Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какво откри ревизията на кабинета

Петък, 17 Февуари 2017 / Общество
689
  • БГНЕС

45 обществени поръчки в отбраната са проблемни, има риск от спиране на пари по земеделската програма

 

Заради забавяне на процедури може да бъдат спрени пари по Програмата за развитие на селските райони, обяви служебният премиер Огнян Герджиков, който представи резултатите от назначената от него проверка по министерствата.
Служебните министри са открили нарушения, извършени от предшествениците им от втория кабинет на Бойко Борисов. Най-много са нередностите в Министерството на отбраната, където са открити нарушения в 45 обществени поръчки. Прегледани са общо 113 обществени поръчки, от които 31 са били прекратени.

Девет от обществените поръчки са предадени на Военната прокуратура, тъй като в тях има индикации за опити за измама. Освен това в изисквания по обществени поръчки са включени такива, които дават предимство на определен кандидат и по тези твърдения ще бъде направена проверка.

В Агенция "Пътна инфраструктура" има нарушения при избора на фирма за поддръжка на участък от магистрала "Хемус", осветлението на тунели "Витиня", "Топли дол" и "Правешки хан". Нередности има и при поддръжката на магистрала "Тракия" и осветлението на "Транянови врата"
Нарушения са открити и в МВР за обществени поръчки свързани с настаняването на мигранти. По тези казуси можело да претърпим и финансови санкции от Еврокомисията, твърди служебният премиер Огнян Герджиков.
Той отчете, че в някои от ведомствата не са открити сериозни нарушения, а само единични случаи на административни и технически пропуски.
Това са министерствата на финансите, на транспорта, на младежта и спорта, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието, на туризма и на енергетиката.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ревизия, обществени поръчки, нарушения, Бойко Борисов, Огнян Герджиков

Street of Art

Медитацията е полезна за сърцето

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Хранене и Здраве
Изследователите предполагат, че само 25 минути медитацията могат да подобрят мозъчната функция и енергийните нива     Медитацията може да намали риска от сърдечни заболявания, съобщи Американската сърдечна асоциация, цитирана от БГНЕС. Оттам уточняват, че са необходими допълнителн [...]

Наблюденията на лекарите: Какви са симптомите на COVID-19?

Четвъртък, 05 Ноември 2020 / Хранене и Здраве
Съветите на са лекарите от "Пирогов"    Лекарите от „Пирогов“ публикуваха съвети за симптомите на коронавирус и как да се предпазим от него. Препоръките са насочени към работещите в болницата, но могат да бъдат ползвани за реално самонаблюдение от всеки човек.  Сим [...]