Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Призрачни места: Старата гара HaTachana

Сряда, 27 Март 2019 / Места
297
  • hatachana
  • hatachana
  • hatachana
1 / 3

Изоставена жп станция в Израел е популярен развлекателен комплекс

 

С желание и новаторство старите сгради и дори забравените жп линии могат да заживеят нов живот. Този път примерът е от Израел, където една от най-старите железопътни гари HaTachana.  Намира се в стария град Яфа на крайбрежието на Тел Авив и е превърната в огромен развлекателен комплекс, съчетаващ в себе си история и  модернизъм.

Гарата е построена през 1892 година.  В ранните години благодарение на нея хора и товари са преминавали 55 км за 6 часа. С времето пътуването се съкратило на 4 часа, но в крайна сметка жп станцията била затворена през 1948 година. Тя бавно се саморазрушавала в продължение на години докато през 2013 година държавата  не решава да я превърне в развлекателен комплекс.

 

 

Ако решите да я посетите, разходката ви ще бъде богата, както на знания, така и на впечатления. Станционният комплекс включва в себе си 22 исторически сгради от османския период. Ще видите товарния терминал, арабският стил на „червения дом“, тухлена сграда изпълняваща ролята на фабрика в миналото, собственост на семейството на германски тамплиери, протестантска секта, която намира убежище в Израел.

 

 

Ако сте отишли в събота, ще може да гледате от първия ред изпълнения на аеробика, танци, клоуни, жонгльори, улични музиканти и живи статуи. Продължете своята разходка, като включите и 3D пътуване с влак.

 

 

Децата ще бъдат изключително впечатлени, защото автентичният превоз с влак, който включва холограми, светлини и звукови ефекти ще ги накара да се потопят 100 години назад и виртуално да срещнат хората, които са били част от гарата на стария Тел Авив  при построяването на първия влак, пише go-telaviv.com.

 

 

 

За любителите на изкуството винаги има изложби на млади творци, които намират своето място за изява. След дългото обикаляне може да хапнете, има различни заведения за хранене, които предлагат от автентична обстановка и вкусна храна на гостите си.

 

Вижте още:

Призрачни места: Минало в бъдещето

Призрачни места: Замъците в Болу

Призрачни места: Европа в Китай

Призрачни места: Бъдеще в миналото

Призрачни места: Надценени инвестиции

Призрачни места: Мегаломания

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

призрачни места, гара, развлекателен комплекс, Израел, HaTachana

StreetBoard

Мотористи на протест пред турското посолство

Четвъртък, 04 Август 2016 / Истории от града
Над 500 мотора излязоха с искане за наказание за шофьора, който уби семейство от София на пътя за Калотина   Над 500 мотористи излязоха пред посолството на Турция, за да изразят недоволството си след като се оказа, че турският гражданин Фарук Бехташ, убил семейство Бойкови на пътя [...]

Ремонтират дупките в снега

Петък, 20 Януари 2017 / Истории от града
Аварийни ремонти на компрометирани пътни участъци в столицата ще се извършват и тази събота и неделя   След като обещаха аварийно кърепене на дупките по всички основни трасета след спирането на снеговалежа, от Столична община започнаха и ремонтите докато пътищата и дупките по тях са си [...]