Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Майстори влизат в 750 блока

Неделя, 29 Май 2016 / Общество
612
  • БГНЕС

 

Резнаха лентата на саниран блок №15, общо кандидатстват 3500 жилищни сгради

 

 

До края на годината трябва да бъдат санирани над 750 жилищни блока, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС. Става въпрос за националната програма за енергийна ефективност, за която кабинетът осигури 1 млрд. лева от държавния бюджет за безвъзмезден ремонт на големи многофамилни сгради.

Днес откриха официално поредния саниран блок в Благоевград, който се намира в квартал „Орлова чука“. Това е и градът „отличник“ по програмата, в който до момента са одобрени за безплатен ремонт 150 жилищни сгради. „За разлика от други градове тук почти няма несъгласни, за което ви благодаря за доверието. Продължавайте по този начин“, каза Павлова.

 

 

Иначе това е петнадесетият блок, обновен по програмата за енергийна ефективност. Ако няма обжалване на процедурите по избора на строителни фирми от съответните общини, работата ще върви в поставените срокове, очаква Павлова.

Тя напомни, че програмата е насочена към малкия и среден бизнес, защото една фирма работи по една сграда. Осигурява се заетост и за производителите на дограма, изолации и др. материали, което влияе благотворно и на трудовия пазар.

 


Ремонтът включва поставянето на външна изолация по фасадата, реконструкция на покрив, под, топлоизолация и подмяна на дограми.

От стартирането на програмата през февруари миналата година досега в страната са регистрирани над 3550 сдружения на собствениците. Подадените заявления за интерес и финансова помощ са 2695, а одобрените заявления са 2330.

В 1510 сгради в цялата страна вече са започнати дейностите по изготвяне на технически оценки, а в 47 жилищни блока се извършват строително-ремонтни дейности.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

саниране, жилищни сгради, Лиляна Павлова, основен ремонт

StreetInside

Защо си поставям цели в началото на всяка година?

Вторник, 08 Януари 2019 / Кариера
Няма нищо, което да носи по-голямо удовлетворение от постигнатата цел   Зад постигнатата цел това винаги стоят усилия, воля и много малки стъпки, всеки ден с ясна посока и път напред. Еуфорията от празниците вече си е отишла, а новата година е тук и е време да подредим приоритетите. С [...]

Автентичност в 10 принципа

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Кариера
Ако искате да бъдете лидер, отделете време да познавате себе си, търсете промените, не пестете енергия да направите света по-добър   Има повече от необходимото дефиниции и теории за лидерството като цяло. Това е тема, която е на фокус в бизнес публикациите от години. Какво прави лидери [...]