Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кучетата на съседите – най-големият проблем на столичани

Понеделник, 23 Октомври 2017 / Общество
235
  • dnevnik.bg

Проектонаредбата за обществения ред предвижда по-строги глоби за вдигане на шум 

 

Шумните климатици, кучетата на съседите и прахосмукачките са основните смутители на обществения ред в София. Това стана ясно от думите на общински съветници от ГЕРБ, "Глас народен" и БСП пред Нова телевизия.

Повод за това е нова наредба на Столична община, която предвижда по-високи глоби за нарушение на обществения ред.


При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22:00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за любителите на високите скорости могат да достигнат 500 лева.

"Новите предложения в наредбата за реда в София ще трябва да се прецизират", заяви представителят на ГЕРБ в СОС Иван Илиев. Протестите в София са регламентирани в Закона за митингите и манифестациите, където няма забранителен режим. "По закон се пуска заявление и кмета разрешава или забранява. Тук обаче става въпрос за нарушения за обществения ред”, коментира Илиев.
Илиев смята, че някои от текстовете в проектонаредбите се тълкуват двусмислено, като предложението да се наказват собствениците на кучета, които лаят.

"Към момента няма такъв текст, но ще изследваме тази хипотеза и ще решим до колко такива текстове биха били законосъобразни", коментира Иван Илиев. Той посочи, че има европейска практика - ако животното лае определено време, службите ще могат да го приберат. Как и от кого ще се изчислява това не е ясно, но обещанието на общинските съветници е да прецизират текстовете.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

наредба за обществения ред, София, кучета, шум

StreetView

Ботаническа градина в дядовия двор

Събота, 18 Юни 2016 / Места
Млад географ събра над 300 растения в Ихтиманското село Борика   Изкуство ли е градинарството, или просто занаят? Въпрос на лично отношение. Може просто да практикуваш древното свещенодействие – семе-земя-слънце-вода-храна, оставено ти в наследство от фамилията; а може да го пресъ [...]

Учени откриха древен океан под земята

Сряда, 23 Ноември 2016 / Места
Наличието на вода в дълбоките недра на земята играе важна роля в геологичната активност на планетата и климатичните промени   Британски и американски геофизици откриха дълбоко в земните недра воден океан, съобщи Лента, цитирана от БТА. Обширните маси вода са на дълбочина 400-600 км. Те [...]