Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Путин вече не е неприкосновен

Понеделник, 26 Юни 2023 / Общество
224
  • unsplash.com

Опитът за метеж в Русия няма да остане без последствия, смята Илиян Василев

 

Путин вече не е Господин неприкосновен, следователно ще трябва да живее с това. Последствията са огромни и вярвам, че това може и да не е краят. Все още има процеси под тепетата, водата все още ври и кипи, а във византийския свят на Кремъл може никога да не узнаете резултата - той може да дойде по-рано, отколкото очакваме. Това заяви пред БГНЕС бившият посланик на страната ни в Москва Илиян Василев.

Той смята, че Министерският съвет в България изпреварва събитията, като заявява, че няма рискове за страната. Твърде рано е да се каже, защото не знаем фактите.

По отношения на опита за преврат в Русия, Василев заяви, че последиците все още не са изчислени. „На първо място, защото не разполагаме с подробна информация. Трябва да разчитаме на изявленията на говорителя Песков, а подробностите все още не са изяснени. Трябва да изчакаме известно време, за да видим истинските последици. Те със сигурност ще бъдат огромни, защото това накърни имиджа и репутацията на руския лидер“, категоричен е дипломатът. Според него руският президент вече е уязвим и трябва да се съобразява с новите реалности в Русия. „Той вече не е господин неприкосновен, следователно ще трябва да живее с това. Ако четете историята на Русия, всеки път, когато някой от болярите оспорва царя, това означава, че Русия навлиза в период на несигурни сътресения. Следователно можем спокойно да приемем, че сме навлезли в последния етап от управлението на Путин в Русия“, отбеляза Василев, като добави:

„Последствията са огромни и вярвам, че това може и да не е краят. Все още има процеси под тепетата, водата все още ври и кипи, а във византийския свят на Кремъл може никога да не узнаете резултата - той може да дойде по-рано, отколкото очакваме“.

Що се отнася до изявлението на българския президент по повод събитията в Русия в деня на опита за преврат, Василев отбеляза, че поведението на Радев не е нищо по-различно от това, което той е казвал преди. „Изявлението е съвкупност от неща, които той е казал в полза на Русия, като например: Чий е Крим - той каза, че е на Русия, разбира се. След това заяви също, че Русия ще спечели войната, просто се съмняваше дали ще спечели мира“, коментира енергийният експерт. „Ето защо дори сега, когато заявява, че Путин ще остане на власт, това е по-скоро пожелателно мислене, отколкото трезва оценка на фактите. Ето защо Министерският съвет в България изпреварва събитията, като заявява, че няма рискове за страната. Твърде рано е да се каже, защото не знаем фактите“, заключи Василев.

 

Източник: БГНЕС

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Русия, Москва, Владимир Путин, Вагнер, метеж, война

Street of Art

Ретро автомобили мерят сили в София

Четвъртък, 12 Май 2016 / Стил
  39 екипажа от 4 държави ще се състезават в тридневно рали със старинните си автомобили   39 автомобила на възраст от 77 до 30 години ще премерят сили в тридневното Ретро Рали България 2016. Състезанието започва утре в 17,30 пред хотел „Хилтън“ в столицата. В него ще [...]

Безсънието уврежда мозъка

Неделя, 10 Април 2016 / Хранене и Здраве
  По-голямата част от хората не си доспиват. До какво води това?   Преди време чувството ми за справедливост беше силно накърнено заради тежки отношения в службата, отделно бяха ежедневните нерви, неудовлетворението от работата и чисто физическата умора в някои особено натоварени [...]