Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какво откри ревизията на кабинета

Петък, 17 Февуари 2017 / Общество
350
  • БГНЕС

45 обществени поръчки в отбраната са проблемни, има риск от спиране на пари по земеделската програма

 

Заради забавяне на процедури може да бъдат спрени пари по Програмата за развитие на селските райони, обяви служебният премиер Огнян Герджиков, който представи резултатите от назначената от него проверка по министерствата.
Служебните министри са открили нарушения, извършени от предшествениците им от втория кабинет на Бойко Борисов. Най-много са нередностите в Министерството на отбраната, където са открити нарушения в 45 обществени поръчки. Прегледани са общо 113 обществени поръчки, от които 31 са били прекратени.

Девет от обществените поръчки са предадени на Военната прокуратура, тъй като в тях има индикации за опити за измама. Освен това в изисквания по обществени поръчки са включени такива, които дават предимство на определен кандидат и по тези твърдения ще бъде направена проверка.

В Агенция "Пътна инфраструктура" има нарушения при избора на фирма за поддръжка на участък от магистрала "Хемус", осветлението на тунели "Витиня", "Топли дол" и "Правешки хан". Нередности има и при поддръжката на магистрала "Тракия" и осветлението на "Транянови врата"
Нарушения са открити и в МВР за обществени поръчки свързани с настаняването на мигранти. По тези казуси можело да претърпим и финансови санкции от Еврокомисията, твърди служебният премиер Огнян Герджиков.
Той отчете, че в някои от ведомствата не са открити сериозни нарушения, а само единични случаи на административни и технически пропуски.
Това са министерствата на финансите, на транспорта, на младежта и спорта, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието, на туризма и на енергетиката.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ревизия, обществени поръчки, нарушения, Бойко Борисов, Огнян Герджиков

StreetView

Дивите коне на морето: Делфини се надпреварват с лодка

Събота, 20 Юли 2019 / Приключения
Голямо стадо делфини бе забелязано край брега на южна Калифорния   Чък Патерсън е заснел голямо стадо делфини от едната страна на своята лодка точно срещу плажа Лагуна Бийч. На видеото, което Патерсън споделя в Instagram,  се виждат десетки делфини, заобиколили лодката от [...]

Български пещерняци ще изследват солните пещери на Израел

Четвъртък, 21 Февуари 2019 / Приключения
Проект: Малхам – най-дългата солна пещера в света   Осем български пещерняци ще участват в международна пещерно-изследователска експедиция в солните пещери на планината Содом, Израел. Експедицията ще се проведе от 21 февруари до 4 март 2019 г. Под мотото „Проект: Малхам &nd [...]