Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Училище в САЩ раздава останалата от обяда храна

Петък, 05 Април 2019 / Истории от града
163
  • boredpanda.com
  • boredpanda.com
1 / 2

Учебно заведение в Индиана решава проблема с отпадъците, като осигурява пакети на деца в нужда

 

Над една трета от храните, произведени в Америка, се изхвърлят, което означава, че приблизително 50 милиона тона храна годишно отива на боклука. В същото време около един на всеки седем души страда от недостиг на храна. Затова училище в Индиана решава да се бори едновременно и с двата проблема, разказва BoredPanda. Училището се обединява с местна програма за повторно използване на храната, за да осигури храна на деца в нужда.

 

 

Elkhart Community Schools в щата Индиана работи с неправителствената организация Cultivate. Децата получават закуска и обяд в училището, но така тези, които имат нужда, разполагат и с добра храна вкъщи. Останалите от обяда храни се преопаковат и се замразяват, а всеки петък децата, които имат нужда, получават по 8 пакета замразени ястия.

Cultivate е организация, която работи в Северна Индиана и се фокусира върху оползотворяването на неизползваната храна, за да я предостави на нуждаещите се. Приемат храна, която никога не е била сервирана. Програмите им не са насочени само към деца, но сега се надяват, че първата им  училищна прогама ще се разпространи и в други учебни заведения.

 

Вижте още: 

Дарете това, което няма да ядете

Ресторантите не могат да даряват на социални кухни

Здравословното хранене на децата е наша отговорност

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училище, храна, отпадъци, пакетирана храна, Инидана, САЩ

Street of Art

Защо не отслабвате?

Събота, 01 Юли 2017 / Хранене и Здраве
    Ако не харесвате начина, по който изглеждате, тогава бъдете постоянни в решението си да промените нещата   Всяка жена иска да изглежда по-добре, а дори и онези, които в очите на околните са стройни и слаби, често са на диета. Има обаче пухкави дами, които цял живот смен [...]

Полезните бактерии

Петък, 31 Август 2018 / Хранене и Здраве
  Как пробиотиците се грижат за здравето ни?   За ползата от пробиотиците е писано много и това не е случайно – микроорганизмите в тялото ни са от изключително значение за доброто здраве. Една от многото ползи, които носят, е синтезирането на различни витамини от група В и [...]