Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Скала запуши път в Колорадо, превръщат я в атракция

Четвъртък, 06 Юни 2019 / Места
158
  • mercurynews.com
1 / 2

Властите са преценили, че е по-евтино да изместят магистралата

 

Огромната скала с размер на къща се стовари върху магистрала в американския щат Колорадо, а местните власти решиха да я превърнат в туристическа забележителност, съобщи mercurynews.com.

Властите в щата преценили, че на данъкоплатците ще бъде по-евтино, ако не взривяват огомната канара с маса 3,9 милиона килограма. Вместо това магистралата ще бъде ремонтирана така, че да заобикаля каменния къс, който ще бъде наречен "Мемориал рок".

Инцидентът стана на 24 май, когато скално свлачище изкарва огромната скала на пътното платно между Кортез и Телюрайд. Разходите по реконструкцията на пътя за заобикалянето ѝ ще възлязат на 1,3 милиона долара, което се оказва по-евтино от взривяването и разчистването ѝ.

 

Вижте още:

Училище в САЩ раздава останалата от обяда храна

Матера – каменният град, който гледа към бъдещето

Ще изчезне ли снежната шапка на Алпите

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

скала, Колорадо, път, свлачище

StreetBoard

Бедността в числа

Четвъртък, 03 Май 2018 / Общество
България е на първо място в ЕС по материални лишения, въпреки оптимизма на социолозите   България е на първо място в ЕС по тежка степен на материални лишения за 2017г. Това означава, че българите не могат да си позволят поне четири от следните неща, за които повечето хора смятат, че са [...]

Стъпка напред за кредите в швейцарски франкове

Понеделник, 21 Ноември 2016 / Общество
КЗП се споразумя с една от банките, използвали неравноправни клаузи за потребителите     Година и половина след като обяви, че завежда съдебен иск срещу три банки, отпускащи кредити в швейцарски франсове, Комисията за защита на потребителите е сключила споразумение с една от [...]