45 обществени поръчки. Прегледани са общо 113 обществени поръчки, от които 31 са били прекратени.

Девет от обществените поръчки са предадени на Военната прокуратура, тъй като в тях има индикации за опити за измама. Освен това в изисквания по обществени поръчки са включени такива, които дават предимство на определен кандидат и по тези твърдения ще бъде направена проверка.

В Агенция "Пътна инфраструктура" има нарушения при избора на фирма за поддръжка на участък от магистрала "Хемус", осветлението на тунели "Витиня", "Топли дол" и "Правешки хан". Нередности има и при поддръжката на магистрала "Тракия" и осветлението на "Транянови врата"
Нарушения са открити и в МВР за обществени поръчки свързани с настаняването на мигранти. По тези казуси можело да претърпим и финансови санкции от Еврокомисията, твърди служебният премиер Огнян Герджиков.
Той отчете, че в някои от ведомствата не са открити сериозни нарушения, а само единични случаи на административни и технически пропуски.
Това са министерствата на финансите, на транспорта, на младежта и спорта, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието, на туризма и на енергетиката.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ревизия, обществени поръчки, нарушения, Бойко Борисов, Огнян Герджиков

Street of Hope

Черно-бяло или цветно образование

Петък, 01 Септември 2017 / В клас
Задачата ни като родители е да възпитаме в децата любов към знанието и отговорност към собственото им бъдеще    Покрай черно-бялата драма от последните дни си спомних за една случка от преди години – жена влиза в книжарница и обяснява, че търси книги с бежаво-кафяви корици, з [...]

Рекордно слаби резултати на седмокласниците

Петък, 03 Юни 2016 / В клас
  На първия модул по математика всеки трети е с двойка   Рекорден брой слаби оценки има на националното външно оценяване по математика след седми клас тази година. На практика всеки трети седмокласник е със слаба оценка на първия модул от изпита. От общо 53 212 явили се, 17 983 и [...]