Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кучетата на съседите – най-големият проблем на столичани

Понеделник, 23 Октомври 2017 / Общество
548
  • dnevnik.bg

Проектонаредбата за обществения ред предвижда по-строги глоби за вдигане на шум 

 

Шумните климатици, кучетата на съседите и прахосмукачките са основните смутители на обществения ред в София. Това стана ясно от думите на общински съветници от ГЕРБ, "Глас народен" и БСП пред Нова телевизия.

Повод за това е нова наредба на Столична община, която предвижда по-високи глоби за нарушение на обществения ред.


При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22:00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за любителите на високите скорости могат да достигнат 500 лева.

"Новите предложения в наредбата за реда в София ще трябва да се прецизират", заяви представителят на ГЕРБ в СОС Иван Илиев. Протестите в София са регламентирани в Закона за митингите и манифестациите, където няма забранителен режим. "По закон се пуска заявление и кмета разрешава или забранява. Тук обаче става въпрос за нарушения за обществения ред”, коментира Илиев.
Илиев смята, че някои от текстовете в проектонаредбите се тълкуват двусмислено, като предложението да се наказват собствениците на кучета, които лаят.

"Към момента няма такъв текст, но ще изследваме тази хипотеза и ще решим до колко такива текстове биха били законосъобразни", коментира Иван Илиев. Той посочи, че има европейска практика - ако животното лае определено време, службите ще могат да го приберат. Как и от кого ще се изчислява това не е ясно, но обещанието на общинските съветници е да прецизират текстовете.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

наредба за обществения ред, София, кучета, шум

StreetView

Енергийни места: Караджов камък

Неделя, 05 Февуари 2017 / Места
Дотук може да стигнете само пеша, а гледката е невероятна   Караджов камък е високо скално плато на височина от 1448 м в чиито отвесни стени има тесен улей с голям заклещен в скалите камък. Това е втората точка от енергийния триъгълник Белинташ - Караджов камък - Кръстова гора. Намира [...]

Най-голямото светилище в Родопите може би е край Хухла

Събота, 17 Октомври 2020 / Места
Бронзова монета от времето на византийския император Анастасий, бронзово кръстче от края на 10-ти век, гривна, монета от 5-ти век, част от фибула, пръстен-ключ, връх за стрела. На тези интересни находки са се натъкнали археолозите още в първите дни след подновяване на 5 октомври на разкопките [...]