Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отмъщението не помага

Неделя, 17 Април 2016 / Към себе си
1180
  • снимка: pixabay.com

Мислите за лоши неща само ще ви наранят още повече и ще объркат живота ви

 

 

Чувството на гняв и разочарование, които изпитваме, когато любим човек ни предава, могат да бъдат всепоглъщащи и неконтролируеми. Но всеки, който поволява тези негативни емоции да го обсебят и е отмъстил, ще ви каже, че това никога не помага – не се е почувствал по-добре, дори напротив.

Само защото изпитвате такива чувства, това не означава, че трябва да им се поддавате. Починете, успокойте се, поспете. Дайте си време да се разсеете. Колкото и да ви се иска да отмъстите, това не е най-доброто решение. Ето защо.

 

След отмъщението ще престанете за се уважавате

 

Когато гневът ви утихне, а това ще се случи с пълна сигурност, вие определено ще осъждате себе си за това, което сте направили докато сте били ядосани. И ако сте се държали много жестоко и подло, ще изпитвате срам, вина и съжаление.

 

Отмъщението е само илюзия за решаване на проблемите

 

В момент на гняв вашето въображение може да ви тласка да направите нещо, с което да причините на другия същата болка, каквато той ви е причинил. Но отмъщението няма да ви избави от вашата болка, както вероятно ви се иска. Нещо повече, това ще ви гарантира нова болка вбъдеще.

 

Да мислите лоши неща е саморазрушително

 

Натрапчивата идея за отмъщение, мислите за това, колко ще е сладко то, планирането му – това ви отдалечава от основното и ви пречи да се преодолеете случилото се. Зад всичко това се крие разбито сърце, именно за неговото възстановяване ви е нужна енергия. Иначе няма да имате нищо.

Дълбоко в душата си човек винаги знае как е правилно да постъпи. Не се опддавайте на емоциите, а помнете, че вие сте добър и любящ човек, не отвръщайте на другите със същото, а се съсредоточете върху себе си, намерете подкрепата на близки хора и ще ви стане по-добре.

 

soulpost.ru

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

гняв, мъка, отмъщение, лоши мисли

StreetBoard

Всеки трети българин е страстен пушач

Сряда, 07 Декември 2016 / Общество
България е начело в класацията по брой пушачи в ЕС   Един от трима българи, или над 2,1 млн. души пушат ежедневно, показват данните на Евростат. Страната ни води класацията с най-много пушачи на възраст над 15 години (34,7%) в Европейския съюз. Ежедневно пушат 28,2% от българите, а 6,5% [...]

Обратната страна на омразата

Сряда, 13 Юли 2016 / Общество
Разпространяването на агресивното говорене се разширява, а готовността на обществото за съпротива срещу него намалява   Отивате в детската градина да вземете детето си и поне едно дете идва при вас, за да ви каже „Ама той е лош!“. Лош бил, защото е ударил дете, смял се на ма [...]