Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Снегът затрупа страната

Петък, 06 Януари 2017 / Общество
266
  • bnt.bg

776 населени места са без ток, голяма част от пътищата са затворени

 

Снежният апокалипсис, за който се готвеше държавата от последните дни, все пак се случи. В момента напълно спрени от движение са пътищата в 6 области, а 776 населени места са без ток. Има и села без вода. Междувременно и сайтът на Агенция „Пътна инфраструктура“, където може да се проверява актуалната информация за обстановката по пътищата, се срина.

Най-сериозно е положението в Североизточна България. Затворени за всички моторни превозни средства са пътищата в областите Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Русе. Забранено е движението на автомобили по магистрала "Тракия" между Карнобат и Бургас и по магистрала "Хемус" от Шумен до Варна, както и на камионите над 12 тона в цялата страна.

В останала част на магистрала "Хемус" има много ниска видимост, но е проходима за леки коли. Препоръчителната скорост на движение е до 40 км/ч. Затворен за движение е и проходът "Петрохан".

В 20 области на Северна, Източна и Южна България е обявен оранжев код заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. Кодът е в сила за всички области, без 8 области от Западна България, в които е обявен жълт код за сняг и виелици.

776 населени места са без ток. Най-много са селата без електроснабдяване в община Търговище - 197, следвана от община Добрич - 146 и Силистра – 103, съобщи енергийният министър в оставкаТеменужка Петкова пред БНТ, позовавайки се на данни към 8 часа сутринта.

През изминалата нощ 90 екипа са работили за овладяване на ситуацията.

Тя увери, че навсякъде са удвоени екипите, които ще работят при аварийни ситуации, за да обезпечат максимално бързо и адекватно всички повреди, които настъпят в енергийната система.

Обстановката остава сложна, но няма бедстващи на територията на страната, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

сняг, затворени пътища, села без ток, обстановка

StreetInside

Говорете така, че хората да ви слушат

Четвъртък, 26 Януари 2017 / Кариера
Добрите лидери са способни да разбират другите, разпознават нуждите им и говорят открито   Проучване, организирано от Чикагския университет, поставя под въпрос връзката на общуването с познанството между хората и близостта им.  За целта от университета провеждат инт [...]

ДНК дървото на живота

Понеделник, 11 Юли 2016 / На предела
Мощна техника за визуализация, която балансира енергийния поток   Зад всяка техника за визуализация или медитация стои способността да заглушим нашите суетни мисли и да се концентрираме върху визуализацията на предложените картини, използвайки дясното полукълбо на мозъка си. Има различн [...]