Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Училище в САЩ раздава останалата от обяда храна

Петък, 05 Април 2019 / Истории от града
343
  • boredpanda.com
  • boredpanda.com
1 / 2

Учебно заведение в Индиана решава проблема с отпадъците, като осигурява пакети на деца в нужда

 

Над една трета от храните, произведени в Америка, се изхвърлят, което означава, че приблизително 50 милиона тона храна годишно отива на боклука. В същото време около един на всеки седем души страда от недостиг на храна. Затова училище в Индиана решава да се бори едновременно и с двата проблема, разказва BoredPanda. Училището се обединява с местна програма за повторно използване на храната, за да осигури храна на деца в нужда.

 

 

Elkhart Community Schools в щата Индиана работи с неправителствената организация Cultivate. Децата получават закуска и обяд в училището, но така тези, които имат нужда, разполагат и с добра храна вкъщи. Останалите от обяда храни се преопаковат и се замразяват, а всеки петък децата, които имат нужда, получават по 8 пакета замразени ястия.

Cultivate е организация, която работи в Северна Индиана и се фокусира върху оползотворяването на неизползваната храна, за да я предостави на нуждаещите се. Приемат храна, която никога не е била сервирана. Програмите им не са насочени само към деца, но сега се надяват, че първата им  училищна прогама ще се разпространи и в други учебни заведения.

 

Вижте още: 

Дарете това, което няма да ядете

Ресторантите не могат да даряват на социални кухни

Здравословното хранене на децата е наша отговорност

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училище, храна, отпадъци, пакетирана храна, Инидана, САЩ

Street of Art

Разходка с динозаври

Понеделник, 16 Април 2018 / Под прожектора
  Продукцията на стойност 20 милиона долара, включваща най-съвременните технологии, е най-голямото подобно шоу в света     Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The arena spectacular, базирана на отличените с редица награди серии на BBC Stud [...]

Зеленият чай – чудо в чаша

Вторник, 17 Януари 2017 / Хранене и Здраве
  16 ползи за здравето от древната запарка В Древен Китай познавали ползите от зеления чай върху здравето и често го използвали с медицинска цел. Той бил първо средство срещу главоболие и депресия. Зеленият чай се произвежда от листата на растението Camellia Sinensis със специална обра [...]