Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Колко могат да отсъстват учениците

Сряда, 26 Октомври 2016 / В клас
2642
  • Отсъствията ще се разрешават от педагогическия съвет

Децата с над 15 низвинени отсъствия ще бъдат наказвани 

 

Правителството прие наредба за държавния образователен стандарт за приобщаващо образование. С нея се въвежда допълнителна възможност за наказване на учениците, които имат над 15 неизвинени отсъствия - това е преместване в друга паралелка, а едва след това изключване от училището, съобщи Дарик.

Решението за санкцията ще бъде на Педагогическия съвет на училището. Наредбата предвижда още учениците да могат да отсъстват по уважителни причини до 10 дни за една учебна година - до 3 дни с разрешение на директора и до 7 дни с решение на Педагогическия съвет.

Стандартът урежда обща и допълнителна подкрепа за всички деца. За подпомагане на децата със специални образователни потребности ще бъдат осигурени ресурсни учители, психолози, логопеди, както и помощник на учителя.

Допълнително ще се работи и с децата с изявени дарби за развитие на техния потенциал. Залагат се и дейности за създаване на добър психоклимат в училище - превенция срещу насилието и преодоляване на проблемно поведение.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, отсъствия, уважителни причини

Street of Art

Пуканки от Скарлет

Четвъртък, 20 Октомври 2016 / Под прожектора
Скарлет Йохансон открива заведение с нетрадиционни рецепти за пуканки    Холивудската актриса Скарлет Йохансон открива заведение за пуканки в гастрономическата столица на света - Париж, съобщи АФП. В него обаче няма да се предлагат просто пуканки, а екзотични ястия, поднесени от са [...]

Трайно изгодните цени като алтернатива на промоциите

Петък, 13 Ноември 2020 / Стил
Компанията за дрогерийни стоки dm България показва, че грижата за хората се отплаща   Търговците инвестират огромни суми, време и енергия в седмичните промоции, при които за определения период много от продуктите могат да се намерят на по-ниска цена. Стратегията доказано работи, показва [...]